Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJAGODIŠNJA NAGRADA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA
"BEOGRADSKI POBEDNIK" ZA 2006. GODINU
22. maj 2007. U prepunoj sali Sava Centra dodeljena je tradicionalna Nagrada Privredne komore Beograda najuspešnijim kompanijama i pojedincima za 2006. godinu. Priznanje koje Privredna komora Beograda dodeljuje više od dve decenije, a u godini obeležavanja 150 godina postojanja i rada ovog visokog doma privrednika, imalao je posebno značajan i svečan karakter.

Izuzetni doprinosi u unapređenju privrede Beograda, a time i privrede Srbije, kvalifikacija je koju Nagrada Privredne komore Beograda upravo potvrđuje. Dobitnici Nagrade ističu važnost POBEDNIKA u smislu neprekidnog podsećanja na progres, na još bolje poslovanje, još kvalitetnije rezultate. POBEDNIK će zauzeti posebno mesto u njihovim kompanijama kao simbol onoga čemu svi teže NAJBOLJE-NAJBOLJI.

Predsednik Privredne komore Beograda mr Milan Janković, u obraćanju, pred tri hiljade privrednika i mnogobrojnih gostiju iz javnog života, između ostalog, istakao je da ne treba zaboraviti na doprinos mnogih predsednika Privredne komore Beograda, gradonačelnika Beograda, privrednika, zaposlenih u Komori, koji su svojim dugogodišnjim radom uticali na stvaranje što povoljnijeg privrednog ambijenta Beograda i Srbije.


Godišnju nagradu Privredne komore Beograda za rezultate ostvarene u privređivanju u 2006. godini, PRIVREDNI POBEDNIK,
dobila su sledeća privredna društva:


SAVA CENTAR


Jasni Dimitrijević, direktorki Sava Centra,
Nagradu uručuje Snežana Drašković, direktorka Instituta za transfuziju krvi

Sava Centar, najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi, koji je za proteklih 30 godina bio domaćin preko 8.000 skupova sa više od 1.600.000 učesnika. U Sava centru je organizovano 20.000 kulturnih manifestacija i programa u kojima je uživalo 10.000.000 posetilaca.
Sava Centar i danas, kada obeležava jubilej, kao i u vreme otvaranja, ima značajnu poziciju i lidersku ulogu u razvoju kongresne industrije u regionu i mesto je predstavljanja najznačajnijih autora i dela evropske i domaće kulture.


BANCA INTESA


Draginji Đurić, predsednici IO Banca Intesa,
Nagradu je uručio Žarko Zečević, generalni sekretar FK Partizan

Banca Intesa, pouzdan partner za preko 950.000 klijenata, sa bilansnom sumom od 1,66 milijardi eura, ukupnim depozitima koji prelaze 1 milijardu eura i ukupnim plasmanom od 800.000 miliona eura, za 14 godina svog uspešnog rada postala je druga po veličini banka u Srbiji.

Zahvaljujući razvijenoj poslovnoj mreži koju čini 160 organizacionih jedinica u više od 100 gradova Srbije, najrazvijenijoj mreži bankomata i POS terminala, profesionalnom timu od 2400 zaposlenih, Banca Intesa ostvaruje kontinuiran rast u svim segmentima poslovanja, pre svega, objedinjujući 90.000 korporativnih klijenata, kao jedan od najvećih kreditora privrede Srbije.


TELEKOM SRBIJA


Vladimiru Lučiću, direktoru Direkcije za telekomunikacije,
Nagradu je uručio Mirko Vasiljević, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu

Telekom Srbija je za 20 godina svog postojanja i uspešnog rada svojim baznim stanicama mobilne telefonije pokrio preko 90% teritorije Srbije i privukao preko 4.550.000 korisnika mobilne i 3.150.000 pretplatnika fiksne telefonije.

Kao jedna od najvećih kompanija u Srbiji, koja zapošljava oko 10.400 radnika, Telekom svojim korisnicima pruža širok izbor usluga i brojne sadržaje. Ova kompanija je prva koja je u Srbiji pustila u rad 3G mrežu.


SAOBRAĆAJNO PREDUZEĆE LAST


Veliboru Sovroviću, Direktoru Laste,
Nagradu je uručio Vladimir Cucić, predsednik Nadzornog odbora
Privredne komore Beograda


Saobraćajno preduzeće LASTA - lider u oblasti prevoza putnika u drumskom saobraćaju, prisutno je preko 60 godina na nacionalnom i međunarodnom tržištu sa voznim parkom preko 750 vozila. Pruža putnicima izuzetan komfor, sigurnost i udobnost u skladu s najvišim evropskim standardima i članica je Evropske organizacije EUROLINES.

Pored osnovne obavlja, i niz pratećih delatnosti, kako iz oblasti saobraćaja, tako i iz oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, a sve to realizuje 4000 zaposlenih radnika.


HOTEL RADMILOVAC


Petru Pavloviću, vlasniku i direktoru hotela Radmilovac,

Nagradu je uručila, Zorica Obradović, koordinator u Privrednoj komori Beograda

Hotel Radmilovac, idealno mesto za odmor, seminare, poslovne skupove i sportske ekipe, 18 godina uspešno vodi gospodin Petar Pavlović. Ovaj porodični hotel sa 23 sobe opremljene po evropskim standardima nudi najviši nivo usluge i uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Poslednju deceniju, hotel Radmilovac organizuje slikarsku koloniju u kojoj su zastupljeni naši slikarski velikani, ali i mladi talenti.
Dokaz dugogodišnje vrhunske usluge su mnogobrojna domaća i internacionalna priznanja, koje je 23 zaposlenih u ovom hotelu do sada zasluženo ponelo.


BALL PACKAGING


Anthony Barnett-u, direktoru Ball Packaging-a,

Nagradu je uručio Mlađan Dinkić ministar za ekonomiju i regionalni razvoj u
Vladi Republike Srbije


Kompanija Ball Packaging Europe je jedan od vodećih proizvođača limenki za pića u Evropi, koja ima dvanaest fabrika blisko lociranih u Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj, Holandiji, Poljskoj i Srbiji.

Ball Packaging Europe Belgrade, osnovana 2005. godine, najveći je proizvođač dvodelnih limenki od aluminijuma, i snabdeva tržište centralne i jugoistočne Evrope sa približno 700 miliona limenki godišnje.
Poslujući u najmodernije opremljenoj fabrici, uz korišćenje najsavremenijih tehnologija, kao i angažovanjem visokostručne radne snage, kompanija je postigla izuzetne rezultate u poslovanju, zadovoljavajući i najstrožije kriterijume međunarodnih standarda.
Svečana "Povelja"
Privredne komore Beograda za 2006. godinu dodeljena je:SAVEZU EKONOMISTA SRBIJE


Draganu Đuričinu, Predsedniku Saveza ekonomista Srbije,

Povelju je uručio Dragoljub Vukadinović, predsednik kompanije Metalac


Prva organizacija ekonomista Srbije osnovana je 1945. godine, kao ''Društvo ekonomista'', a 1947. godine prerasta u Društvo ekonomista Srbije. Još tada su kao osnovni zadaci postavljeni razvoj ekonomske teorije, unapređenje privredne prakse, organizovanje savetovanja i unapređenje obrazovanja ekonomskih i stručnih kadrova.

Savez je od početka rada bio svestan svoje društvene odgovornosti u razvijanju ekonomskih potencijala i aktivnom učešću u ekonomskom, odnosno ukupnom društvenom razvoju. S toga su prioritetne aktivnosti uvek vezane za razvoj i unapredjenje privrednog sistema i ekonomske politike.


BRANISLAVU GRUJIĆU


Branislavu Grujiću, predsedniku kompanije PSP-FARMAN,
Povelju je uručio Toplica Spasojević, vlasnik kompanije ITM

Branislav Grujić, diplomirani inženjer mašinstva, jedan je od uspešnijih srpskih biznismena koji radi van Srbije. Predsednik je kompanije PSP-Farman u Moskvi čija je osnovna delatnost građevinarstvo, u kojoj je stekao visok rejting, zahvaljujući pre svega, velikim poslovima u Rusiji, kao i u Belgiji, Švajcarskoj, Italiji i Srbiji preko mreže predstavništva ove Kompanije. Gospodin Grujić ličnim angažovanjem pomaže svojoj zemlji, od dobrotvornih akcija, preko zapošljavanja velikog broja naših visokostručnih ljudi, kao i mladjeg kadra koji tek stiče radna iskustva. Branislav Grujić je i potpredsednik Srpsko-američkog centra i potpredsednik Upravnog odbora Asocijacije privrednih komora Rusije i Srbije.BOŠKU BUHI


Bošku Buhi, direktoru Termoelektrane Nikola Tesla,
Povelju je uručio, Miodrag Zec, profesor ekonomije na Filozofskom fakultetu

Bogatu profesionalnu karijeru ostvario je u Elektroprivredi Srbije i Institutu "Nikola Tesla".

Poslove direktora Termoelektrane "NIkola Tesla" obavlja od 2001.godine, rukovodi timom stručnjaka i poslovima modernizacije postrojenja najvećih termoelektrana u Srbiji. U okviru strateških opredeljenja Elektroprivrede Srbije, ličnim angažovanjem dao je značajan doprinos u razvoju domaćih proizvodnih, naučnih i tehničko-tehnoloških potencijala.


Svečana plaketa
 Privredne komore Beograda za 2006. godinu dodeljena je gospodinuLJUBIŠI SAMARDŽIĆU


Ljubiši Samardžiću,
Plaketu je uručio mr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda

Čovek koji je kao glumac ostvario preko 200 uloga, proizveo 12 igranih filmova u svojoj producentskoj kući i nedavno potpisao petu režiju igranog filma "Konji vrani".

Sa svojim delima obišao je dobar deo sveta i tako kao ambasador kulture, skrenuo pažnju na malu i prelepu zemlju u kojoj živi.


"MENADŽER GODINE"
Privredne komore Beograda za 2006. godinu dodeljena je gospođi
SVETLANI VUKAJLOVIĆ


Svetlani Vukajlović, direktorki Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje,
Nagradu je uručio mr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda

Gospođa Svetlana Vukajlović, direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, po obrazovanju je pravnik, a trenutno je posvećena i pripremi doktorata. Od 1995. godine je na rukovodećim poslovima – direktor Zepter osiguranja, direktor za razvoj Delta osiguranja...

Tokom nešto više od dve godine rukovođenja Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje, uspela je da ova ustanova iz deficitarnog finansiranja preraste u održiv finansijski sistem."MENADŽER GODINE"
Privredne komore Beograda za 2006. godinu dodeljena je gospodinuVESELINU JEVROSIMOVIĆU


Veselinu Jevrosimoviću, predsedniku kompanije ComTrade Group,
Nagradu je uručila Milka Forcan, potpredsednica kompanije Delta Holding

Veselin Jevrosimović, studirao je menadžment na Univerzitetu, na Floridi. Još kao student, 1986, pokrenuo je distribuciju prvih personalnih računara i komponenti u zemlje Srednje i Latinske Amerike.
Svoju prvu kompaniju osniva 1988. godine u Nemačkoj, a 1998. osniva i kompaniju u Srbiji – ComTrade Group, čiji je jedini vlasnik.
Com Trade Group veoma brzo postaje vodeća IT (aj-ti) kompanija na Balkanu i jedan od lidera na polju informacionih i telekomunikacionih tehnologija (ICT) u regionu Jugoistočne Evrope.Nagradu "Beogradski pobednik"
za najbolju promociju Beograda i Srbije u svetu,
Privredna Komora Beograda dodelila je:
MARIJI ŠERIFOVIĆ , pobednici Evrosonga i
SAŠI MIRKOVIĆU, izvršnom producentu i
generalnom menadžeru kompanije Beoton R

     
Mariji Šerifović, pobednici Evrosonga i Saši Mirkoviću, izvršnom producentu i generalnom menadžeru kompanije Beoton R, Nagradu je uručio mr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda

Marija Šerifović, pobednica Evrosonga, mlada dama raskošnog glasa, čiju je harizmu i veliki talenat prepoznao evropski televizijski auditorijum i svojim glasovima odlučio da baš ona ponese laskavu titulu pobednika.

Mariju srpska javnost već naziva nacionalnim herojem, dok se “Molitva” peva na svim jezicima, i uvek znači jedno. Pobedu kao novi početak.
Evropu u Beogradu.