Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA22. april 2016.

PODRŠKA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA  PROJEKTU  "SAVSKA INICIJATIVA ZA INOVATIVNI RAZVOJ"

Danas je na Mašinskom fakultetu u Beogradu predstavljen projekat "Savska inicijativa za inovativni razvoj" u kojoj Privredna komora Beograda  predstavlja jednu stranu trougla, nauka- javna uprava - privreda.
Ovo je projekat koji se finansira iz programa Start u okviru Dunavskog projektnog fonda,   na kome su partneri Fakultet strojarstva  i brodogradnje u Zagrebu, Fakultet za strojništvo u Ljubljani i Mašinski fakulteti u Sarajevu i Beogradu, a nosilac projekta je Centar za razvoj tehnologije Fakulteta za strojarstvo i brodogradnju, rekao je konsultant za regionalni razvoj u Odeljenju EU fondova  Zagrebačke županije, Krunoslav Pilko.
Dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu,  Radivoje Mitrović izjavio je da je Mašinski fakultet jedan od lidera u inovativnosti, kao i unapređenja, što ilustruju do sada ostvareni  rezultati. Ovaj sastanak je način da se višestruko regionalno bolje pripremimo da apliciramo za sredstva Evropske komisije kroz program Horizont, mnogo smislenije nego do sada  za sredstva "Dunavske inicijative", gde sredstava ima, ali je često zbog nedovoljne pripremljenosti projekata procenat prolaznosti nas, iz ovog regiona, slab, ocenio je  Mitrović.