Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


6. mart 2017.

PREPORUKE VLADAMA ZA OTKLANJANJE BARIJERA U REGIONU

Predsednik PKS Marko Čadež najavio je da će privredne komore okupljenje u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana (KIF) narednih meseci evidentirati barijere u međusobnoj trgovini u regionu i vladama i nadležnim institucijama uputiti preporuke za njihovo otklanjanje.
Kako je naveo, cilj preporuka je i poboljšanje uslova za poslovanje i investiranje. Istovremeno, članice KIF-a uradiće studiju o komparativnim prednostima regiona za ulaganja i bolje korišćenje izvoznog potencijala, najavio je Čadež. Oba dokumenta sa preporukama, kako je na predlog Privredne komore Srbije dogovoreno na prošlonedeljnoj sednici Upravnog odbora KIF-a u Zagrebu, biće predstavljenja na poslovnom forumu u okviru četvrtog Samita Zapadnog Balkana koji se, u okviru Berlinskog procesa, ovog jula, održava u Trstu.
U okviru priprema za ovogodišnji Samit, Komorskom investicionom forumu, koji čine komore zapadnobalkanske šestorke, Slovenije i Hrvatske, predstoji niz zajedničkih regionalnih i biletaralnih događaja i aktivnosti: od panela koji se održava sledeće nedelje, u okviru Kopaonik biznis foruma, na temu reforme investicione politike regiona do majske Investicione konferencije Jugoistočne Evrope.