Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

12. april 2017.

VREDNOST JAVNIH NABAVKI "DIREKCIJE ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE I IZGRADNJU BEOGRADA" U 2017. GODINI 8,3 MILIJARDE DINARA

Privredna društva i preduzetnici danas su, u Privrednoj komori Beograda, imali priliku da se upoznaju sa javnim nabavkama koje će JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" raspisati tokom godine. Ukupna neto procenjena vrednost javnih nabavki "Direkcije" u ovoj godini je 8,3 milijarde dinara. Za nabavku usluga planirano je 851 milion dinara, dok je za izvođenje radova procenjena vrednost javnih nabavki 7,4 milijarde dinara.
Pored brojnih privrednika, učešće u prezentaciji uzeli su Milivoje Miletić, v.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda, Goran Vesić, gradski menadžer, Branislav Popović, direktor JP "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" sa stručnim timom.
Milivoje Miletić, v. d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda rekao je da Komora ima izuzetno dobru saradnju sa Gradom Beogradom. "Zajednička inicijativa i realizacija predstavljanja javnih nabavki gradskih javnih preduzeća našim članovima, privrednim društvima i preduzetnicima, koji su i potencijalni izvođači raspisanih poslova, pokazuje da je saradnja sa Gradom odgovorna i intenzivna, a  ova aktivnost je već postala tradicionalna. Odziv privrednika je izuzetno veliki i nadam se da će imati uspeha u onim poslovima za koje budu konkurisali, a koristim priliku da ih pozovem na dalju saradnju i da se uključe u kreiranje važnih odluka za privredu i privređivanje u gradu i zemlji", rekao je Miletić.
Gradski menadžer, Goran Vesić je rekao da je planirano da u 2017. bude realizovano više od 100 projekata u glavnom gradu.
"Kako bi se domaći privrednici što bolje pripremili za konkurisanje, mi ih, na ovaj način, u Privrednoj komori Beograda, na vreme upoznajemo sa onim što ćemo raditi i nabavljati za velike infrastrukturne projekte u toku godine", rekao je gradski menadžer i istakao da je za nabavku usluga "Direkcije" planirano 851 milion dinara, a za izvođenje radova procenjena vrednost javnih nabavki je 7,4 milijarde.