Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA26. septembar 2017.

STOTINU SRPSKIH PRIVREDNIKA NA POLJOPRIVREDNOM SAJMU U PRIŠTINI

Oko stotinu srpskih privrednika iz 34 kompanije - članice Privredne komore Srbije učestvovaće na Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Prištini, koji se otvara sutra i trajaće do 30. septembra.

Nastup naših firmi iz poljoprivredno - prehrambenog i pratećih sektora na ovoj sajamskoj  manifestaciji,  Privredna komora organizuje već treću godinu u sklopu saradnje sa Privrednom komorom Kosova, koja  će i ovoga puta  za izlagače sajma upriličiti direktne, B2B razgovore sa potencijalnim partnerima za trgovinu, zajedničke nastupe, ulaganja i druge poslovne aranžmane.

„Interesovanje naših proizvođača za poljoprivredni sajam u Prištini i poslovanje na kosovskom tržištu sve je veće. Posebno je važno da su na listi izlagača sada, gotovo bez izuzetka,  male i srednje firme iz gotovo svih segmenata agrobiznisa – proizvođača semena, zaštitnih sredstva, stočne hrane, žita, voća i povrća, mesa, mleka, prerađevina...Veće kompanije koje su prethodnih godina učestvovale, ostvarile su značajne kontakte, dogovorile poslove i uveliko posluju na ovom tržištu, o čemu svedoči i rastuća robna razmena“, kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.