Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


8. novembar 2017.

BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI PRILIKA ZA UNAPREĐENJE PRIVREDNOG AMBIJENTA U BEOGRADU I SRBIJI

Beogradski investicioni dani, koji se organizuju 9. i 10. novembra, okupiće više od 400 učesnika iz zemlje i sveta, ali i predstaviti investicione potencijale Beograda i dati mogućnost domaćim privrednicima da dobrim aranžmanima dodatno unaprede privredni ambijent u Beogradu i Srbiji, poručio je danas pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević na konferenciji za novinare u Starom dvoru povodom organizovanja ovog foruma.
– Suština ovog foruma je da usled naše dobre, povoljne investicione klime, koja je u skladu i sa ocenama Svetske banke, MMF-a i svih međunarodnih institucija, iskoristimo našu komparativnu prednost. Mi sada imamo makroekonomsku i političku stabilnost i ono što je najbitnije u poslednje tri godine, Beograd ima velike i značajne investicione projekte. Beograd će na ovom forumu predstaviti svoje razvojne, investicione projekte, ali će dati šansu beogradskim privrednicima da direktno sklapaju privredne aranžmane – istakao je Milosavljević.
Prema njegovim rečima, forum će obeležiti centralni panel, koji se odnosi na region.
“Zadatak i uloga Beograda je da pokrene međunarodnu saradnju i insistira na tome, ali i da unapredi regionalnu saradnju. To će biti panel gradonačelnika regiona kome će, osim gradonačelnika Beograda, prisustvovati i gradonačelnici Tirane, Podgorice, Sarajeva, Zagreba, Banjaluke. Naša želja je da se u direktnoj komunikaciji glavnih gradova, koji imaju oko 40 odsto BDP-a svojih zemalja, direktnim razgovorima gradonačelnika i njihovih timova uspostavljaju bolji bilateralni odnosi dva grada, indirektno i država, ali i da se prave konkretni projekti” – objasnio je Milosavljević.