Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA29. novembar 2017.

VELIKO INTERESOVANJE ZA ORGANSKU PROIZVODNJU

U Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda danas je započela besplatna četvorodnevna  teorijska i praktična obuka poljoprivrednih proizvođača organske proizvodnje, koju organizuju Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda.
Predavači na obuci su stručnjaci i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda, Instituta Tamiš iz Pančeva, Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Josif Pančić” iz Beograda, Serbia Organica iz Beograda, koji će u toku obuke svoje znanje da prenesu polaznicima škole organske proizvodnje.
Podsekretar za privredu Maja Bajagić rekla je da na teritoriji grada postoji oko 240.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, što je oko 75 odsto ukupne površine našeg grada. 
"Od toga, 220.000 hektara je obradivo poljoprivredno zemljište, a sekretarijat svake godine donosi program mera podrške politici ruralnog razvoja. Ove godine smo predvideli četiri podsticajne mere za poljoprivrednike sa teritorije grada Beograda koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Prva mera su podsticaji iz oblasti voćarstva i povrtarstva, druga u oblasti stočarstva, treća pčelarstva i četvrta u oblasti mehanizacije", rekla je Maja Bajagić.