Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

7. decembar 2017.

VELIKI ODZIV PRIVREDNIKA ZA SKUP O NADZORU U OBLASTI ZAŠTITE POTROŠAČA

Tema sastanka "Nadzor u oblasti zaštite potrošača", koji je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekominkacija održan u Privrednoj komori Srbije - Privrednoj komori Beograda, privukla je veliki broj privrednika, pretežno sektora trgovine i turizma. Privrednici su govorili o problemima iz prakse i dobili su odgovore na brojna pitanja i rešenja oko nedoumica u tumačenju i primeni Zakona o zaštiti potrošača.
Pored privrednika, učešće na okruglom stolu uzeli su predstavnici Sektora za zaštitu potrošača, tržišne inspekcije i turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženja za zaštitu potrošača, Instituta za uporedno pravo.
Najzastupljenija pitanja su bila o saobraznosti i garanciji, razlici između ove dve zakonske obaveze definisane u Zakonu o zaštiti potrošača.
Načelnik Odeljenja za opšti nadzor iz Sektora tržišne inspekcije, Goran Macura je naglasio da je, pored nadzorne funkcije koju obavlja, uloga Sektora edukativna i preventivna i da su ovakvi interaktivni skupovi korisni za rešavnje problema, ali i prilika da informišemo privrednike o obavezama i pravima koja proističu iz primene propisa o zaštiti potrošača.
PKS-Privredna komora Beograda sprovodi brojne aktivnosti koje omogućavaju dijalog privrednika i predstavnika države što doprinosi poboljšanja privrednog ambijenta zemlje.