Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


31. januar 2018.

SRBIJA NAJBOLJA U REGIONU PO PRIVLAČENJU INVESTICIJA

Srbija je po svim ekonomskim analizama domaćih i stranih institucija ekonomski stabilna zemlja koja se nalazi na putu pridruživanja Evropskoj uniji, zajednička je ocena učesnika konferencije "EU - Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje". Skup je organizovala PKS, u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, u okviru posete Antonija Tajanija, predsednika Evropskog parlamenta Srbiji. Foto Tanjug

Evropski zvaničnici koji su učestvovali na konferenciji jednoglasno su ocenili da su mere fiskalne konsolidacije i privlačenje stranih investicija doprineli osetnom rastu broja zaposlenih i povećanju ugleda Srbije u međunarodnim okvirima.

Srbija je daleko najuspešnija zemlja u ovom delu Evrope kada je u pitanju privlačenje stranih investicija, a plan nam je da radimo na ojačavanju malih i srednjih preduzeća, poručila je premijerka Ana Brnabić podsetivši da su prioriteti naše zemlje privlačenje stranih investicija, ulazak u EU i ekonomija zasnovana na inovacijama.

Obraćajući se učesnicima konferencije " EU - Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje" Brnabić je rekla da je Evropska unija ubedljivo najznačajniji trgovinski partner svih zemalja na Balkanu dodajući da je u poslednjih pet godina robna razmena Srbije sa EU povećana za 47 odsto, dok je izvoz Srbije u EU povećan za 80 odsto.