Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


23. april 2018.

PODRŠKA EVROKOMORA REGIONALNOJ  SARADNJI NA ZAPADNOM BALKANU

Evrokomore (Eurochambers) i Privredna komora Austrije pružiće punu podršku projektima Komorskog investicionog  foruma za jačanje regionalne saradnje i čvršće povezivanje poslovnih zajednica na Zapadnom Balkanu, kao jednom od osnovnih preduslova na putu regiona ka Evropskoj uniji, najavio je Kristof Lajtl, prvi čovek evropskih i austrijske komore danas u Podgorici, na zasedanju Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke.
Lajtl je učesnicima skupa preneo poruku Johanesa Hana, evropskog komesara za proširenje, o značaju angažovanja komora u razvoju međusobne trgovine u regionu, privlačenju investicija I procesu digitalizacije radi integracije poslovne zajednice Zapadnog Balkana u EU. Potpredsednik Evropkomore Volfgang Grenke istakao je ulogu dualnog, stručnog obrazovanja u smanjenju nezaposlenosti, pre svega, mladih.
Po rečima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS) i predsednika Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma, zajednička regionalna komora sa sedištem u Trstu u narednom periodu, kroz svoje projekte kreiraće čitav set novih usluga i proizvoda - alata za podršku kompanijama članicama. To će kako kaže, posebno malim i srednjim preduzećima obezbediti bolji pristup finansijama, pomoći da više proizvode i izvoze, da više međusobno trguju, ali  i da se bolje povezuju i stvaraju regionalne lance konkurentne na međunarodnom tržištu.