Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


7. maj 2018.

DOBRI POLITIČKI ODNOSI ZA ČVRŠĆE EKONOMSKE VEZE

Dobri odnosi Srbije i Turske na političkom planu otvorili su mogućnosti da se stvaraju novi poslovi. Saradnja Srbije i Turske intenzivirana je u poslednjih šest meseci od posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, a poseta Aleksandra Vučića Turskoj, učvrstiće tu saradnju, rekao je u Istanbulu Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Foto Tanjug

„Hvala predsednicima ne samo što su doveli političke odnose dve zemlje na novi nivo, već otvorili mnoga vrata za privrednu saradnju“,  rekao je Čadež koji je član delegacije Srbije koju u dvodnevnoj poseti Turskoj predvodi predsednik Vučić.

Predsednik PKS je na poslovnom forumu u Istanbulu podsetio da su dve zemlje prošlu godinu završile sa rekordnih milijardu evra robne razmene, kao i novim turskim fabrikama u Srbiji.

„Sporazumima koje smo potpisali otvaraju se nove mogućnosti. U prvom kvartalu ove godine za trećinu je veća trgovinska razmena od istog perioda prošle godine. Naše poslovne zajednice imaju sve preduslove da što više sarađuju. Ne traži niko od privrednika da političari rade posao za njih. Ono što su uradili proteklih godinu dana dovoljno je veliko i privrednici će znati da iskoriste taj potencijal“, poručio je Čadež.