Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

15. maj 2018.

PKS RASPISALA JAVNI POZIV ZA KONSULTANTE ZA DIGITALIZACIJU

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Austrijskom privrednom komorom (WKO), raspisao je Javni poziv za obuku sertifikovanih konsultanata za digitalizaciju. Kandidati i poslovni konsultanti koji žele da doprinesu uspehu transformacije poslovanja kompanija, mogu da se prijave na obuku do 4. juna 2018. godine.
Jedan od prvih koraka ka podršci digitalne transformacije, pre svega malih i srednjih privrednih društava, jeste stvaranje mreže konsultanata u procesima digitalizacije poslovanja. Javni poziv odnosi se na sve poslovne konsultante koji žele da postanu partneri srpskoj privredi u procesu digitalne transformacije poslovanja.
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije do kraja godine obezbediće digitalnu strategiju za 40 kompanija, prvenstveno malih i srednjih, kao i fondove i modele finansiranja, a planira se i početak implementacije tehnoloških rešenja.
Rezultati istraživanja Centra za digitalnu transformaciju PKS pokazuju da od 340 malih i srednjih preduzeća u Srbiji, u sektoru poljoprivrede, metalskom i sektoru usluga, oko 60 odsto nema digitalnu strategiju, dok preostalih 40 odsto ima digitalnu strategiju koja se uglavnom svodi na nabavku računara i korišćenje pojedinih oblika poslovne digitalne komunikacije.