Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


13. jun 2018.

INICIJATIVE PRIVREDE ZA IZMENE PORESKIH I PROPISA O RADUPrivredna komora Srbije samo u toku jučerašnjeg dana nadležnim ministrima za finansije i rad, uputila je tri važne inicijative privrede za izmene poreskih propisa, radi rasterećenja privrede I izmene propisa o radu, kojima bi se sprečile zloupotrebe bolovanja, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS na sednici Skupštine PKS.
Privrednici sve više koriste mogućnost da inicijativama i predlozima utiču na kreiranje regulatornog okvira i ukupnog ambijenta za poslovanje, a od 93 inicijative koje smo prošle godine pokrenuli, 34 su realizovane,  kroz izmene postojećih propisa i unapređenje prakse.
Od početka ove godine, pokrenuli smo još 39 inicijativa, od kojih je 16 prihvaćeno, ukazao je predsednik PKS obraćajući se članovima Skupštine PKS. Važno je i što je u Zakonu o privrednim društvima, prihvaćeo više od 60 odsto predloga privrede.
Dve trećine anketiranih privrednika, krajem prošle godine, zadovoljno je radom PKS u potpunosti ili delimično. Komoru prepoznaju kao mesto pouzdanih informacija i novih znanja, dobrih kontakata, korisnih usluga i sigurne podrške – efikasnu plaformu za zaštitu interesa. Mesto uspešne realizacije vaših dobrih inicijativa i snažnog uticaja na donosioce odluka, bitnih za uslove privređivanja.