Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


13. jun 2018.

PLASMAN MEĐU PRVIH 15 U EVROPI ZA SDI – JAK SIGNAL INVESTITORIMA

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ukazuje da je činjenica da se Srbija po prvi put našla na listi top 15 zemalja u Evropi po broju stranih direktnih investicija, snažan signal globalnim investitorima. "Najveću zaslugu za ovakve rezultate imaju kabinet predsednika Vučića i Razvojna agencija Srbije, sa svojim odličnim rezultatima. PKS ide po svetu i traži investitore, a oni posle isprate celu investiciju, i to od početka, kada je najpotrebnija podrška države" kaže Čadež.
Prema rezultatima istraživanja o aktivnosti evropskog tržišta revizorsko-konsultantske kompanije Ernst and Young Srbija je prošle godine privukla 118 SDI projekata što je za čak 157 odsto više u odnosu na 2016. godinu. To je Srbiji omogućilo da napreduje za osam mesta na rang listi Evrope po broju stranih direktnih investicija na 14. poziciju za 2017. godinu, navodi se u istraživanju EY "European Attractiveness Survey 2018".
Čadež je izjavio da su za Srbiju upravo stigle dve važne vesti: jedna je istraživanje EY, a druga je analiza objavljena juče u nemačkom “Berzanskom Časopisu” (Borsen-Zeitung) u kojoj se ocenjuje da je Srbija veoma dobro ekonomski napredovala u poslednje dve godine.