Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


3. septembar 2018.

U JULU 19% VIŠE STRANIH TURISTA U BEOGRADU


Prema podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike, u Beogradu je u julu mesecu boravilo za 19% više stranih turista u odnosu na isti mesec prošle godine. Od ukupno 123013 turista registrovanih u julu u našem gradu, 110637 je stranih koji su ostvarili 216526 noćenja, za 26% više u odnosu na broj noćenja zabeležen u julu prethodne godine.

Od početka godine ukupno 616067 gostiju je registrovano u Beogradu od čega je 522815 stranih, što predstavlja porast od 11%. Najbrojniji gosti u prvih sedam meseci su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske i BiH, dok su najveći broj noćenja ostvarili Gosti iz Turske, Kine, Irana, Nemačke i Hrvatske, zatim Grčke, Izraela i Ruske Federacije.

Posebno značajan rast ostvarili su gosti iz Kine, što je rezultat pre svega dobrih odnosa dve zemlje a zatim i aktivnosti Turističke organizacije Beograda na ovom turističkom tržištu. Od velikog je značaja i učešće na nastupajućem godišnjem zasedanju Svetske federacije gradova u turizmu WTCF od 6. do 10. septembra u kineskom gradu Ćingdau, posvećenom kineskim emitivnim tržištima među kojima je i naša zemlja.“, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.