Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


28. novembar 2018.

KONSTITUISANA SEKCIJA ŠLJUNKARA, PROIZVOĐAČA AGREGATA I  BETONA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA

Na osnovu Poslovnika o radu grupacije udruženja Privredne komore Srbije, a u skladu sa Odlukom Odbora Udruženja za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu privredu, na sednici održanoj 28. novembra 2018. godine, konstituisana je Sekcija šljunkara, proizvođača agregata i  betona Privredne komore Beograda.

Na konstitutivnoj sednici verifikovani su članovi i izabrani predsednik i zamenik predsednika Sekcije, čiji delokrug rada podrazumeva povezivanje i okupljanje privrednih društava koja se bave eksploatacijom i preradom šljunka i peska i proizvodnjom betona, analizu stanja u oblasti eksploatacije i prerade šljunka i peska i proizvodnje betona, aktuelnih problema u primeni propisa, pokretanje inicijativa za unapređenje zakonske i podzakonske regulative koje regulišu ovu oblast, kao i iniciranje i realizacija programa i projekata za unapređenje poslova u ovoj oblasti i primenu međunarodnih standarda u poslovanju, uključujući i programe edukacije.

Aktivnosti Sekcije biće usmerene i na organizaciju savetovanja, okruglih stolova, radionica i drugih tematskih edukativnih aktivnosti u cilju pružanja stručne pomoći privrednim subjektima.

Za predsednika Sekcije šljunkara, proizvođača agregata i  betona Privredne komore Beograda izabran je Dejan Lukić, kompanija Omega beton.