Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


14. decembar 2018.

BEOGRADSKI I PRIVREDNICI IZ RIJEKE PRONALAZE REŠENJA ZA JAČU SARADNJU

Danas je u PKS–Privrednoj komori Beograda održan poslovni forum i bilateralni susreti privrednika Beograda i Rijeke. Pedeset hrvatskih i srpskih privrednika iz oblasti trgovine, turizma, prehrambene industrije, građevinarstva, informacionih tehnologija, špedicije, konsaltinga i industrije, sastali su se u cilju pronalaženja mogućnosti nove i nastavka dosadašnje poslovne saradnje.
Forum je, kako su istakli učesnici, odlična prilika za unapređenje saradnje Beograda i Primorsko-goranske županije Republike Hrvatske.
Delegaciju iz Primorsko-goranske županije činilo je više od dvadeset privrednika, koju su predvodili prof. dr Vidoje Vujić, predsednik HKG Županijska komora Rijeka i Marko Filipović, zamenik gradonačelnika Rijeke.
Domaćin Foruma, vršilac dužnosti PKS-Privredne komore Beograda, Aca Popović je izrazio zadovoljstvo velikim interesovanjem privrednika obe zemlje za saradnjom, ali je istakao da je, prilikom poslovnih susreta, neophodno definisati ostvarljive modele saradnje, koji neće proizvesti samo kratkoročni rezultat, već da to bude vizija, koja će postaviti dugoročne, kvalitetne privredne aktivnosti u daljoj budućnosti.
Pedsednik HKG Županijska komora Rijeka, dr Vidoje Vujić je rekao da je uloga privrednih komora veoma važna i da je neophodan i intenzitet i kvalitet saradnje što većeg broja privrednika iz Srbije i Hrvatske, ali i celog našeg regiona, kako bi udruženi mogli da izlaze na treća tržišta, jer činjenica da devet zemalja iz regiona ostvaruju izvoz u EU u iznosu od samo 45 milijardi, a sama Austrija 150 milijardi evra, govori da rešenje u postizanju većih rezultata može biti u zajedničkom nastupu.