Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA14. januar 2019.

DUALNO OBRAZOVANJE I DIGITALIZACIJA JAČAJU PRIVREDE REGIONAPredsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, u ime Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF), potpisao je danas u Beču, sa austrijskom šeficom diplomatije Karin Knajsel i predsednikom PK Austrije Haraldom Marerom, Memorandum o razumevanju posvećen projektu uvođenja dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i digitalizaciji privreda regiona.
Višegodišnji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije i ekspertsku pomoć Privredne komore Austrije, počeće do sredine godine i kako je planirano trajaće do 2024.
 „Ovaj memorandum razlikuje se od drugih jer detaljno precizira  višegodišnju podršku ekonomijama Zapadnog Balkana. Želimo da model dualnog obrazovanja koji zajedno sprovode Srbija i Austrija, Komora, vlada i Ministarstvo prosvete, proširimo na ceo region. Za zajedničko ekonomsko tržište neophodno je da imamo obučenu radnu snagu“, istakao je Čadež nakon potpisivanja Memoranduma u Privrednoj komori Austrije.