17. mart 2017.

POSETA GRADSKOJ OPŠTINI I PREDUZETNICIMA BARAJEVA

Predstavnici Privredne komore Srbije-Privredne komore grada Beograda  obišli su, 16. i 17. marta 2017. godine, u okviru priprema za otvaranje šaltera za preduzetnike, nekoliko privrednika sa područja opštine Barajevo i u razgovoru sa njima upoznala se sa problemima sa kojim se oni suočavaju u poslovanju, kako bi im se na najefikasniji način pomoglo u rešavanju tih problema i istovremeno podstakao dalji razvoj privatnog preduzetništva na području Gradske opštine Barajevo.
Predstavnici Komore, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo, Slobodanom Adamovićem, obišli su  Robnu kuću „Stanojčić“, tapetarski pogon „Marko& co“,Vinariju „Trišić“ i kompaniju ’’Minel Dinamo’’.

1. mart 2017.

OSNIVANJE RADNJI I KAKO RAZRADITI POSLOVNI PLAN

U organizaciji Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograda, u cilju sticanja znanja iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa, realizovana je jednodnevna, besplatna radionica na temu  „Osnivanje radnji i kako razraditi poslovni plan“. Predavanja su zainteresovanima, u prepunoj sali Gradske uprave grada Beograda, realizovali: Branislava Simanić, na temu „Aktivnosti PKS na unapređenju preduzetništva u Srbiji“, Dejan Zrilić – „Program PKS-PKB za razvoj preduzetništva“, Aleksandar Milošević – „Osnivanje radnji i kako razviti poslovni plan“ i Danijela Sofronijević – „Kreiranje marketing strategije i marketing plana“. Program Radionica „Znanjem do cilja“ sprovodi Savet za zapošljavanje grada Beograda,  u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Beograda, Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd i drugim relevantnim institucijama.


28. februar 2017.

ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA PRIVREDU GRADSKE OPŠTINE GROCKA

Prva proširena sednica Saveta za privredu gradske opštine Grocka održana je 28. februara 2017. godine, u velikoj sali gradske opštine Grocka.
Sednici su prisustvovali  predsednik Gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, predsednik Saveta za privredu Gradske opštine Grocka Đuro Grubor, članovi Saveta, rukovodstvo Gradske opštine Grocke, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i veliki broj privrednika i preduzetnika sa teritorije opštine Grocka.
Sednicu je otvorio predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je ovom prilikom istakao značaj njenog formiranja u cilju poboljšanja uslova za privređivanje i promovisanje privrednih potencijala opštine Grocka. Predsednik Simonović je takođe pozvao sve privrednike sa teritorije opštine Grocka da uzmu  učešće u radu Saveta i svojim sugestijama i inicijativom, a uz saradnju sa lokalnom samoupravom, zajednički reše dosadašnje probleme koji su se odnosile na privredni razvoj Grocke. 

Centar za razvoj preduzetništva

Zajednica opštih udruženja preduzetnika

Info


SME 10. Kongres


Vodič za oslovanje sa EU

HyperLink