27. novembar 2017.

ŠALTER ZA PREDUZETNIKE ŠTEDI VREME OBRENOVAČKIM PREDUZETNICIMA I PRIVREDNICIMA

U okviru projekta podrške malom i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Skupština grada, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave u prostorijama opštine Obrenovac otvoren je Šalter za preduzetnike.
Otvaranju Šaltera prisustvovali su Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni preduzetnici i privrednici.  
Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, govorio je o projektima koji će se realizovati naredne godine u Obrenovcu, a čija je vrednost milijardu evra. "U realizaciji ovih projekata moraju imati veliko učešće i Privredna komora Srbije i Gradska opština Obrenovac, u koordinaciji sa privrednicima i preduzetnicima sa naše teritorije", rekao je Čučković. 
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS je istakla da je od izuzetnog značaja da saradnja lokalnih samouprava i Privredne komoe Srbije uvek bude na visokom nivou i da rezultati te saradnje moraju biti u interesu privrednika i preduzetnika.

2. novembar 2017.

ODRŽANA TEMATSKA TRIBINA:’’UNAPREĐENJE PRISTUPA IZVORIMA FINANSIRANJA’’

U organizaciji PKS-PK Beograda a u saradnji sa GO Rakovica, Opštim udruženjem preduzetnika Rakovica i Fondom za razvoj Republike Srbije, u četvrtak 2. novembra 2017. godine u GO Rakovica, održana je tribina na temu: ’’ Unapređenje pristupa izvorima finansiranja’’.

Milan ljušić, direktor Glavne filijale Beograd, Fonda za razvoj RS, prisutne privrednike je upoznao sa aktuelnim programima Fonda za razvoj RS .

Aktivno učeće na tribini uzeli su predsednik GO Rakovica, Vladan Kocić; direktorka Sektora preduzetništva PKS, Branislava Simanić; koordinator Centra za razvoj preduzetništva PKS -PK Beograda, Dejan Zrilić; Član Veća GO Rakovica, Novica Barjaktarović; predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Rakovica, Milivoje Kocić; Samostalni savetnik Centra za privredna pitanja PKS, Slobodanka Džinović-Kojić; Samostalni savetnik Centra za razvoj preduzetništva PKS-PK Beograda, Milivoje Armuš kao i mnogobrojni privrednici.

Zaključeno je da je za razvoj preduzetništva u narednom periodu, od ključnog značaja obezbeđenje širokog spektra različitih finansijskih instrumenata, koji će omogućiti preduzetnicima pristup kapitalu.

25. oktobar 2017.

Sajam „ Znanjem do cilja“

U sredu 25.oktobra 2017. godine, na Beogradskom sajmu knjiga, u hali 2B otvorena je radionica pod nazivom „Znanjem do cilјa“, u čijem su sklopu i Akademija i Sajam preduzetništva. Na Akademiji preduzetništva, predstavnici Saveza za zapošlјavanje grada Beograda upoznali su zainteresovane o konkursima i programima za dobijanje finansijskih sredstava u cilјu pokretanja sopstvenog biznisa i  načina kako da postanu uspešni preduzetnici.

Na Sajmu preduzetništva, preduzetnici su na štandovima primera dobre prakse podelili svoja iskustva o tome kao su od prvobitne start ap ideje razvili sopstveni biznis i postali preduzetnici.

Aktivno učešće na sajmu preduzetništva uzeli su sledeći članovi PKS-PK Beograda, Milivoje Kocić-predsednik Opšteg udruženja Rakovica, Slaviša Živković-Etno sela Babina Reka, Vladimir Krsmanović-predstavnik restorana „Acin ranč“, Milomor Popović -„Preduzetnički centar Obrenovac“, koji je na Okruglom stolu istekao primer podsticaja od strane PKS-PK Beograda.


15. oktobar 2017.

PKS-PK BEOGRADA NA 20. OBRTNIČKOM SAJMU ISTRE 

Kao uspešan nastavak poslovne saradnje sa Obrtničkom komorom Istarske županije PKS-PK Beograda, zajedno sa svojim članovima, uzela je aktivno učešće na 20. Obrtničkom sajmu Istre, koji je održan u Puli, od 12. do 15. oktobra 2017. godine.
Na svečanom otvaranju sajma, 12. oktobra 2017. godine, govorili su predsednik Obrtničke komore Istarske županije, Mario Paliska, predsednica Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Pula, Jasna Jakelić Majetić, predsednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, zamenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci, Istarski župan, Valter Flego, predsednik Uprave Istarske kreditne banke Umag, Miro Dodić i pomoćnica Ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac koja je otvorila sajam.
Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge izložilo je ukupno 118 izlagača od kojih su 53 iz Istarske županije, 74 iz ostalih delova Hrvatske i 3 inostrana izlagača.


17. mart 2017.

POSETA GRADSKOJ OPŠTINI I PREDUZETNICIMA BARAJEVA

Predstavnici Privredne komore Srbije-Privredne komore grada Beograda  obišli su, 16. i 17. marta 2017. godine, u okviru priprema za otvaranje šaltera za preduzetnike, nekoliko privrednika sa područja opštine Barajevo i u razgovoru sa njima upoznala se sa problemima sa kojim se oni suočavaju u poslovanju, kako bi im se na najefikasniji način pomoglo u rešavanju tih problema i istovremeno podstakao dalji razvoj privatnog preduzetništva na području Gradske opštine Barajevo.
Predstavnici Komore, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo, Slobodanom Adamovićem, obišli su  Robnu kuću „Stanojčić“, tapetarski pogon „Marko& co“,Vinariju „Trišić“ i kompaniju ’’Minel Dinamo’’.

1. mart 2017.

OSNIVANJE RADNJI I KAKO RAZRADITI POSLOVNI PLAN

U organizaciji Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograda, u cilju sticanja znanja iz oblasti pokretanja sopstvenog biznisa, realizovana je jednodnevna, besplatna radionica na temu  „Osnivanje radnji i kako razraditi poslovni plan“. Predavanja su zainteresovanima, u prepunoj sali Gradske uprave grada Beograda, realizovali: Branislava Simanić, na temu „Aktivnosti PKS na unapređenju preduzetništva u Srbiji“, Dejan Zrilić – „Program PKS-PKB za razvoj preduzetništva“, Aleksandar Milošević – „Osnivanje radnji i kako razviti poslovni plan“ i Danijela Sofronijević – „Kreiranje marketing strategije i marketing plana“. Program Radionica „Znanjem do cilja“ sprovodi Savet za zapošljavanje grada Beograda,  u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Beograda, Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd i drugim relevantnim institucijama.


28. februar 2017.

ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA PRIVREDU GRADSKE OPŠTINE GROCKA

Prva proširena sednica Saveta za privredu gradske opštine Grocka održana je 28. februara 2017. godine, u velikoj sali gradske opštine Grocka.
Sednici su prisustvovali  predsednik Gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, predsednik Saveta za privredu Gradske opštine Grocka Đuro Grubor, članovi Saveta, rukovodstvo Gradske opštine Grocke, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i veliki broj privrednika i preduzetnika sa teritorije opštine Grocka.
Sednicu je otvorio predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je ovom prilikom istakao značaj njenog formiranja u cilju poboljšanja uslova za privređivanje i promovisanje privrednih potencijala opštine Grocka. Predsednik Simonović je takođe pozvao sve privrednike sa teritorije opštine Grocka da uzmu  učešće u radu Saveta i svojim sugestijama i inicijativom, a uz saradnju sa lokalnom samoupravom, zajednički reše dosadašnje probleme koji su se odnosile na privredni razvoj Grocke. 

Centar za razvoj preduzetništva

Zajednica opštih udruženja preduzetnika

Info