14. jul 2017.

ZA EFIKASNIJU SARADNJU PRIVREDNIKA I OPŠTINE, OSNOVANO OPŠTE UDRUŽENJA PREDUZETNIKA OPŠTINE GROCKA

U cilju uspotavljanja efikasne saradnje između privrednika i opštine, Savet za privredu gradske opštine Grocka inicirao je osnivanje Opšteg udruženja preduzetnika opštine Grocka.
Danas je održana osnivačka Skupština Udruženja, koje će delovati kao samostalna, poslovna, interesna, neprofitabilna i nestranačka organizacija preduzetnika sa sedištem na teritoriji te opštine.
Predsednik gradske opštine Grocka, Dragoljub Simonović podržao je ideju osnivanja Udruženja preduzetnika i zahvalio se svim preduzetnicima što su se odazvali pozivu, ističući da od članova Udruženja očekuje angažovanje i vredan rad, kako bi na taj način doprineli razvoju opštine.
Prisutnima se obratio i koordinator preduzetništva Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda, Dejan Zrilić, koji je istakao da je za uspešan razvoj predzetništva neophodno unapređenje kvaliteta radne snage, kroz koncept dualnog obrazovanja, unapređenje plasmana na novim tržištima, ali i podsticanje razvoja ženskog i socijalnog preduzetništva, kao i preduzetništva mladih.


19. maj 2017.

DESETI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U BEOGRADSKOJ OPŠTINI GROCKA

U Gradskoj opštini Grocka danas je otvoren Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom  i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Grad, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave.
O
tvaranju Šaltera prisustvovali su Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dušan Đurašković, pomoćnik gradskog sekretara u Sektoru za razvoj privrede, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni privrednici. 
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS istakla je značaj dobre saradnje lokalnih samouprava i Privredne komore Srbije, koja je rezultirala otvaranjem još jednog, desetog po redu, šaltera za preduzetnike, na kome će privrednici i oni koji to planiraju da postanu, moći da se obrate za pomoć i informaciju.
„Šalteri su namenjeni svima koji su usmereni na privatan biznis, bez obzira da li su već uveliko u poslu, na samom početku ili tek planiraju da ga započnu. Pitanja, na koja nije moguće odgovoriti odmah na Šalteru, Komora će obraditi i proslediti privredniku u roku od 48 sati“, rekla je Simanić i pozvala prisutne privrednike da koriste kapacitete privrednih komora i brojne elektronske usluge koje komore nude svojim članovima.
Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka je rekao da je Šalter za preduzetnike značajna ekspozitura za poljoprivrednike i privrednike sa opštine Grocka, koji će na ovaj način biti blagovremeno informisani o svim programima i subvencijama koje nudi država, ali i o drugim temama značajnim za poslovanje.
„Mi sada možemo na vreme i kvalitetnije da se pripremimo za konkurisanje na neke od brojnih pogodnosti koje nude i Vlada i Grad, a da pritom budemo manje zabrinuti da li smo u procesu aplikacje sve odradili i pripremili kako treba“, istakao je predsednik Simonović.


28. april 2017.

ODRŽAN DEVETI PLANDIŠTANSKI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA I TREĆI SAJAM SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA

Udruženje za turističku promociju opštine Plandište ''Planadijum'' ogranizovalo je deveti plandištanski sajam privrede i treći sajam socijalnog preduzetništva, na kojem je aktivno učešće uzela PKS-PK Beograda.
Organizator je ove godine stavio akcenat na temu socijalnog preduzetništva.
Sajam je otvorio Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam. On je istakao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava ovakve sajamske manifestacije koje afimišu privredu, turizam, tradiciju i socijalno preduzetništvo.


28. mart 2017.

OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U GRADSKOJ OPŠTINI BARAJEVO 

Danas je u Gradskoj opštini Barajevo otvoren Šalter za preduzetnike i potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji opštine Barajevo sa Privrednom komorom Srbije-Privrednom komorom Beograda.  Sporazum su potpisali v.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beorada, Milivoje Miletić i predsednik opštine Barajevo, Slobodan Adamović.
Potpisivanju Sporazuma i otvaranju Šaltera prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, v.d podsekretara Sekretarijata za privredu, Maja Bajagić i sekretar Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije, Branislava Simanić.  
V.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić rekao je da Komora, zajedno sa Gradom Beogradom, sve svoje kapacitete koristi ka unapređenju razvoja preduzetništva i pomaganju onima koji se nalaze na početku svog biznisa.
"Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda ima cilj da podrži razvoj kapaciteta domaćih privrednih društava za prihvatanje novih znanja i tehnologija i doprinese kreiranju boljeg poslovnog ambijenta", rekao je v.d. direktor Komore grada, Milivoje Miletić. On je istakao da Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda  preduzetnicima pruža usluge iz svih sektora, kako bi bili konkurentni na tržištu. ”Sve naše usluge su u funkciji razvoja preduzetništva. To se najbolje ostvaruje  direktnim kontaktom sa privrednicima, a formula saradnje lokalne samouprave, Grada i  poslovne zajednice, u cilju podrške preduzetnicima, pokazala se veoma uspešnom”, ocenio je Miletić. 

26. decembar 2016.

VI SVEČANA SEDNICA PREDUZETNIČKOG KOLEGIJUMA

U prostorijama Privredne komore Beograda održana je 6. svečana sednica preduzetničkog kolegijuma. Svetozar Krstić, izvršni direktor je pozdavio prisutne u ime Privredne komore Beograda.Tom prilikom je izrazio nadu da ćemo uspeti da u narednom periodu pokrijemo sve beogradske opštine sa šalterima za podršku preduzetnicima i privredi i da ćemo iskoristiti mogućnost da se u svim beogradskim opštinama osnuju opšta udruženja preduzenika koji će biti povezana sa Zajednicom preduzetnika Privredne komore Srbije Privredne komore Beograda. Programom za razvoj preduzetništva sa Akcionim planom 2017-2020. želimo da postignemo bolje rezultate i da nam saradnja sa Gradom Beogradom bude još uspešnija u narednim godinama naglasio je Krstić. Jednoglasno je usvojen Program Privredne komore Beograda za razvoj preduzetništva sa Akcionim planom 2017-2020. Zaključeno je da Program za razvoj preduzetništva ostaje otvoren za sve dopune u cilju bolje realizacije Akcionog plana.


8. decembar 2016.

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA "KLUBA PRIVREDNIKA OPŠTINE ZVEZDARA"

Na Osnivačkoj skupštini održanoj 8. decembra u GO Zvezdara preduzetnici sa Zvezdare osnovali su Opšte udruženja preduzetnika opštine Zvezdara "Klub privrednika opštine Zvezdara", koje će biti član Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije.
Cilj osnivanja Udruženja je poboljšanje opšteg privrednog ambijenta na Zvezdari, uz bolju komunikaciju i koordinaciju rada, povezivanje, kako međusobno, tako i sa institucijama, bolje korišćenje resursa i šansi koje pružaju Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda privrednim delatnostima različitih oblasti.
Zvezdarske preduzetnike pozdravio je Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine  Zvezdara, koji je rekao da Opština puno polaže na razvoj preduzetništva sa željom da pomogne preduzetnicima sa svoje teritorije da budu još uspešniji i novima da to postanu. 


13. novembar 2016.

NA "JESENJEM SAJMU 2016" U BANJALUCI OKO 300 UČESNIKA

U halama Banjalučkog sajma od 10. do 13. novembra održan je 20. Međunarodni  sajam lova, ribolova, turizma, poljoprivrede i ugostiteljstva, koji  je na 130 štandova okupio oko 300 učesnika.
Obraćajući se učesnicima, direktor Banjalučkog velesajma, Dragoljub Bojanić rekao je da na "Jesenjem sajmu" učestvuju izlagači iz Federacije BIH, Srbije, Hrvatske i Makedonije.
Specijalni  predstavnik EU u BIH, Lars Gunar Vigemark ukazao je na značaj svih oblasti koje su obuhvaćene ovim Sajmom, a poseban akcenat stavio je na poljoprivredu kao najveću granu industrije, koja ima veliki potencijal za razvoj.


31. oktobar 2016.

OSMI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE POČEO S RADOM U GRADSKOJ OPŠTINI LAZAREVAC

U Gradskoj opštini Lazarevac danas je otvoren Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom  i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Grad, Privredna komora Beograda i lokalne samouprave. Šalter su otvorili predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić i predsednik opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić. Oni su potpisali i Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji, koji je definisan u cilju pomoći i unapređenja privrednog ambijenta u ovoj gradskoj opštini.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić  rekao je da je najbolja formula za unapređenje preduzetništva i kako učiniti više za sve privrednike, strateško partnerstvo između lokalnih samouprava, poslovnih zajednica i države. "Imajući u vidu da danas otvaramo osmi šalter, naša potreba je da do kraja godine pokrijemo i sve druge beogradske opštine i na taj način realizujemo jednu aktivnost koja je nastala iz potrebe za razvojem preduzetničkog duha", izjavio je Milivoje Miletić, predsednik Privredne komore Beograda.


9. oktobar 2016.

ODRŽAN 19. OBRTNIČKI SAJAM ISTRE

Obrtnički sajam Istre, 19. po redu, održan je na pulskoj Karolini od 6. do 9. oktobra 2016. godine. U montažnoj hali površine 740m² i na otvorenom prostoru površine 540m² predstavilo se 145 privrednika, preduzetnika, poljoprivrednika, domaćinstava, inovatora i ostalih izlagača. Ovu manifestaciju obišlo je preko 20.000 posetilaca.
Tradicionalno, u organizaciji Sajma uz Obrtničku komoru Istarske županije, uključili su se Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i Županijska komora Pula.
Sajam predstavlja značajnu manifestaciju male privrede i nudi poslovne mogućnosti saradnje sa privrednicima iz čitavog regiona.


1. oktobar 2016.

ODRŽAN SAJAM "ZDRAVO-DOMAĆE-PRIRODNO" U ZAJEČARU

Privredna komora Beograda uzela je aktivno učešće na 5. Međunarodnom sajmu „Zdravo-domaće-prirodno“, koji je svečano otvoren, 30. septembra, na platou ispred bivšeg Doma vojske, nakon čega je usledio bogat kulturno-umetnički program: revija Udruženja Izvor iz Knjaževca, ali i promocija tradicionalnog plesa Ambasade Indonezije.
Prisutne je najpre pozdravio Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar, koji se tom prilikom zahvalio gostima i ukazao na značaj sajma. "Prošle godine sajam je okupio preko 250 izlagača iz zemlje i inostranstva. Ove godine taj broj je znatno veći, više od 500. To ide u prilog činjenici da smo na dobrom putu, da napredujemo i da sajam opravdava svrhu postojanja. Ponosni smo na veliki broj izlagača, kao i na goste iz svih krajeva Srbije, iz Slovačke, Austrije, Italije, Grčke, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine", rekao je Tošić.


23. septembar 2016.

REGIONALNI SAJAM PRIVREDE U NOVOJ PAZOVI

U Novoj Pazovi,  22. septembra 2016. godine, otvoren je jubilarni, deseti Regionalni sajam privrede, koji je okupio preko 180 izlagača iz oblasiti prehrambene, hemijske i auto industrije, metalne i plastične galanterije, IT opreme, građevinarstva, prerade drveta, mehanizacije, poljoprivrede, turizma, ugostiteljstva, tekstila, obuće i kućne radinosti.
Nakon zvaničnog obraćanja, sajamsku manifestaciju otvorio je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, a pored državne sekretarke Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjane Matić, prisustvovali su visoki predstavnici republičkih, pokrajinskih i lokalnih institucija, privrednih komora Srbije, Vojvodine i Sremskog okruga, kao i brojni privrednici i gosti.


19. septembar 2016.

OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U GRADSKOJ OPŠTINI PALILULA

Danas je u opštini Palilula otvoren Šalter za preduzetnike, sedmi po redu u okviru aktivnosti koje Privredna komora Beograda realizuje zajedno sa Gradom Beogradom i gradskim opštinama.
Sporazum o saradnji u ovom projektu potpisali su predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić i predsednik gradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, a svečanom otvaranju Šaltera za preduzetnike prisustvovali su  gradski menadžer, Goran Vesić i zamenik gradskog sekretara za privredu, Maja Bajević.
"Ovo je važan dan za Palilulu, jer otvaramo info biznis centar kao ispostavu Privredne komore Beograda. Za nas je prioritet da uspostavimo što bolje odnose sa privrednicima na našoj lokalnoj teritoriji, kao i da u hijerarhijskom lancu omogućimo što bolje odnose i komunikaciju sa Privrednom komorom Beograda i Sekretrijatom za privredu Grada Beograda. Opština Palilula je servis građana i privrednika, kojima želimo da poklonimo pažnju i da ih negujemo, pružajući im, na jednom mestu, sve informacije neohodne za njihov biznis i dalji rad na teritoriji opštine, uz ogromnu pomoć Privredne komore Beograda", rekao je predsednik gradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić rekao je da aktivnosti sa lokalnim samoupravama imaju cilj da bolje, potpunije i efiksanije informišu preduzetnike o svemu što je u vezi sa njihovim poslovnim aktivnostima, idejama i planovima. On je istakao da Privredna komora Beograda posebno dobro sarađuje sa Gradom Beogradom i  na unapređenju poslovnog ambijenta i organizaciji događaja, koji imaju za cilj da obezbede investitore i unaprede ukupno privređivanje u Gradu.
Gradski menadžer, Goran Vesić rekao je da je plan da svih 17 gradskih opština dobije šaltere za preduzetnike, posle Zvezdare, Obrenovca, Čukarice, Voždovca, Rakovice, Savskog venca i Palilule.
On je najavio da će do kraja ovog meseca biti otvoreni šalteri u Lazarevcu i Zemunu, u oktobru  na Starom gradu i Mladenovcu, a  do kraja godine i u svim preostalim gradskim opštinama.
Privreda i uprava ne mogu da budu odvojene, kao što ni Privredna komora Beograda nije entitet za sebe, nego kao beogradska privredna komora i deo Privredne komore Srbije mora zajedno sa lokalnom samoupravom da radi na pomoći privrednicima. Taj zadatak su prepoznali i Grad i Privredna komora Beograda i zato je napravljena jedna od boljih akcija, jer mi moramo da pružimo informacije privrednicima tamo, gde oni dolaze svakodnevno, a opština je takvo mesto, rekao je Vesić.  


27. avgust 2016.

ODRŽAN 17. MEĐUNARODNI SAJAM INOVACIJA, KOOPERACIJA I PREDUZETNIŠTVA "INOCOOP"

U Zrenjaninu je, u četvrtak, 25. avgusta 2016. godine, otvoren Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva “INOCOOP”, na kojem je učestvovalo više od 200 izlagača iz zemlje i inostranstva.
Sajam je otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je naglasio da svima prva misao treba da bude kako da se pomogne preduzetnicima, kako da se deluje u pravcu ekonomskog razvoja pokrajine i cele zemlje. Veoma je važna saradnja sa regionalnim komorama, razvojnim agencijama, kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj i sa opštinskim upravama, naglasio je Mirović, prilikom otvaranja Sajma.

Zajednica opštih udruženja preduzetnika

Info