9. april 2014.

OKRUGLI STO: "SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO - MOGUĆNOSTI I PERSPEKTIVE RAZVOJA U SRBIJI"

Privredna komora Beograda – Zajednica opštih udruženja preduzetnika i Centar za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo organizuje okrugli sto na temu: "SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO – MOGUĆNOSTI I PERSPEKTIVE RAZVOJA U SRBIJI"

Okrugli sto koji za cilj ima podizanje svesti o funkciji socijalnog preduzetništva kod malih i srednjih preduzeća biće održan u sredu, 9. aprila 2014. godine, sa početkom u 11 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala 4.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešča, kontakt osoba je Mirjana Lončar, telefon: 3619 646 i  fax 3618 003 ili putem e-maila: miral@kombeg.org.rs


4. april 2014.

INFO SESIJA: MULTIMEDIJALNA KOMPANIJSKA KOMUNIKACIJA


Privredna komora Beograda - Udruženje informatičke delatnosti, Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta i Zajednica opštih udruženja preduzetnika pozivaju Vas na info sesiju MULTIMEDIJALNA KOMPANIJSKA KOMUNIKACIJ - Do razvoja i profita kroz implementaciju multimedijalnog sadržaja - 

Info sesija će se održati 4. aprila 2014. godine, sa početkom u 14 časova u sali VI na šestom spratu, u  Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12.Kontakt osobe: Jelena Radić: 011/3619-472 i Vesna Muhić 2645-333. 
Pozivamo Vas da, zbog aktuelnosti teme i ograničenog broja, popunite on-line prijavu - PRIJAVA
Info sesija je besplatna i namenjena je vlasnicima, direktorima, rukovodiocima marketinga, kao i svima koji učestvuju u savremenoj poslovnoj komunikaciji. 


28. mart 2014.

SIVA EKONOMIJA U KOMUNALNIM DELATNOSTIMA

Imajući u vidu da siva ekonomija predstavlja jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju gotovo sve privredne grane, Privredna komora Beograda organizuje okrugli sto na temu:  "SIVA EKONOMIJA U KOMUNALNIM DELATNOSTIMA"
Okrugli sto ima za cilj da kroz dijalog institucija i realnog sektora doprinese difinisanju mera rešavanja problema nelojalne konkurencije u pružanju kamenorezačkih usluga.
Ceneći značajnu ulogu i napore u pružanju institucionalne podrške privredi i stvaranju povoljnijeg ambijenta za poslovanje, pozivamo Vas da učestvujete u radu okruglog stola i doprinesete sagledavanju mera koje će doprineti značajnom smanjenju sive ekonomije.
Okrugli sto će se održati u petak, 28. marta 2014. godine, sa početkom u 11 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala IV.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešča, kontakt osoba je Mirjana Lončar, tel. 3619 646, fax 3618 003, e-mail: miral@kombeg.org.rs .                   


11. mart 2014.

UTVRĐIVANJE POREZA NA PRIHODE OD SAMOSTALNE DELATNOSTI I DOPRINOSA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE PREDUZETNIKA KOJI VODE  POSLOVNE KNJIGE ZA 2013.

Usled velikog broja izmenjenih poreskih propisa, kao i velikog interesovanja i potrebe privrede za ovim vidom poslovne edukacije i usavršavanja na aktuelnu temu Privredna komora Beograda, Udruženje trgovine, Zajednica opštih udruženja preduzetnika i Centar za poslovno obrazovanje organizuje jednodnevni specijalistički seminar na temu: UTVRĐIVANJE POREZA NA PRIHODE OD SAMOSTALNE DELATNOSTI I DOPRINOSA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE PREDUZETNIKA KOJI VODE  POSLOVNE KNJIGE ZA 2013.

Cilj
specijalističkog seminara, edukovati preduzetnike kako se utvrđuje oporeziva osnovica za  prihode od obavljanja samostalne delatnosti ako ste preduzetnik  koji vodi poslovne knjige. Kada  se možete opredeliti za isplatu lične zarade i šta  lična zarada suštinski znači. Od kada se primenjuje sistem samooporezivanja i šta samooporezivanje praktično znači. Koji prihod preduzetnika ulazi u osnovicu za  godišnji porez na dohodak građana.
Predavači: Snežana Matejić i Snežana Bekčić Šišmanović, iz Sektora za obrazovanje, komunikaciju i mađunarodnu saradnju, Poreska uprava Republike Srbije.
Kotizacija po polazniku:
11.000,00 din +PDV.  

Prijava
za specijalistički seminar se vrši putem ONLINE PRIJAVE.
Kontakt Centra za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta Privredne komore Beograda 3619-472, Nenad Kostić, savetnik.  


11-15. mart 2014.

SAJAM ZANATSTVA I MALE PRIVREDE U MINHENU -IHM 2014

Privredna komora Beograda u saradnji sa agencijom "S.A.B. International" i ove godine organizuje odlazak na stručno studijsko putovanje u Minhen na 66. Međunarodni sajam zanatstva i male privrede – IHM, najveći sajam male privrede i najznačajniju manifestaciju te vrste u Evropi.
IHM predstavlja centralnu izložba ne samo evropskog već i svetskog preduzetništva i inovacija u oblasti preduzetničkih proizvoda, na kojoj se uz preduzetnike predstavljaju i institucije u funkciji razvoja preduzetništva.

Imajući u vidu da je sajam mesto poslovnih susreta proizvođača, potrošača i poslovnih partnera, pokretanja i razvijanja novih poslovnih šansi, proširivanja poslovne saradnje i promocije preduzetništva,  Privredna komora Beograda Vas poziva da budete  deo privredne delegacije koja će posetiti 66. Međunarodni sajam zanatstva i male privrede. Rok za prijavu je 15. februar 2014. godine.
Za sve dodatne informacije, kontakt osobe su Milica Matić , tel. 011/ 3619 646, e-mail: milicam@kombeg.org.rs i Djordje Tutić, tel. 011/ 2642 638, e-mail: djordje@kombeg.org.rs


4. mart 2014.

OKRUGLI STO: "ZNAČAJ EDUKACIJE ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA"

U cilju pružanja neposredne i efikasne podrške privrednim subjektima, koji kontinuirano rade na unapređenju poslovanja i podizanju sopstvenih kapaciteta i nivoa znanja, Privredna komora Beograda, organizuje okrugli sto na temu: "Značaj edukacije za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća"
Pozivamo Vas da učestvujete na okruglom stolu koja će biti održan u utorak, 4. marta 2014. godine, u Privrednoj komori Beograda, ul. Kneza Miloša 12, sala 4, sa početkom u 11 časova .

Za sve dodatne informacije i prijavu učešča, kontakt osoba je Mirjana Lončar, telefon: 3619 646 i  fax 3618 003 ili putem e-maila: miral@kombeg.org.rs.   


16. januar 2014.

OKRUGLI STO: "OPTEREĆENJA PRIVREDE KROZ LOKALNE KOMUNALNE TAKSE - ISKUSTVA SA TERENA"

Prateći aktuelne probleme poslovanja privrednih subjekata, Privredna komora Beograda aktivno je učestvovala u procesu utvrđivanja lokalnih komunalnih taksi, koje u okviru izvornih javnih prihoda Grada direktno utiču na poslovanje privrednih subjekata.

Nastavljajući aktivnosti u cilju podrške kako poslovanja privrednih subjekata tako i u zalaganju za legalne tokove poslovanja, u Privrednoj komori Beograda održaće se okrugli sto na temu: "OPTEREĆENJA PRIVREDE KROZ LOKALNE KOMUNALNE TAKSE – ISKUSTVA SA TERENA" koji će se održati u Privrednoj komori Beograda 16. januara 2014. godine, sa početkom u 13 časova, u Kneza Miloša 12, sala 4a (na 4. spratu).
Za sve dodatne informacije i prijavu učešća kontakt osoba je Mirjana Lončar, tel. 3619 646, e-mail: miral@kombeg.org.rs


13. decembar 2013.

PREZENTACIJA POTENCIJALA I MOGUĆNOSTI RAZVOJA PRIVREDE VOŽDOVCA

Značaj malih i srednjih preduzeća za Evropsku uniju i zemlje koje žele da joj se priključe potpuno je nesporan, što je potvrđeno praktičnim politikama koje sprovode Evropska komisija i zemlje članice. Komora Beograda, kroz Zajednicu opštih udruženja preduzetnika na najdirektniji način pomaže aktivnosti udruženja preduzetnika, a sve u cilju jačanja preduzetničkog ambijenta na teritoriji grada Beograda.
Spremna da podrži lokalne partnere, lokalne inicijative i sve aktivnosti koje idu u tom pravcu, Privredna komora Beograda u saradnji sa Klubom privrednika opštine Voždovac organizuje prezentaciju na temu: "Potencijali i mogućnosti razvoja privrede Voždovca" koja će biti održana u petak, 13. decembra 2013. godine, u Privrednoj komori Beograda, ul. Kneza Miloša 12, sala VI, sa početkom u 14 časova.

Važnost sinergije preduzetništva i lokalne samouprave je osnov za stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta i ravnomernog regionalnog razvoja, o čemu će na sastanku govoriti državni sekretar u Ministarstvu za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu gospodin Dragan Stevanović.  Sastanku će pristvovati i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj gospodin Miloš Ignjatović, koji će predstaviti programe za podršku razvoju maliih i srednjih preduzeća i preduzetništva.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešča, kontakt osoba je mr Maja Stošković, sekretar Zajednice, telefon: 2642 638 i  fax 3618 003 ili putem e-maila: mstoskovic@kombeg.org.rs

27-29. novembar 2013. 

PRVREDNA KOMORA BEOGRADA OKUPLJA PRIVREDNIKE NA 12. SAJMU PREDUZETNIŠTVA - BIZNIS BAZA 2013

Privredna komora Beograda u saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda nastupiće na 12. Sajmu preduzetništva "BIZNIS BAZA 2013" i 5. Sajmu lokalne samouprave, koji se održava od 27. do 29. novembra 2013. godine, na Beogradskom Sajmu.
Biznis Baza već 12. godinu za redom predstavlja centralnu izložbu beogradskog i srpskog preduzetništva i inovacija u oblasti preduzuteničkih proizvoda, na kojoj se uz preduzetnike predstavljaju i institucije u funkciji razvoja preduzetništva i sektora za razvoj MSP. Imajući u vidu da je Sajam mesto poslovnih susreta proizvođača, potrošača i poslovnih partnera, pokretanja i razvijanja novih poslovnih šansi, proširivanja poslovne saradnje i promocije preduzetništva, Privredna komora Beograda Vas poziva da uzmete aktivno učešće na ovogodišnjem Sajmu.

Privredna komora Beograda nastupa u HALI 1 na štandu od 360m2.

 POZIVAMO VAS DA NAS POSETITE!


7. novembar 2013.

OKRUGLI STO: "SIVA EKONOMIJA - GLAVNA PREPREKA U POSLOVANJU SEKTORA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIŠTVA"

Imajući u vidu da siva ekonomija predstavlja jedan od najvećih izazova sa kojima se suočava privreda Beograda i Srbije, Privredna komora Beograda organizuje okrugli sto na temu: "SIVA EKONOMIJA – GLAVNA PREPREKA U POSLOVANJU SEKTORA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIŠTVA"
Okrugli sto ima za cilj da kroz dijalog institucija države i realnog sektora doprinese difinisanju mera rešavanja gorućeg problema srpske privrede, kojim je najviše pogođen sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Okrugli sto će se održati u četvrtak, 07. novembra 2013. godine, sa početkom u 11 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala 4a.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešča, kontakt osoba je Mirjana Lončar, telefon: 2642 638 i  fax 3618 003 ili putem e-maila: miral@kombeg.org.rs.


1. novembar 2013.

KONFERENCIJA PRODAJNIH STRATEGIJA

KonferencijaPrva konferencija prodajnih strategija - 2013, u zajedničkoj organizaciji Privredne komore Beograda i D.R. Gilbert centat Group, biće održana 1. novembra 2013. godine, u hotelu Holiday Inn.

Privredna komora Beograda je za sve svoje članove omogućila prijavu sa posebnim popustom od 10%. Kotizacija iznosi 87EUR bez PDV-a i podrazumeva celodnevna predavanja i učešće u panel diskusiji, osveženje i ručak, štampani radni materijal, poklon knjigu o prodajnom menadžmentu i kontakte svih učesnika.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Svoje učešće na Konferenciji prodajnih startegija – 2013 možete prijaviti na e-mail: event@drgilbert-centar.com ili putem telefona: + 381 11 27 62 168 D.R. Gilbert centar Group.


10. jun 2013.

 JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJU KONKURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA, PREDUZETNIKA I ZADRUGA U 2013. GODINI

Nacionalna agencija za regionalni razvoj objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2013. godini.

Osnovni cilj programa je jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga, kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa.


7. jun 2013.

FINANSIJSKA PODRŠKA AKTIVNOSTIMA UDRUŽENJA ZA PODSTICANJE RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA U 2013. GODINI

Ministarstvo finansija i privrede Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava  u okviru Programa podrške aktivnostima udruženja za podsticanje razvoja preduzetništva u 2013. godini. Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 20.000.000,00 dinara.

Opšti cilj programa je da podstakne razvoj sektora malih i srednjih preduzeća - MSP, tako što će poboljšati delotvornost vladine politike i instrumenata za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća - MSP, koji za cilj imaju podsticanje preduzetništva kod posebno osetljivih ciljnih grupa.


28. maj 2013.

OKRUGLO STO "UNAPREĐENJE PRISTUPA FINANSIJSKIM SREDSTVIMA ZA MALA I SREDNJA PRIVREDNA DRUŠTVA I PREDUZETNIKE"

Privredna  komora Beograda  i  Udruženje  poslodavaca Srbije „Poslodavac“  pozivaju Vas da uzmete učešće na  okruglom  stolu koji će  na temu „Unapređenje pristupa finansijskim sredstvima za mala i srednja privredna društva i preduzetnike biti održan u utorak, 28. maja 2013. godine, sa početkom u 11:00 časova, u Privrednoj komori Beograda Kneza Miloša 12, sala IVa.
Poziv za učešće na okruglom stolu upućen  je predstavnicima Ministarstva finansija i privrede  Republike Srbije i Fonda za razvoj Republike Srbije.
Za više informacije možete se obratiti mr Maji Stošković,  sekretaru Zajednice opštih udruženja preduzetnika  Privredne  komore  Beograda, tel. 264 22 77 i 264 26 38, e-mail: mstoskovic@kombeg.org.rs

Zajednica opštih udruženja preduzetnika

Info