28. mart 2017.

OTVARANJE ŠALTERA ZA PREDUZETNIKE U GO BARAJEVO

Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, uz podršku Skupštine Grada i Gradske opštine Barajevo, otvoriće, 9. po redu, Šalter za preduzetnike u opštini Barajevo, u utorak, 28. marta 2017. godine, sa početkom u 14 časova, u prostorijama opštine Barajevo, Svetosavska 2.
Rad šaltera za preduzetništvo u beogradskim opštinama omogućava privrednicima da, u opštini kojoj pripadaju, na  brz i jednostavan način, dobiju informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije.
Šalteri za preduzetnike su otvoreni i uspešno rade u gradskim opštinama Obrenovac, Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Savski venac, Rakovica, Palilula i Lazarevac.
Funkcionišu kao „one stop shop“ u smislu nefinansijske podrške postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoju firmu.


31. окtobar 2016.

OSMI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U GRADSKOJ OPŠTINI LAZAREVAC

U Gradskoj opštini Lazarevac, Karađorđeva 42, u ponedeljak 31. oktobra 2016. godine, sa početkom u 12 časova, biće otvoren osmi po redu Šalter za preduzetnike.
Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisaće predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić i predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.
U okviru Strategije za razvoj preduzetništva Privredne komore Beograda do sada je otvoreno 7 šaltera za preduzetnike i to na opštinama: Zvezdara, Obrenovac, Čukarica, Voždovac, Rakovica, Savski venac i Palilula. Cilj otvaranja šaltera je da se, zajedničkim snagama Grada, Komore i lokalne samouprave, stvori okvir za afirmaciju i  podizanje privrednog nivoa u gradu Beogradu, kroz omogućavanje da Privredna komora Beograda bude implementirana u rad lokalnih samouprava. Na taj način će privrednici, na  svojoj opštini, brzo, lako i stručno dobiti sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije.


22-23. septembar 2016.

REGIONALNI SAJAM PRIVREDE U NOVOJ PAZOVI

Privredna komora Beograda u saradnji sa Sremskom privrednom komorom poziva Vas da učestvujete na 10. Regionalnom sajmu privrede koji će se održati 22. i 23. septembra 2016. godine, u okviru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi.

Regionalni sajam privrede je izuzetna prilika da se na jednom mestu sretne veliki broj poslovnih ljudi, razmene ideje, iskustva i uspostave novi kontakti. Višegodišnja tradicija odžavanja sajma i sve veći broj kako domaćih, tako i stranih izlagača, svedoči o značaju i ulozi ovog privrednog događaja.
U programskom delu Sajma kroz sručne skupove u saradnji sa državnim institucijama, afirmisanim profesionalcima i izlagačima obradiće se teme koje neposredno utiču na privredni ambijent u kojem se obavlja privredna aktivnost. Za vreme Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi organizovaće se poslovni susreti privrednika kao i Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja – filijale Sremska Mitrovica, a sve u cilju uspostavljanja intenzivnijih kontakata i stvaranja zajedničkih poslova i šansi.

Privredna komora Beograda je, i ove godine, obezbedila svojim članovima mogućnost besplatnog učešća na ovoj sajamskoj manifestaciji, na opremljenom izlagačkom prostoru od 9.

Prijava za učešće na Sajmu najkasnije do 02. septembra 2016. godine.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je Dragana Živković, telefon: 011 2642 638 ili putem e-maila: dragana@kombeg.org.rs


19. septembar 2016.

OTVARANJE SEDMOG ŠALTERA ZA PREDUZETNIKE U GO PALILULA

Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda, uz podršku Skupštine Grada, izradila je Platformu za razvoj preduzetništva, koja podrazumeva tripartitnu saradnju Grada, gradskih opština i Komore, na osnovu koje je do sada otvoreno 6 šaltera za preduzetnike, na opštinama  Zvezdara, Obrenovac, Voždovac, Rakovica, Čukarica i Savski venac.

Šalter za preduzetnike u Gradskoj opštini Palilula
biće otvoren u ponedeljak, 19. septembra 2016. godine, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Gradske opštine Palilula, Takovska 12.

Na svečanom otvaranju obratiće se Goran Vesić, gradski menadžer, Aleksandar Jovičić, predsednik Gradske opštine Palilula i Milivoje Miletić, predsednik Privredne komore Beograda.


2. septembar 2016.

SPECIJALISTIČKI KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA ZA TAKSI PREVOZNIKE

Nastavljajući saradnju sa Školom stranih jezika "Memphis", Privredna komora Beograda organizovaće u narednom periodu dva kursa engleskog jezika za taksi prevoznike.

Nastavni plan i progrma biće u potpunosti prilagođen specifičnim potrebama taksi prevoznika. Časovi će se održavati u prostorijama Privredne komore Beograda, a dinamika nastave biće usklađena sa objektivnim mogućnostima polaznika.


27. maj 2016.

POSLOVNI SUSRETI PRIVREDNIKA NA SAJMU "MIKRO BIZNIS I PORODIČNO PREDUZETNIŠTVO"  

U okviru Godine preduzetništva, Privredna komora Beograda, u partnerstvu sa Sekretarijatom za privredu organizuje sajam „Mikro biznis i porodično preduzetništvo“, koji će biti održan u periodu od 26. do 28. maja 2016. godine, u Domu Sindikata. Pored privrednika iz Beograda i Srbije manifestacija će okupiti značajan broj učesnika iz Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.
Imajući u vidu da su preduzetnici često pokretači brojnih inovacija u biznisu, da mikro biznis pokazuje tendenciju poslovanja budućnosti, a da je porodično preduzetništvo na globalnom, svetskom nivou jedan od najvažnijih i najčešćih oblika zapošljavanja, Privredna komora Beograda organizuje, drugog dana Sajma, 27. maja 2016. godine, bilateralne susrete privrednika Beograda i regiona (spisak učesnika u prilogu).
Bilateralni susreti biće održani u Klubu Doma Sindikata, 27. maja 2016. godine, sa početkom u 11 časova. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt osoba je Dragana Živković, tel. 3619 646, e-mail: dragana@kombeg.org.rs
Rok za prijavu 23. maj 2016. godine.   


27. maj 2016.

PREDAVANJE: "NEURONAUKOM DO USPEHA - KAKO UNUTRAŠNJOM I SPOLJNOM KOMUNIKACIJOM UČINITI POMAK"

Privredna komora Beograda u okviru sajma "Mikro biznis i porodično preduzetništvo", koji se održava u Domu Sindikata, od 26. do 28. maja 2016. godine, organizuje predavanje "Neuronaukom do uspeha – kako unutrašnjom i spoljnom komunikacijom učiniti pomak". Predavanje će biti odžano u petak, 27. maja 2016. godine, u Sali 2 Doma Sindikata, sa početkom u 11 časova.

Čak 99% svega što znamo o radu mozga posledica je istraživanja poslednjih 5 godina. Nije toliko bitno koliko su ta istraživanja potvrdila stara saznanja ili dala nova, koliko je važno da  smo njima dobili kvalitetne alate za povećanje lične i opšte efikasnosti. 

Predavanje će održati Miloš Čirič, međunarodni savetnik i jedan je od najcjenjenijih stručnjaka za lobiranje u region.

Više informacija o samom predavanju i predavaču možete pronaći ovde. Prijava učešća se vrši on line, najkasnije do 26. maja 2016. godine. 
Za dodatne informacije, kontakt osoba je Dragana Živković, tel. 011/2642-277, e-mail: dragana@kombeg.org.rs.


27. maj 2016.

RADIONICA "ON-line KOMUNIKACIJA: ZAŠTO BI MENI BILO VAŽNO?"

Privredna komora Beograda u okviru sajma "Mikro biznis i porodično preduzetništvo", koji se održava u Domu Sindikata, od 26. do 28. maja 2016. godine, organizuje radinoicu "On-line komunikacija: Zašto bi MENI bilo važno?" Radionica će biti odžana u petak, 27. maja 2016. godine, u Sali 2 Doma Sindikata, sa početkom u 10 časova.
Cilj predavanja je dа pruži neophodnа znаnjа zа strаteško uprаvljаnje komunikаcijаmа (pre svega na internetu i društvenim medijima), kroz sticаnje osnovnih prаktičnih znаnjа i kompetencijа u području onlajn komunikаcija i kroz usvаjаnje i sаvlаdаvаnje znаnjа o njenoj ulozi i znаčаju zа poslovаnje.
Predavači su predstavnici jedne od najboljih startup platformi u region, BeeShaper, članice Bee Premium Grupe. Više informacija o samom predavanju i predavačima možete pronaći ovde.
Prijava učešća se vrši on line, najkasnije do 26. maja 2016. godine

Za dodatne informacije, kontakt osoba je Dragana Živković, tel. 011/2642-277, e-mail: dragana@kombeg.org.rs.

27. maj 2016.

PREDAVANJE: "INTERNET NIJE SAMO ZA VELIKE"

U okviru sajma preduzetništva "Mikro biznis i porodično preduzetništvo", 27. maja 2016. godine, biće održano predavanje na temu "Internet nije samo za velike",  sa početkom u 14 časova, u sali 4 Doma Sindikata. U okviru teme bavićemo se pitanjima upotrebe i pojavljivanja na internetu sa aspekta preduzetnika, mirko i malih firmi. Neka od osnovnih dilema je kako se na internetu gradi identitet (i šta će on bilo kome), kakave su koristi i iz kojih razloga mali privrednici treba da poseduju web sajt,  šta će uopšte preduzetniku domen, u vreme besplatnih društvenih mreža?, kako internet koristiti u funkciji razvoja i rasta poslovanja. Kako u praksi internet služi malom biznisu saznaćemo od gostiju na predavanju.

  • Predavač: Predrag Milićević, rukovodilac, sektor za razvoj poslovanja i marketing
  • Gosti: Miodrag Ristić, štamparija "Deto";  Miloš Mijić, "Domaće kiflice"

Učešće na sajmu i svim pratećim aktivnostima je bez kotizacije, a prijava se vrši on line do 26. maja 2016. Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je Ana Milčević, samostalni savetnik, Udruženje saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti, tel: 2641 355/180, e-mail: anam@kombeg.org.rs.


26-28. maj 2016.

SAJAM MIKRO BIZNIS I PORODIČNO PREDUZETNIŠTVO

Privredna komora Beograda – Zajednica opštih udruženja preduzetnika, u partnerstvu sa  Privrednom komorom Srbije, Gradom Beograda i Sekretarijatom za privredu, organizuje po prvi put u Beogradu sajam "Mikro biznis i porodično preduzetništvo", koji će se po ugledu na regionalne sajmove preduzetništva, održati u periodu od 26. do 28. maja 2016. godine, u Domu Sindikata.
Smatramo da je ovakva vrsta manifestacije od izuzetnog značaja kako za grad Beograd, tako i za zemlju i region, jer će okupiti zavidan broj preduzetnika koji će razmeniti svoja iskustva i ideje.
Pozivamo Vas da zajedno sa svojim članovima uzmete aktivno učešće na ovoj sajamskoj manifestaciji.
Rok za prijavu je petak, 13. maj 2016. godine.
Za dodatne informacije, molimo da se obratite na tel 2642-277, e-mail dragana@kombeg.org.rs, Dragana Živković, savetnik, Zajednica opštih udruženja preduzetnika, Privredne komore Beograda. 


26. maj 2016.

REGIONALNA  KONFERENCIJ "PREDUZETNIŠTVO MLADIH - MOGUĆNOSTI I IZAZOVI"

U okviru trodnevnog sajma "Mikro biznis i porodično preduzetništvo", koji se održava u Domu Sindikata, od 26. do 28. maja 2016. godine, Privredna komora Beograda organizuje regionalnu konferenciju "Preduzetništvo mladih-mogućnosti i izazovi", 26. maja 2016. godine, u sali 2 Doma Sindikata, sa početkom u 12 časova.

Konferencija je namenjena mladima, studentima, početnicima u biznisu i onima koji pokreću svoj ili nastavljaju porodičan biznis, kao i svima koji žele da usavrše svoja znanja i veštine. U okviru konferencije će biti održano predavanje "Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije", 26. maja 2016. godine,  sa početkom u 10 časova.

Za dodatne informacije, kontakt osoba je Dragana Živković, tel. 011/2642-277, e-mail:  dragana@kombeg.org.rs.

Prijava učešća se vrši on line, najkasnije do 20. maja 2016. godine putem linkova:
Prijava za učešće na konferenciji
     Prijava za učešće na predavanju   Agenda konferencije (draft) Okvirni program sajma 


25. maj 2016.

RADIONICA: "NEURO-LINGVISTIČKO PROGRAMIRANJE, NLP"

U okviru trodnevnog sajma  "Mikro biznis i porodično preduzetništvo", Privredna komora Beograda organizuje radionicu "Neuro-lingvističko programiranje, NLP". Radionica će biti održana 25. maja 2016. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala IV, sa početkom u 13 časova.

Više informacija o radinoci možete pronaći ovde.   

Prijava
učešća se vrši on line, najkasnije do 24. maja 2016. godine. 

Za dodatne informacije, kontakt osoba je Dragana Živković, tel. 011/2642-277, e-mail: dragana@kombeg.org.rs   

Zajednica opštih udruženja preduzetnika

Info