15. jun 2017.

ODRŽAN JE OKRUGLI STO: ”POVEĆANJE KONKURENTNOSTI MSP KROZ    UŠTEDU ENERGIJE I MOGUĆNOSTI FINANSIRANJA ENERGETSKI EFIKASNIH TEHNOLOGIJA” 

U Privrednoj Komori Srbije - Privrednoj Komori Beograda, danas je održan okrugli sto na temu: ”POVEĆANJE KONKURENTNOSTI MSP KROZ UŠTEDU ENERGIJE I MOGUĆNOSTI FINANSIRANJA ENERGETSKI EFIKASNIH TEHNOLOGIJA” gde su Ana Bačurova i Marko Čolović iz EBRD-a, Mladen Prodanović iz Ambasade Švedske i Luka Naglić iz Carbon & Energy Experts predstavili učesnicima programe i mehanizme pomoću kojih institucije iz kojih dolaze odobravaju kredite, grantove i vaučere malim i srednjim preduzećima u Srbiji, u cilju povečanja energetske efikasnosti i konkurentnosti istih, zarad očuvanja i zaštite životne sredine. 

8. jun 2017.

"USA – EU – Far East – Serbia Conference on Advanced Manufacturing Technology Program"

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu otvorena je trodnevna konferencija: “USA – EU – Far East – Serbia Conference on Advanced Manufacturing Technology Program” (SAD-EU-Japan-Srbija” Tehnološki Samit 2017”) od 7. do 9. juna 2017. godine u organizaciji Mašinkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i PKS-Privredne komore Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Konferenciji koja je međunarodnog karaktera, prisustvuje veliki broj stručnjaka iz zemlje i inostranstva, predstavnici resornih ministarstava, grada, kao i predstavnici poslovne zajednice. Ovaj skup je jedinstvena prilika da se čuju iskustva razvijenih zemalja u primeni modela Industry 4.0, kako bi se ista iskorisitila za uspostavljenje nove industrijske prakse u Srbiji, zasnovanoj na novoj generaciji proizvoda – smart proizvoda.
Svrha konferencije je da eminenti stručnjaci iz oblasti zakonodavsta, ekonomije, tehnološkog i industrijskog razvoja predstave smernice i okvire neophodne za uspostavljanje procesa nove industrijalizacije u Srbiji.

Udruženje industrije