18. april 2017.

INDUSTRIJA 4.0 – ŠANSA ZA PRIVREDU

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda organizovali su panel „Nova-industrijalizacija Srbije“ s ciljem razmatranja najvažnijih aspekata koncepta nove industrijalizacije Srbije iz uglova nauke (univerziteta), Vlade Republike Srbije i privrede. Događaj je poslužio i kao najava za Konferenciju „USA-EU-Far East-Serbia Conference on Advanced Manufacturing Technology Program – New-industrialization of Serbia / INDUSTRY 4.0 – SMART AND INTELLIGENT PRODUCTS“ koja će biti održana od 7. do 9 juna 2017. godine.


14. jul 2016.

GEOTERMALNA ENERGIJA U NAŠEM DVORIŠTU

Privredna komora Beograda i  EU Build, Build Energy Team-BET, organizovali su konferenciju: „Geotermalna energija u našem dvorištu“, pod institucionalnim pokroviteljstvom Sekretarijata za energetiku Grada Beograda i Rudarsko – geološkog fa-kulteta Univerziteta u Beogradu. Konferenciji su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, veliki broj privrednih društava, javnih i javno-komunalnih preduzeća iz Beograda i Srbije, stručna javnost.
Na konferenciji je najviše bilo reči o geotermalnom potencijalu  i prednostima korišćenja geotermalne energije u Srbiji. Geotermalna energija najisplativiji OIE, ali na žalost njeno korišćenje u Srbiji je simboločno.
Proizvodnja 1 MWh električne energije od gasa iznosi 72 eura, iz mazuta 68 eura dok iz geotermalne energije samo 35 eura.


19. maj 2016.

OTVOREN  DRUGI  SAJAM MEDICINE I FARMACIJE EXPO MEDIC  2016

U Belexpo centru otvoren je Drugi sajam medicine i farmacije Expo Medic, na kome izlaže preko 40 farmaceutskih  kompanija, proizvođača dijetetskih suplemenata, funkcionalne hrane i kozmetike kao i zdravstvenih ustanova.
Organizator Sajma, koji se održava od 19. do 21. maja, je Grupacija proizvođača, distributera i pružalaca usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda, a  pokrovitelj  je Privredna komora Beograda, uz podršku Grada Beograda i gradskog Sekretarijata za zdravstvo.
Grupacija je pokazala veliku inicijativu i s pravom ovu manifestaciju održava pod sloganom "Znanjem do zdravlja",  jer se radi o onom delu naše privrede koja maksimalno uvažava i koristi znanje i nove tehnologije i  na taj način postiže dodatu vrednost na domaćem i na stranom tržištu, rekao je na otvaranju Sajma, predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.


19. maj 2016.

NAUČNO-POSLOVNA KONFERENCIJA ITALIJANSKO–SRPSKE SARADNJE U NOVIM PROIZVODNIM TEHNOLOGIJAMA

U okviru 60. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća održava se Naučno-poslovna konferencija italijansko-srpske saradnje u novim proizvodnim tehnologijama, posvećena podsticanju proizvodnog preduzetništva kroz inoviranje tehnologija i jačanje tehnoloških znanja i veština. Konferenciju  organizuju Akademija inženjerskih nauka Srbije, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Beograda, Italijanskom asocijacijom za mehatroniku i industrijsku automatizaciju, uz podršku mešovitog konzorcijuma referentnih institucija Srbije i Italije za domen industrijskog razvoja.
Skupu će se obratiti i predstavnici naučne zajednice Srbije, Ambasade Italije u Srbiji, predstavnik Parlamenta Italije i predstavnici Vlade Republike Srbije, s predlogom konkretnih aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu.
Konferencija se održava u  Svečanoj sali Upravne zgrade Beogradskog sajma  sa početkom u 11.00 časova.

Udruženje industrije

Grupacije

Grupacija za upravljanje otpadom i reciklažu