10. jun 2016.

U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA PREDSTAVLJENE NOVINE U RADU TURISTIČKE INSPEKCIJE

Ovo je treća u nizu prezentacija podzakonskih akata i kontrolnih lista inspekcija, koje vrše inspekcijski nadzor po Zakonu o inspekcijskom nadzoru, koji je donet krajem maja prošle godine, a stupio na snagu 30. aprila 2016. godine, izjavio je danas sekretar Udruženja trgovine, turizma i usluga Privredne komore Beograda, Aleksandar Milošević.
Otvarajući sastanak koji su zajednički organizovali Privredna komora Beograda i Privredna komora Srbije, Milošević je rekao da se Zakonom o inspekcijskom nadzoru uređuje sadržina, vrsta, oblik i postupak inspekcijskog nadzora. Definisane su i obaveze učesnika u inspekcijskom nadzoru i druga pitanja vezana, kako za inspekcijske poslove, tako i same poslodavce kod kojih se vrši nadzor.
Privredna komora Beograda ima plan da svoje privrednike informiše o izmenama i načinu rada svih inspekcija koje potpadaju pod ovaj Zakon. Krenuli smo sa Inspekcijom rada, imali smo prezentaciju Tržišne inspekcije, a sada je na red došla i Turistička inspekcija, čiji rad je od interesa za privrednike u oblasti turizma i turističkih usluga, od ugostitelja i hotelijera do turističkih i rent a kar agencija, naveo je Milošević. On je istakao da je najvažnije da se privrednici upoznaju sa kontrolnim listama koje je sačinilo  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a koje će se primenjivati kroz sektor Turističke  inspekcije.


6. jun 2016.

PROMOCIJA TURIZMA BEOGRADA U BEČU

U organizaciji Turističke organizacije Beograda, organizovana je promocija turizma Beograda u Beču, u bečkom Stadparku i na terasi prestižnog Kursalon-a, gde su posetioci mogli da se upoznaju sa različitim segmentima turističke ponude, bogatom kulturnom baštinom, turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i događajima i festivalima u Beogradu. Gostima su se obratili ambasador Srbije u Beču, Pero Janković i direktor TOB, Miodrag Popović.  Posetioci su bili u prilici da uživaju i u umetničkom programu i na etno štandovima takođe pogledaju i proizvode domaće radinosti i razgovaraju sa hotelijerima iz Beograda.
Predstavljene su novine u turističkoj ponudi Beograda za ovu turističku sezonu, događaji, festivali, turistički programi i ture, kao i izdanje brošure "96 sati u Beogradu" na nemačkom jeziku.

Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar