10. jun 2016.

U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA PREDSTAVLJENE NOVINE U RADU TURISTIČKE INSPEKCIJE

Ovo je treća u nizu prezentacija podzakonskih akata i kontrolnih lista inspekcija, koje vrše inspekcijski nadzor po Zakonu o inspekcijskom nadzoru, koji je donet krajem maja prošle godine, a stupio na snagu 30. aprila 2016. godine, izjavio je danas sekretar Udruženja trgovine, turizma i usluga Privredne komore Beograda, Aleksandar Milošević.
Otvarajući sastanak koji su zajednički organizovali Privredna komora Beograda i Privredna komora Srbije, Milošević je rekao da se Zakonom o inspekcijskom nadzoru uređuje sadržina, vrsta, oblik i postupak inspekcijskog nadzora. Definisane su i obaveze učesnika u inspekcijskom nadzoru i druga pitanja vezana, kako za inspekcijske poslove, tako i same poslodavce kod kojih se vrši nadzor.
Privredna komora Beograda ima plan da svoje privrednike informiše o izmenama i načinu rada svih inspekcija koje potpadaju pod ovaj Zakon. Krenuli smo sa Inspekcijom rada, imali smo prezentaciju Tržišne inspekcije, a sada je na red došla i Turistička inspekcija, čiji rad je od interesa za privrednike u oblasti turizma i turističkih usluga, od ugostitelja i hotelijera do turističkih i rent a kar agencija, naveo je Milošević. On je istakao da je najvažnije da se privrednici upoznaju sa kontrolnim listama koje je sačinilo  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a koje će se primenjivati kroz sektor Turističke  inspekcije.


6. jun 2016.

PROMOCIJA TURIZMA BEOGRADA U BEČU

U organizaciji Turističke organizacije Beograda, organizovana je promocija turizma Beograda u Beču, u bečkom Stadparku i na terasi prestižnog Kursalon-a, gde su posetioci mogli da se upoznaju sa različitim segmentima turističke ponude, bogatom kulturnom baštinom, turističkim sadržajima, gastronomskom ponudom i događajima i festivalima u Beogradu. Gostima su se obratili ambasador Srbije u Beču, Pero Janković i direktor TOB, Miodrag Popović.  Posetioci su bili u prilici da uživaju i u umetničkom programu i na etno štandovima takođe pogledaju i proizvode domaće radinosti i razgovaraju sa hotelijerima iz Beograda.
Predstavljene su novine u turističkoj ponudi Beograda za ovu turističku sezonu, događaji, festivali, turistički programi i ture, kao i izdanje brošure "96 sati u Beogradu" na nemačkom jeziku.


27. maj 2016.

PROMOCIJA TURIZMA BEOGRADA U TEMIŠVARU

Turistička organizacija Beograda, u okviru promotivnih aktivnosti u regionu, organizovala je promociju Beograda u Temišvaru, 27. maja 2016. godine, koja je realizovana u saradnji sa Konzulatom Republike Srbije u Temišvaru i Turističkom organizacijom regije Temiš.
Uz predstavnike Turističke organizacije Beograda, u promociji su učestvovali i predstavnici avio kompanije Er Srbija, Privredne komore Beograda, udruženja Hores i Juta, TOS-a, receptivnih turističkih agencija, hotela, smeštajnih objekata u Beogradu, organizatori manifestacija, kao i predstavnici naših medija.


12. maj 2016.

ŠEST HOTELA DOBILO PRIZNANJA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA  ZA DRUŠTVENO ODGOVORNOST

Prva priznanja Privredne komore Beograda za društveno odgovorno ponašanje hotela u Beogradu dobili su: "Courtyard Belgrade City Centar", "Crown Plaza Belgrade", "Hyatt Regency Belgrade", "Square Nine Hotel Belgrade", "Radisson Blue Old Mill" i "In Hotel Beograd".
Priznanja, koja će postati tradicionalna, danas su u Privrednoj komori Beograda svečano uručena predstavnicima ovih šest hotela.
Savetnica u Udruženja trgovine, turizma i usluga Privredne komore Beograda, Sanja Jakovljević, kazala je da je ovo Udruženje, 14. aprila, organizovalo veliku regionalnu konferenciju pod nazivom "Unapređenje turističke ponude Beograda", na kojoj je ocenjeno da bi trebalo unaprediti i društveno odgovorno poslovanje  ovog sektora. "Današnji tematski skup je zapravo nastavak ove konferencije i mogućnost da  šest hotela predstavi svoju dobru praksu, koja može da posluži kao primer ostalima, za šta su i zaslužili  priznanja za društveno odgovorno poslovanje u 2015", kazala je ona.


14. april 2016.

KONFERENCIJA O UNAPREĐENJU TURISTIČKE PONUDE: BEOGRAD NA DOBROM PUTU

Turizam mora da se razvija planski, uz značajnu podršku države i lokalne samouprave, a Srbija i Beograd su na dobrom putu, ocena je učesnika Četvrte međunarodne konferencije o turizmu, koja je održana u Privrednoj komori Beograda.
Konferencija je okupila predstavnike Vlade, Grada, privrede i struke iz zemlje i inostranstva, na temu  unapređenja turističke ponude Beograda, a održan je i panel o pojedinim aspektima  razvoja turizma u glavnom gradu.
Organizacijom Konferencije o turizmu Privredna komora Beograda je imala cilj da ukaže i da potvrdi značaj turizma u strukturi naše privrede, rekao je predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić otvarajući Konferenciju. Pokazatelji govore da bi turizam u budućnosti trebalo da zauzme znatno veći udeo u strukturi domaće privrede, imajući u vidu resurse sa kojima raspolažemo, posebno Grad Beograd, istakao je Miletić.
On je najavio da će zaključci i preporuke sa ovog skupa biti upućeni Vladi Srbije i nadležnom ministarstvi, kao i  lokalnoj samoupravi, odnosno Gradu.

Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar