23. jun 2016.

SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU GRADA BEOGRADA OBJAVIO DVA KONKURSA ZA SUFINANSIRANJE NANIFESTACIJA I KONGRESA I KONKURS ZA SUFINANSIRANJE NOVOG TURISTIČKOG PROIZVODA

Sekretarijat za privredu grada Beograda objavio dva konkursa za sufinansiranje manifestacija i kongresa i konkurs za sufinansiranje novog turističkog proizvoda.
U prilogu su linkovi na kojima se mogu preuzeti Javni poziv, Obrazac prijave i budžet programa/projekta:


10. jun 2016.

PREZENTACIJA: ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU I KONTROLNE LISTE TURISTIČKE INSPEKCIJE

Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda organizuju prezentaciji Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji je stupio na snagu u aprilu 2015. godine, a u primeni je od 30. aprila 2016. godine. Ovim Zakonom se uređuje sadržina, vrsta, oblik i postupak inspekcijskog nadzora i prava, obaveze učesnika u inspekcijskom nadzoru i druga pitanja važna za inspekcijski nadzor i same poslodavce kod kojih se vrši inspekcijski nadzor. 
Prezentaciju će izložiti Jelena Sladić Jakovljević, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, sektor turističke inspekcije.
Sastanak će biti održan u petak, 10. juna 2016. godine, u Privrednoj komori Beograda, sala IVa, sa početkom u 11 časova.
Prijavljivanje se vrši online РRIJAVA.
Za dodatne informacije kontakt osobe su Sanja Jakovljević i Goran Janković, Udruženje trgovine, turizma i usluga, tel: 011/ 2641 355 lok 192 i 166, e-mail: sanjak@kombeg.org.rs  i goran@kombeg.org.rs


12. maj 2016.

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE HOTELA U BEOGRADU

Privredna komora Beograda organizuje tematski skup "Društveno odgovorno poslovanje hotela u Beogradu", koji će biti održan u četvrtak, 12. maja 2016. godine, u 11 časova, u Privrednoj komori Beograda, salaIV.
Cilj skupa je da promoviše društveno odgovorno poslovanje, kao i da podstiče njegovu praktičnu primenu, prepoznatljivost  na tržištu i da stiče poverenje okruženja. Izuzetno je značajan i uticaj društveno odgovornog poslovanja na poslovne rezultate privrednih društava, a time i privrednog ambijenta u zemlji u celini.
Kao organizator skupa želimo da zajednički unapredimo saznanja o realizovanim inicijativama iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, prezentujemo savremene tendencije i razvijemo nove predloge i inicijative.
Društveno odgovornu praksu izložiće hoteli: Courtyard Marriot,  Crown Plaza,  Hayatt Regency,  Square Nine,  Radisson Blu Old Mill,  Holiday Inn i  IN hotel.
Molimo da Vaše prisustvo potvrdite do 9. maja 2016. godine. Kontakt osoba: Sanja Jakovljević, sanjak@kombeg.org.rs, tel. +381 11 2641-355 lok 192, mob. 064/876 0085.


4. maj 2016.

OCENA KVALITETA TURISTIČKE PONUDE GRADA BEOGRADA

Pozivamo Vas da uzmete učešće u projektu "Ocena kvaliteta turističke ponude Grada Beograda", koji Univerzitet Singidunum organizuje zajedno sa svojim partnerima: Sekretarijatom za privredu Skupštine Grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda, Privrednom komorom Beograda i poslovnim udruženjima ’’XORES’’ i ’’JUTA’’.

Ocena kvaliteta sprovodiće se na osnovu unapred usvojenih pravilnika od strane svih partnera na projektu koje možete pogledati na sajtu: http://fthm.singidunum.ac.rs/news/oceni-kvaliteta-turisticke-ponude-grada-beograda-2016.

Udruženje trgovine, turizma i usluga


Info

Prvi kongres ruralnog turizma

Savetovanje u oblasti ruralnog turizma

TAIEX seminar