Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

 Mesto
 Organizator Tema
Kneza
Miloša 12
11000 Beograd
22-26. maj
9:00, sala 3

 PRIVREDNA KOMORA
SRBIJE -
 Privredna komora
Beograda

Centar za edukaciju i upravljanje projektima
Obuka:

EU PROJEKTI OD A DO Z – OD RAZVOJA IDEJE, PISANjA PREDLOGA PROJEKTA DO PRIPREME BUDžETA I JAVNIH NABAVKI

Ova petodnevna obuka pruža sveobuhvatan pregled mogućnosti finansiranja projekata iz EU fondova i vodi kroz ceo proces razvoja projekta, od ideje, kroz pripremu, kreiranje i pisanje predloga projekta, budžetiranja i pripremu tenderske dokumentacije.

 Mesto
 Organizator Tema
Kneza
Miloša 12
11000 Beograd
25. maj
9:30
Sala
Medija Centra

 PRIVREDNA KOMORA
SRBIJE -
 Privredna komora
Beograda

Centar za edukaciju i upravljanje projektima
Seminar:

BEZBEDNOST IT INFRASTRUKTURE

Cilj seminara je da se polaznici upoznaju sa vrstama napada na IT infrastrukturu, savladaju osnovne koncepte bezbednosti IT  infrastrukture, ovladaju tehnikama odbrane, kao i da nauče kako da deluju preventivno protiv ovih napada.

 Mesto
 Organizator Tema
Kneza
Miloša 12
11000 Beograd
26. maj
16:00,
27. maj
9:00,
sala 402

 PRIVREDNA KOMORA
SRBIJE -
 Privredna komora
Beograda

Centar za edukaciju i upravljanje projektima
Specijalistička obuka:

PORESKI SAVETNIK

Cilj obuke je da se obezbedi kvalitetno i efikasno osposobljavanje za rad na praktičnoj primeni poreskih propisa. U toku obuke učesnici će prolaziti kroz intenzivni interaktivni rad, koji će im omogućiti da dobiju obrazovanje iz poreske materije.
Obuka se realizuje kroz 100 časova praktične i teorijske nastave koja pruža mogućnost za dobijanje obrazovanja iz oblasti poreskih propisa i poreske administracije, kao i drugih propisa koji su direktno ili indirektno vezani za poresku materiju.

 Mesto
 Organizator Tema
Kneza
Miloša 12
11000 Beograd
27. maj
9:00,
Sala
Medija Centra

 PRIVREDNA KOMORA
SRBIJE -
 Privredna komora
Beograda

Centar za edukaciju i upravljanje projektima
OBUKA ZA SAMOSTALNOG KNjIGOVOĐU
uz sticanje praktičnih znanja i rad na računaru i programu za knjigovodstvo

Predavanja su orijentisana na praktičan rad u knjigovodstvu. Uz praćenje realne dokumentacije i uz praktičan rad koji se obavlja na savremenom internet knjigovodstvenom alatu SAOP miniMAX, polaznici stiču primenjena znanja tako da će, po završetku obuke, lako moći da obavljaju knjigovodstvene poslove u bilo kom privrednom društvu ili agenciji.25-27. maj 2017.

"DANI BEOGRADA U MOSKVI 2017. GODINE"Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, u saradnji sa Gradom Beogradom, Gradom Moskvom i Privrednom komorom Moskve, u okviru kulturno-privredne manifestacije „Dani Beograda u Moskvi 2017. godine“ (25-27. maj 2017.), organizuje poslovni forum i bilateralne susrete srpskih i ruskih privrednika, 25. maja 2017. godine u Moskvi.

Cilj poslovnog foruma jeste uspostavljanje dugoročne i uspešne saradnje privrednika dveju zemalja. Jačanje starih i uspostavljanje novih kontakata srpskih i ruskih predstavnika privrede doprineće razvoju bilateralne privredne saradnje kako grada Beograda i grada Moskve, tako i Republike Srbije i Ruske Federacije.

Članovi privredne delegacije snose troškove avio prevoza i smeštaja. Zainteresovane kompanije biće naknadno obaveštene o preporučenim hotelima i povlašćenim cenama smeštaja.
Rok za dostavljanje popunjenog registracionog formulara je 21. april 2017, na elektronsku poštu natasa.krneta@pks.rs, a sve dodatne informacije dostupne su u Centru za ekonomske odnose s inostranstvom PKS-PK Beograda, 011/ 2642 088, centareoi@pks.rs. 


25. maj 2017.

SEMINAR: bezbednost it infrastrukture

Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, 25. maja 2017. godine, organizuje jednodnevni seminar koji obuhvata teme iz oblasti bezbednosti računarske mreže i odbrane od napada na IT infrastrukturu. 

Cilj seminara:

  • Savladati osnovne koncepte bezbednosti IT infrastructure
  • Upoznati se sa vrstama napada na IT infrastrukturu
  • Ovladavati tehnikama odbrane od napada na IT infrastrukturu
  • Naučiti kako delovati preventivno protiv napada na IT infrastrukturu  

26. maj 2017.

AGILE SERBIA KONFERENCIJA – SVETSKI AGILE I IT EKSPERTI 26. MAJA U BEOGRADU

Madlenianum (Beograd) će biti mesto susreta brojnih domaćih i stranih Agile i IT stručnjaka 26. maja. Po drugi put se održava Agile Serbia Konferencija, ove godine sa temom „Agilnost i programeri“.

S obzirom na to da je u svetu i kod nas aktuelan „hajp“ oko primene agilnih metodologija na projektima, posebno u IT industriji, ovo je događaj koji nikako ne smete propustiti. Bilo da ste zainteresovani za Agile ili tehničke teme, na Agile Serbia Konferenciji ćete sigurno čuti i naučiti mnogo toga, upoznati se sa svetskim Agile i tehnološkim trendovima i imati priliku da porazgovarate sa ekspertima iz ovih oblasti.

Zvezda ovogodišnje Agile Serbia Konferencije je Dr Alistair Cockburn. Alistair je jedan od osnivača agilnog pristupa i među najvećim IT naučnicima svih vremena.

Prijave traju još nekoliko dana. Sve informacije se nalaze na sajtu www.agile-serbia.rs/agile-conference-may-2017. Za dodatne informacije posetite Facebook, LinkedIn i Twitter stranice.


31. maj-2. jun 2017.

SAJAM CHINA SMART EXPO 2017

 

Ovogodišnja sajamska manifestacija CHINA SMART EXPO, koju svake godine organizuje CECZ Co Ltd, biće  održana u Budimpešti, Mađarska, u periodu od 31. maja do 2. juna 2017.
Na sajamskoj izložbi prisustvovaće oko 200 kompanija iz NR Kine koje će ponuditi svoje proizvode zainteresovanim kompanijama. Ovo je jedinstvena prilika povezivanja poslovanja sa kompanijama iz NR Kine, a zainteresovane kompanije iz Srbije biće u mogućnosti da pronađu adekvatnog partnera za svoj posao.  
Dodatne informacijeInformacija o manifestaciji. Informacija o China Smart Expo 2017.
Zainteresovani privrednici treba da popune on-line prijavu.

1-2. jun 2017.

KONGRES O PROCESNOJ TEHNICI - PROCESING 

Društvo za procesnu tehniku Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) i ove godine organizuje međunarodni kongres o procesnoj industriji – PROCESING. Ovaj jubilarni, 30. po redu kongres biće održan 1. i 2. juna 2017. godine u Sava centru, a jedan od programskih pokrovitelja je i Privredna komora Srbije – Privredna komora Beograda.

Ciljevi PROCESING-a su inoviranje i proširivanje znanja inženjera u procesnoj industriji, kao i podrška istraživačima u predstavljanju ostvarenih rezultata istraživačkih projekata. Kongres će i ove godine biti uključen u Program obuke kontinuiranog profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije.

Više informacija na zvaničnom sajtu SMEITS-a.


6. jun 2017.

"DANI MINSKA U BEOGRADU"

Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, u saradnji sa Minskim odeljenjem Beloruske trgovinsko-industrijske komore, u okviru kulturno-privredne manifestacije "Dani Minska u Beogradu", organizuju poslovni forum i B2B susrete beloruskih i srpskih privrednika, 6. juna 2017. godine u Sava Centru.
U okviru foruma biće održani i bilateralni susreti beloruskih i srpskih privrednika. Cilj poslovnog foruma je uspostavljanje dugoročne i uspešne saradnje privrednika dveju zemalja. Jačanje starih i uspostavljanje novih kontakata beloruskih i srpskih predstavnika privrede doprineće razvoju bilateralne privredne saradnje kako Beograda i Minska, tako i republika Srbije i Belorusije.
Popunjen registracioni formular dostaviti na elektronsku poštu centareoi@pks.rs, najkasnije do 29. maja 2017.


7-9. jun 2017.

KONFERENCIJA AMP 2017

.

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda organizuju konferenciju

USA – EU – Far East – Serbia
Conference on Advanced Manufacturing Technology Program

koja će biti održana od 7. do 9. juna 2017. godine na Mašinskom fakultetu.

Cilj održavanja konferencije je da okupi na jednom mestu sve relevantne aktere radi sagledavanja svih izazova i novih mogućnosti koje pruža implementacija modela Industry 4.0. Prvi korak u realizaciji ovog koncepta predstavlja sveobuhvatna analiza stanja i iskustava vodećih zemalja, stoga je od velikog značaja što će ovakvom skupu prisustvovati veliki broj eminentnih stranih i domaćih eksperata za tehnološki, industrijski razvoj, politiku i strategiju, čija bi  izlaganja i sugestije trebalo da posluže kao polazni okvir nove industrijske politike Srbije.

Detaljnije informacije se mogu naći na zvaničnom sajtu Konferencije.

7. jun 2017.

MEĐUNARODNA CESIJA, ASIGNACIJA I PRENOS POTRAŽIVANJA

Na seminaru koji je namenjen privrednim društvima i preduzetnicima koji se bave uvozom roba i usluga i onima koji imaju nameru da se bave spoljnom trgovinom, predavač Biljana Trifunović  govoriće o sledećim temama:

  • Asignacija i Cesija
  • Faktoring poslovi
  • Prenos potraživanja i preuzimanje dugovanja između nerezidenata
  • Kompenzacioni poslovi sa inostranstvom
  • Međunarodno prebijanje dugovanja i potraživanja po obavljenom spoljnotrgovinskom poslu – vrste i postupak sprovođenja
  • Uslovi za prebijanje dugovanja i potraživanja po osnovu kreditnih posao sa inostranstvom u devizama

    


8. jun 2017.

SEMINAR: VANSUDSKO REŠAVANJE RADNIH SPOROVA

Na seminaru koji će biti organizovan u Privrednoj Komori Beograda, 8. juna, biće reči o  prednosti i mogućnosti internog rešavanja radnih sporova,  procedurama rešavanja sporova, Zakonu o sprečavanju zlostavljanja na radu.
Upoznajte se sa zakonskim i praktičnim mogućnostima vansudskog rešavanja koje će zbog prepoznatih prednosti dovesti do smanjenja broja tužbi, kao i povlačenja već podnetih radi bržeg i  ekonomičnijeg okončanja, uz svest o zajedničkom interesu.

Predavač: Olga Vučković Kićanović, stručnjak i predavač u oblasti radnog prava, licencirani  posrednik specijalizovan za radnopravne sporove pri Ministarstvu pravde, savetnik u Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova.

Kotizacija: 8.400,00 dinara po učesniku (bez PDV)          


8–13. jun 2017.

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA PO PMI METODI I STANDARDIMA(PMBOK V.5) PROJECT MANAGEMENT, PMI, PMBOK V.5

Kompletan 5-dnevni seminar iz Upravljanja projektima uključuje jedinstvena i specifična znanja, veštine, procese, alate i metode čija pravilna primena omogućava da se projekti uspešno realizuju, kao i da se ostvare svi potrebni ciljevi i rezultati radi kojih su i bili pokrenuti.
Ovaj seminar će vam omogućiti da steknete potrebna znanja da biste bili uspešni, fokusirajući se na metodu najvećeg i najpriznatijeg svetskog autoriteta iz Upravljanja projektima, PMI (Project Managaement Institute), sadržanu u njihovom poslednjem izdanju standarda, PMBOK v.5. Sve vodeće globalne korporacije i vlade većine država su već usvojile i primenjuju PMI metodu, uspešno izlazeći na kraj sa mnogobrojnim izazovima sa kojima se susreću na svojim projektima.

Polaznicima će biti predstavljen kompletan i sveobuhvatni trening program ispunjen znanjima i savetima proisteklim iz najbolje svetske prakse za pripremu, planiranje i kontrolu projekata, kao i praktičnim vežbama primenjenim na stvarnim projektima.
Predavač: Miroslav Janković, BsEE, MBA, PMP.

Pozivamo sve koji su zainteresovani za PMP akreditaciju na ovaj trening. Ako položite PMP ispit ove godine po sadašnjoj verziji PIMBOK-a ver.5, vaša akreditacija će važiti i ubuduće, tj i posle izlaska nove verzije PIMBOK-a ver.6, najavljene za drugu polovinu 2017. godine.
Kotizacija po polazniku iznosi 60.000,00 din. + PDV.      

21-23. jun 2017.

MICROSOFT PROJECT PROFESSIONAL 2013 – ALAT ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Microsoft Project Professional predstavlja moćan i popularan softverski alat koji se koristi širom sveta u Upravljanju projektima. Tokom poslednjih 30 godina postao je nezamenljiv u svim industrijskim granama i poslovnim oblastima, od građevinskih i infrastrukturnih projekta, preko javnih, 'državnih', finansijskih pa sve do istraživačkih projekata.

Fokus treninga je na praktičnoj upotrebi softverskog alata, tzv. 'Workshop', a nakon završenog treninga polaznici će biti u mogućnosti da odmah koriste ovaj moćan alat na svom radnom mestu. 21 sat ovog treninga, predstavlja formalni trening iz Upravljanja projektima što ispunjava i uslov za tzv. ‘contact hours’ za sve one kojima su potrebni radi obezbeđenja resertifikacije poslovnih akreditacija.

Predavač: Miroslav Janković, BsEE, MBA, PMP, MCTS       Kotizacja: 36.000 dinara + PDV