Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

Javna prezentacija: PLANA JAVNIH NABAVKI JKP "BEOGRAD PUT" U 2017. GODINI - Događaj je završen26. april 2018.

SEMINAR: VANSUDSKO REŠAVANJE RADNIH SPOROVA

Seminar "Vansudsko rešavanje radnih sporova - zakonski okvir i praktične mogućnosti ekonomičnih i efikasnih rešenja" pruža mogućnost upoznavanja polaznika i zaposlenih sa zakonskim i praktičnim mogućnostima vansudskog rešavanja, koje će zbog prepoznatih prednosti dovesti do smanjenja broja tužbi, kao i povlačenja već podnetih, radi bržeg i ekonomičnijeg okončanja, uz svest o zajedničkom interesu.

Seminar je namenjen preduzetnicima, menadžerima svih nivoa i zaposlenima koji se bave radnim odnosima, pravnim zastupnicima, firmama sa većim brojem radnih sporova, HR sektoru, ali i zaposlenima koji planiraju da pokrenu sudski spor ili ga već vode.

Kotizacija: 8.400,00 dinara po učesniku (bez PDV)

Seminar će biti održan 26. aprila 2018. godine, u Privrednoj komori Srbijeod 9.00 do 16.00, Resavska 15, velika sala CE.

Dodatne informacije: Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: edukacija@pks.rs     


27. april 2018.

TREĆA AGILE SERBIA KONFERENCIJA – AGILNOST I LIDERSTVO ZA STABILAN RAZVOJ

Treća Agile Serbia konferencija će biti održana 27. aprila u beogradskom pozorištu Madlenianum, na tri scene, a organizatori najavljuju da će u fokusu biti teme: Agilne metodologije, liderstvo i razvoj softvera.

Agile Serbia konferencija je najveći događaj na temu Agile-a u SEE regionu. Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Conference u evropski brend, prepoznatljiv posebno u IT industriji, u kojoj je primena Agilnih metodologija najzastupljenija. Svetski poznati stručnjaci iz oblasti Agile-a i IT industrije dolaze na konferenciju kao predavači. Prošlogodišnju konferenciju obeležio je nastup dr Alistera Koubrna, jednog od najpoznatijih IT naučnika svih vremena, osnivača Agile pokreta i potpisnika Agile Manifesta.
Ove godine, kao glavni govornik, najavljen je Bob Hartman, poznatiji kao Agile Bob, nekadašnji član Upravnog odbora Scrum Alliance, krovne organizacije za Scrum i Agile sertifikaciju u svetu. 

Od prošle godine, aktuelnost na konferenciji je Coaching Corner, namenjen neformalnim razgovorima između Agile trenera i učesnika konferencije. Ovogodišnja „premijera“ biće aplikacija sa sistemom aktivacija za učesnike i biznis match making. Aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, domaće IT kompanije Puzzle Software.

Prijave za konferenciju su uveliko u toku. Inače, Agile Serbia Conference je završni događaj Agile Month-a, serije edukacija posvećenih Agilnom razvoju softvera. Više informacija dostupno je na stranici www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/.   


12. maj-23. jun 2018.

OBUKA ZA SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐU

Usled sve većih i bržih promena u segmentu knjigovodstvenih i poreskih propisa, povećano je i interesovanje za angažovanjem kadrova u ovoj oblasti. U cilju osposobljavanja potencijalnih resursa za obavljanje ovih poslova, Poslovna akademija Privredne komore Srbije, u saradnji sa ACCOUNT d.o.o, organizuje Obuku za samostalnog knjigovođu, od 12. maja 2018. godine, osam subota, od 9 do 15:30 časova, Resavska 13-15, velika sala CE.

Predavanja su orijentisana na praktičan rad u knjigovodstvu. Uz praćenje  realne dokumentacije i uz praktičan rad koji se obavlja na savremenom internet knjigovodstvenom alatu, SAOP miniMAX, polaznici stiču primenjiva znanja, tako da će, po završetku obuke, lako moći da obavljaju knjigovodstvene poslove u bilo kom privrednom društvu ili agenciji.

Kotizacija po polazniku iznosi 20.000,00 din+PDV. Kotizacija uključuje potrebni radni materijal za seminar, skripte, radne zadatke, pristup knjigovodstvenom programu i prateće materijale, osveženje u pauzama i uverenje o pohađanju kursa.   


14-23. maj 2018.

OBUKA: EU PROJEKTI OD A OD Z

Petodnevna obuka "EU projekti od A od Z" pruža sveobuhvatan pregled mogućnosti finansiranja projekata iz EU fondova i vodi kroz ceo proces razvoja projekta, od ideje, kreiranja i pisanja predloga projekta, budžetiranja i pripremu tenderske dokumentacije. 

Ono što razlikuje ovaj program obuke od drugih jeste razvoj logičke matrice projekta (LFM), koja pomaže da struktuirate i formulišete projektnu ideju u koncept projekta i priprema tenderske dokumentacije za sprovođenje javnih nabavki po pravilima EU, tačnije po PRAG procedurama.

Obuka će biti održana od 14. do 23. maja 2018. godine, u Privrednoj komori Srbije, od 9.00 do 15:30 sati, Resavska 15, velika sala.

Kotizacija: 38.000,00 dinara po učesniku (bez PDV)

Dodatne informacije: Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: edukacija@pks.rs           

20. maj 2018.

RASPISAN KONKURS NLB BANKE ZA PROJEKTE ORGANSKE PROIZVODNJE I PRERADE HRANE

NLB Banka Beograd i ove godine organizuje konkurs za najbolje projekte iz oblasti proizvodnje i prerade organske hrane. Tri najbolja projekta biće nagrađena jednakim nagradama, u iznosu od po 500.000 dinara neto.

Pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači koji poseduju:

  • registrovano poljoprivredno gazdinstvo,
  • sertifikat, ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Učešće je omogućeno i proizvođačima koji imaju grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Projekti se mogu dostaviti u periodu od 1. marta do 20. maja 2018. godine:

  1. elektronskim putem na e-mail adresu organic@nlb.rs
  2. poštom na adresu: NLB Banka a.d. Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 165v, 11070 Novi Beograd, sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”.

Za sve dodatne konsultacije zainteresovani su mogu obratiti na e-mail: organic@nlb.rs  ili broj telefona: 011 715 1522

30. maj 2018.

SEMINAR: PROIZVODNJA SA STANOVIŠTA KNJIGOVODSTVENOG OBUHVATANJA I ISKAZIVANJA U FINANSIJSKIM IZVEŠTAJIMA

Seminar "Proizvodnja sa stanovišta knjigovodstvenog obuhvatanja i iskazivanja u finansijskim izveštajima" namenjen je menadžerima, kontrolorima, računovođama i ostalima koji žele da prošire znanja u oblasti evidentiranja, praćenja i analize proizvodnje.

Cilj obuke je da se polaznici kroz praktične vežbe i primere upoznaju i ovladaju tehnikama knjiženja poslovnih događaja vezanih za proizvodnju, upravljanja i planiranja troškova, kao i sistema obračuna troškova, sastavljanja bilansa uspeha sa stanovišta finansijskog i upravljačkog računovodstva, utvrđivanja razlike između cene koštanja gotovog proizvoda i komercijalne cene koštanja, vrednovanja i iskazivanja efekata proizvodnje u finansijskim izveštajima, kontrole  i provere finansijskih izveštaja u proizvodnom privrednom subjektu.

Seminar će biti održan 30. maja 2018. godine, u Privrednoj komori Srbije, od 09.00 do 16.00 sati Resavska 15, velika sala CESO.

Dodatne informacije: Centar za edukaciju Privredne komore Srbije, tel. (+381 11) 3300 949, 3300 946, e-mail: edukacija@pks.rs          

1. jun 2018.

SRBIJA, ZEMLJA USPEŠNIH PRIČA

Učestvujte u kampanji PKS u 2018. Pošaljite nam svoju priču.
Ukoliko ste već uspešan preduzetnik ili imate kompaniju i razvijen biznis, ispričajte nam o svom uspehu.
Dužina teksta sa visokokvalitetnim fotografijama trebalo bi da bude do 2.500 karaktera (jedna i po stranica A4 formata).
Možete nam poslati i video priču (format MP4, AVI, dužina do 1 minuta)
Potrudićemo se da Vaša priča bude što vidljivija i ispričana na najbolji način.  
Priče u pisanoj ili video formi možete slati mejlom na: uspesneprice@pks.rs

Kontakt telefon: 011 33 00 905.