Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Transfer tehnologija i ekologija
Aktuelno
Razvoj MSP i preduzetništva
Aktuelno, Aktivnosti
Poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ekonomska politika, prestrukturiranje i razvoj
Aktuelno
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA


4. novembar 2014.

SEMINAR: OBEZBEĐENJE LICA MESTA I DOKAZA KAO FUNKCIJA KORPORACIJSKE BEZBEDNOSTIPrivredna komora Beograda organizuje jednodnevni seminar na temu "Obezbeđenje lica mesta i dokaza kao funkcija korporacijske bezbednosti", u  utorak, 4. novembra 2014. godine, u 9:30 časova, Kneza Miloša 12, sala IVb.

Kotizacija za aktivne članove Privredne komore Beograda, po polazniku iznosi: 5.000,00 din+pdv. Za ostale kotizacija iznosi 9.000,00 din+pdv.
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem on-line prijave, a rok za prijavu i uplatu je 31. oktobar 2014. godine.

Za dodatne informacije možete se obratiti Ljubici Matić - Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta, tel. 011-3619-472, e-mail: ljubica@kombeg.org.rs  


4. novembar 2014.

ICT NET KONFERENCIJA “TEHNOLOGIJA I PREDUZETNIŠTVO”

Međunarodnu konferenciju “Tehnologija i preduzetništvo” organizuje ICT Net, klaster koji okuplja srpske IKT kompanije i institucije posvećene razvoju i promociji IT sektora u Srbiji. Treća po redu ICT Net konferencija “Tehnologija i preduzetništvo” će biti održana 4. novembra u hotelu “Falkensteiner” u Beogradu. Ovaj jednodnevni događaj se bavi aktuelnim temama u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i mogućnostima za unapređenje poslovanja i povećanje konkurentnosti srpskih IKT kompanija kroz internacionalizaciju poslovanja.
Ulaz na konferenciju je besplatan. Svi zainteresovani mogu da se registruju na zvaničnom sajtu konferencije www.ictnetconference.rs.


5-7. novembar 2014.

BELGRADE VENTURE FORUM: INNOVATIONS FOR THE WORLD!

Belgrade Venture ForumBelgrade Venture Forum je naveći regionalni investicioni forum koji za cilj ima ostvarivanje direktnih kontakata malih i srednjih preduzeća sa investitorima.
Forum će biti održan od 5. do 7. novembra 2014. godine, u hotelu Metropol Palace
Preduzetnici koji žele da dobiju priliku da se direktno predstave investitorima i omoguće svojoj kompaniji da se na ovaj način dalje razvija, mogu da se prijave na http://online.belgradeventureforum.org/ 

Informacije o promotivnoj ponudi paketa ulaznica kao i link za prijavu možete pogledati na: http://www.belgradeventureforum.org/registration.php a više detalja možete naći na sajtu http://www.belgradeventureforum.org

Privredna komora Beograda je svojim članovima obezbedila popust od 10 odsto, ukoliko prilikom prijave ukucate promo kod: Kombeg


6. novembar 2014.

INFOSESIJA IZ OBLASTI SPREČAVANJA PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA

U cilju edukacije i permanentnog informisanja članova Komore, u Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja finansijskih organizacija, a u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca, biće održana Infosesija na kojoj će biti predstavljene: Novine koje donose izmene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca  i finansiranja terorizma i  Studije slučaja i  primeri iz prakse sa tipologijom za pojedine finansijske sektore.

Infosesiju će realizovati predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca: Milunka Milanović, načelnik odeljenja za nadzor, Jelena Pantelić, šef odseka za analitiku novca i Danijela Tanić Zafirović, rukovodilac grupe za nadzor računovođa i revizora.
Pozivamo Vas da učestvujete u radu Infosesije,  koja će biti održana  u četvrtak, 6. novembra  2014. godine u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, u sali na VI spratu, u 12.00 časova. Učešće u radu skupa je bez kotizacije.

Molimo da učešće potvrdite putem on-line prijave ili  Udruženju finansijskih organizacija, kontakt osoba Bojana Štulić,  tel. 2688-088; e - mail: bojana.stulic@kombeg.org.rs.

6-7. novembar 2014.

IV POSLOVNI FORUM DUNAVSKOG REGIONA 2014.

U organizaciji Privredne komore Austrije,  u periodu od  6-7. novembra 2014. godine, u Beču će biti održan četvrti Poslovni Forum Dunavskog Regiona (“Danube Region Business Forum 2014”).  
Uz mogućnost bilateralnih susreta sa partnerima iz podunavskih zemalja, tematika Bečkog dunavskog foruma usmerena je na: prehrambenu  industriju, dualno obrazovanje i EU grantove.   


12-14. novembar 2014.

MEĐUNARODNI STRUČNI SAJAM VINA I ALKOHOLNIH PIĆA U ŠANGAJU, KINA PROWINE CHINA 2014

Međunarodni stručni sajam vina i alkoholnih pića u Šangaju, ProWine China, biće održan se u Šangaju od 12. do 14. novembra 2014. Sajam predstavlja priliku za bolje upoznavanje kineskog tržišta, povezivanje s distributerima pića i uspostavljanje kontakta sa vinarima iz celog sveta. ProWine China predstavlja idealnu platformu, kako za međunarodne proizvođače vina i trgovce tako i za lokalne distributere pića da predstave svoje proizvode i usluge, uspostave kontakte i da izađu na kinesko tržištu vina. Sajam razvija nove trendove, igra ključnu ulogu u trgovini vinima i služi kao kapija za ulazak na najveće rastuće tržište na svetu.
Organizatori su orijentisani ka visokom nivou kvaliteta i profesionalnosti, što je i primarni koncept sajma. Vrše se rigidne kontrole posetilaca, čime je stručni karakter sajma zagarantovan.
Sajam ProWine China je namenjen isključivo stručnim posetiocima. Prošle godine na sajmu je učestvovalo 570 izlagača iz 30 zemalja, 7.650 stručnih posetilaca i 900 kupaca iz celog sveta. Ulaz je besplatan za posetioce koji se unapred registruju online na: www.prowinechina.com.
Za dodatne informacije možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda, tel. 2642-088,e-mail: centareoi@kombeg.org.rs.


15. novembar 2014.

OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU "DISKOBOLOS 2014"

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) u saradnji sa Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry(EEIG), regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata će i ove godine odabrati najbolja poslovna rešenja zasnovana na primeni IKT.

Konkurs za dodelu informatičkih nagrada "Diskobolos" biće otvoren do 15. novembra a ceremonija uručenja priznanja planirana je za sredinu decembra ove godine. Više informacija možete dobiti na:  http://www.jisa.rs/


17. novembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


18. novembar 2014.

ŠESTA CEI KONFERECIJA O ZDRAVSTVENOM, WELLNESS I SPA TURIZMU "Regionalne šanse i izazovi"

Šesta CEI konferencija o zdravstvenom, wellness i spa turizmu – „Regionalne šanse i izazovi“, biće održana 18. novembra 2014, u Hotelu M u Beogradu, u organizaciji Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije, uz podršku CEI Fonda (the Central  Europe Initiative Fund), Ministarstva privrede, turizma i telekomunikacija i Kluba privrednih novinara.
Predstavnici Privredne komore Beograda izložiće prezentaciju na temu "Predstavljanje rezultata projekta CLOUD i skrivenih šampiona u Srbiji".


19. novembar 2014.

2. MEĐUNARODNA STRUČNA KONFERENCIJA SAMKB 2014 "KORPORATIVNA BEZBEDNOST U REPUBLICI SRBIJI 2014"

Privredna komora Beograda u saradnji sa Spskom asocijacijom menadžera korporativne bezbednosti organizuje predstojeću 2. međunarodnu stručnu konferenciju ''Korporativna bezbednost u Republici Srbiji 2014'', koja će se održati 19. novembra 2014. godine na Nacionalnoj vozačkoj akademiji - NAVAK, Subotište (Srbija).

Tokom Konferencije biće dodeljene i tradicionalne godišnje nagrade SAMKB za 2013. godinu u sledećim kategorijama: najbolja kompanija, najbolji menadžer i najbolja knjiga u oblasti korporativne bezbednosti. U toku je konkurs za dodelu godišnje nagrade SAMKB za 2013. godinu. Više informacija o konkursu za godišnje nagrade SAMKB na sajtu www.korporativnabezbednost.rs  
Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt osoba je Vladimir Vuksanović, sekretar SAMKB, tel. +381 11 3625 141, e-mail: office@korporativnabezbednost.rs  


20-22. novembar 2014.

POWERPIVOT ZA EXCEL 2010 WORKSHOP

U Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12, sala III) u periodu od  20 - 22. novembra 2014. godine biće realizovan trodnevni trening na temu:  PowerPivot za Excel 2010 Workshop – Dajte smisao Vašim podacima –

Microsoft PowerPivot za Excel 2010 je tehnologija čiji je cilj da pruži najkomforniji rad sa podacima u cilju poslovnog izveštavanja (BI). Ovaj alat korisnicima daje svu moć koja im je potrebna za izvođenje svih vrsta analiza poslovnih podataka i to bez pomoći IT odeljenja. Trening je dizajniran za profesionalce koji žele da koriste sve mogućnosti PowerPivot-a dok u isto vreme dozvoljava da se identifikuju oni slučajevi kada upotreba PowerPivot-a nije optimalna.

Kotizacija
po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda, iznosi 17.000,00 din. + pdv, za ostale učesnike iznosi 25.000,00 din. + pdv.  
Rok za prijavu i uplatu: 18. novembar 2014. godine. Prijava će se smatrati prihvaćenom po uplati kotizacije.    


26-28. novembar 2014.

KURS:  UVOD U ANDROID PROGRAMIRANJEU Privrednoj komori Beograda u periodu  od 26–28. novembra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, (sala III na trećem spratu) biće realizovan trodnevni kurs na temu: Uvod u android programiranje!“.

Kotizacija za aktivne članove Privredne komore Beograda iznosi: 10.000,00 din neto + PDV. Za ostale, kotizacija iznosi 15.000,00 din + PDV.
Rok za prijavui uplatu: 21. novembar 2014. godine.
Kontakt osobe za sve dodatne informacije: Jelena Radić (tel: 011-3619-472,
e-mail: jelenar@kombeg.org.rs )  i  Dragan Ristović (tel. 011- 2645-333, e-mail: dristovic@kombeg.org.rs).           


9. decembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


22-23. decembar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku.


31. januar 2015.

RASPISAN KONKURS ZA PODSTICAJNA SREDSTVA ZA RECIKLERE - ROK ZA PRIJAVU 31. JANUAR 2015. GODINE

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2014. za reciklere i proizvođače kesa.

Na konkurs se mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona.
Podsticajna sredstva po ovom javnom konkursu biće dodeljena korisnicima sredstava u skladu sa iznosom koji za ove namene bude opredeljen Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu.

Prijave za konkurs primaju se do 31. januara 2015. godine.
Tekst konkursa i sve potrebne informacije možete preuzeti na interenet stranici Ministarstvа http://www.eko.minpolj.gov.rs/wp-content/uploads/konkursi/Konkurs_Pod_sredstva.pdf