Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

Stručni skup: „Reinženjering poslovnih procesa – primeri iz prakse“ - Događaj je završen30. novembar 2015.

KONTINUIRANA MEDICINSKA EDUKACIJA SPORTSKIH STRUČNJAKA

Udruženje kreativne industrije organizuje savetovanje Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda, pod nazivom „Kontinuirana medicinska edukacija sportskih stručnjaka“, koje će biti održano u ponedeljak, 30. novembra 2015. godine, u 13:00 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala VI. 

Na savetovanju će biti održana sledeća predavanja:

  1. Lumbalni bolni sindrom kod mladih sportista - prof. dr Đorđe Jelić
  2. Oboljenja usta i zuba u sportu - prof. dr Jovan Vojinović

30. novembar 2015.

SEDNICA ODBORA UDRUŽENJA FINANSIJSKIH ORGANIZACIJA

Sednica Odbora Udruženja finansijskih organizacija biće održana u Privrednoj komori Beograda, 30. novembra 2015. godine, u 13 časova, sala IVa, na kojoj će se u tematskom delu razmatrati "Stanje na tržištu kapitala i značaj uvođenja novih instrumenata na regulisano  tržište Beogradske Berze". Uvodno izlaganje podneće Siniša Krneta, direktor Beogradske Berze.


1. decembar 2015.

DEVIZNO POSLOVANJE – DOSTAVLJANjE IZVEŠTAJA NARODNOJ BANCI SRBIJE PREMA NOVIM PROPISIMA

U cilju blagovremene pripreme spoljnotrgovinske i devizne dokumentacije pred završni račun, u Privrednoj komori Beograda, 1. decembra 2015. godine, biće održan jednodnevni seminar na temu: "Devizno poslovanje – dostavljanje izveštaja Narodnoj banci Srbije prema novim propisima".

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije NBS je 10. januar 2016. godine

Svaki spoljnotrgovinski posao, odnosno izvoz ili uvoz robe i usluga, trebalo bi da se završi naplatom ili plaćanjem. Plaćanje i naplata su prvi i najjednostavniji korak u tom delu posla. Međutim, u praksi se često dešava, da umesto direktnog plaćanja ili naplate od ino-partnera, da bi se posao do kraja završio, je potrebno napraviti određene međukorake.
Rok za prijavu i uplatu je  27. novembar 2015. godine.
Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).  


1. decembra 2015.

KONKURS ZA TRADICIONALNA GODIŠNJA PRIZNANJA

Udruženje za tržišne komunikacije Srbije objavilo je Konkurs za tradicionalna godišnja Priznanja najuspešnijim agencijama, kompanijama i pojedincima za ostvarene radove u struci tokom 2015. godine. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, sa podkategorijama. Prijave radova primaju se najkasnije do 1. decembra 2015. godine. Uslove konkursa, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular, možete pogledati na sajtu Udruženja. Za više informacija: Stana Šehalić, tel: +381 11 26 88 376, e-mail: ueps.office@gmail.com


2. decembar 2015.

DEVIZNO POSLOVANJE – DOSTAVLJANJE IZVEŠTAJA NARODNOJ BANCI SRBIJE PREMA NOVIM PROPISIMA

Zbog velikog interesovanja, a u cilju blagovremene pripreme spoljnotrgovinske i devizne dokumentacije pred završni račun, u Privrednoj komori Beograda, i 2. decembra 2015. godine, biće održan jednodnevni seminar na temu: "Devizno poslovanje – dostavljanje izveštaja Narodnoj banci Srbije prema novim propisima". Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije NBS je 10. januar 2016. godine

Rok za prijavu i uplatu je  30. novembar 2015. godine
Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).


2. decembar 2015.

POČETAK KAMPANJE “ČISTO LICE SRBIJE”

 

 

 

Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom pokretanja kampanje "Čisto lice Srbije". Konferencija će biti održana u sredu, 2. decembra, u Privrednoj komori Beograda, sala VI, sa početkom u 11 časova.
Kampanju "Čisto lice Srbije" pokreće udruženje "Moja Srbija" u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i uz podršku Grada Beograda. Cilj akcije je podizanje svesti građana o značaju reciklaže otpada i zaštite životne sredine, kao i usmeravanje prikupljenog novca u humanitarne svrhe.

2. decembar 2015.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini

Privredna komora Beograda, poziva Vas na prezentaciju javnog konkursa za realizaciju:„Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini“. Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godine predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava države i povoljnih bankarskih kredita, a sprovode ga Ministarstvo privrede RS u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i pet izabranih poslovnih banaka. U cilju realizacije Programa, Ministarstvo privrede RS raspisalo je 16. novembra 2015.  Javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratnih sredstava. Raspoloživa sredstva iznose 200.000.000,00 dinara.

Pozivamo vas na prezentaciju i molimo da učešće prijavite putem  on-line    prijave najkasnije do 01.12.2015. godine, Kontakt osoba, Maja Stošković, tel. 011/2641-355, lokal 105,  e-mail: mstoskovic@kombeg.org.rs.     


3. decembar 2015.

OBUKA O ELEKTRONSKOM POSLOVANJU ZA MALA I SREDNJA PRIVREDNA DRUŠTVA I PREDUZETNIKE

U cilju upoznavanja članova  i šire stručne javnosti o  novinama  u elektronskom poslovanju, Privredna komora Beograda u okviru aktivnosti projekta Razvoj elektronskog poslovanja koji finansira Evropska unija, a čiji su glavni korisnici Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministartvo privrede, organizuje Obuku o elektronskom poslovanju za mala i srednja privredna društva i preduzetnike

Obuka će biti realizovana u četvrtak  3. decembra 2015. godine,  u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, u sali na međuspratu, prema satnici programa iz priloga.

Učešće na obuci je besplatno. Rok za prijavu je  sreda, 2.12.2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju, tel. 011 3619-472. 


3-17. decembar 2015.

NAPREDNA OBUKA: "EU PROJEKTI OD A DO Z"

Napredna EU obuka, „EU projekti od A do Z“, od ideje, preko pripreme i pisanja, do implementacije i upravljanja projektima Evropskih fondova. Program obuke daje ekspertizu u ključnim procesima izrade i sprovođenja projekata Evropske unije, od funkcionisanja tržišta EU donacija, analizu otvorenih i predstojećih konkursa, izradu logičke matrice i budžeta za EU projekte, poznavanje procedura javnih nabavki i pripremi tenderskih dosijea i ponuda, do alata za efikasno lobiranje i pregovaranje i najsavremenije metode i koncepte upravljanja međunarodnim projektima.

Obuka će biti održana u Privrednoj komori Beograda, 3, 4, 5, 10, 11, 12, 16 i 17. decembar 2015. godine, od 9:30 do 16:30 časova.
Preuzmite pozivno pismo i opis programa obuke, program EU obuke, cv predavača i prijavu

Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za edukaciju, kontakt: Aleksandra Inić +381.11.3619.472; e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs


4. decembar 2015.

STRUČNI SKUP U SARADNJI SA PRIVREDNIM SUDOM U BEOGRADU

Privredna komora Beograda u saradnji sa Privrednim sudom u Beogradu  poziva Vas na stručni skup na kome će biti obrađene sledeće teme

  1. KOMPENZACIJA I KOMPENZACIJA U STEČAJNOM POSTUPKU - Branka Žerajić, sudija Privrednog suda u Beogradu 
  2. PROCESNA DISCIPLINA U STEČAJNOM POSTUPKU - mr Ljiljana Matić, sudija Privrednog suda u Beogradu

Stručni skup će se održati dana 4. decembra 2015. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala VI na šestom spratu.
Prijava za stručni skup se vrši popunjavanjem on-line PRIJAVE.
Učešće na stručnom skupu je bez kotizacije.
Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Milivoj Janković- tel: 2641-355 lokal 108, e-mail: milivoj@kombeg.org.rs.


8. decembar 2015.

PERFORMANSE PRIVREDE I MERE ZA POSPEŠIVANJE LIKVIDNOSTI

Privredna komora Beograda u saradnji sa Društvom ekonomista Beograda organizuje okrugli sto sa temom:

“Performanse privrede i mere za pospešivanje likvidnosti”,

 

koji će se održati u Privrednoj komori Beograda, u utorak 8. decembra 2015. godine, u sali 4, na četvrtom spratu, sa početkom u 11 časova.

Prijava učešća tel. 011 361 5993 ili e-mail:
danijela@kombeg.org.rs


8. decembar 2015.

TRENING: PRIPREMA I PISANJE INVESTICIONIH PROJEKATA

Cilj treninga je da omogući uvid u alternativne izvore finansiranja koji su na raspolaganju kompanijama u regionu (krediti, investicioni fondovi, zajednička ulaganja) i da razvije veštine za pripremu i pisanje projekata za privatne fondove uz privlačenje potencijalnih partnera za zajedničko ulaganje.

Preuzmite: cv trenera, program treninga i prijavu
Mesto i vreme održavanja:
Privredna komora Beograda, Kneza Miloša 12, sala III, u 9,30 časova.

Kotizacija za trening: 5.000 din + PDV za članove Privredne komore Beograda, ostali 7.000 dinara + PDV. Zbog aktuelnosti tema i ograničenog  broja polaznika, sugerišemo Vam da popunjenu prijavu pošaljete u što kraćem roku. Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka obuke.

ZA DODATNE INFORMACIJE I PRIJAVU UČEŠĆA možete se obratiti Centru za edukaciju, kontakt: Aleksandra Inić +381.11.3619.472; e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs

Detaljnije, link: OBUKE PRISTUP IZVORIMA FINANSIRANJA


10-11. decembar 2015.

PREDSTAVNIK SISTEMA MENADŽMENTA RIZIKA

U Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12, sala na međuspratu),  10. i 11. decembra 2015. godine sa početkom  u 9:00 časova, biće realizovan kurs  na temu: PREDSTAVNIK SISTEMA MENADŽMENTA RIZIKA -  ISO 31000:2009 Menadžment rizikom - Principi i uputstva.

U cilju održivog uspeha, važno je prepoznati i upravljati rizicima. Analize rizika, procena rizika i upravljanje rizikom su osnovni elementi procesa menadžmenta rizikom. Tokom kursa, pored predavanja, biće rađene radionice na temu osnovnih zahteva i korišćene praktično orijentisane metode.
Rok za prijavu i uplatu je  8. decembar 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se  Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).     prijava (kurs)   prijava (kurs i ispit)


12. decembar 2015.

NORDEUS HACKATHON

Već petu godinu za redom kompanija Nordeus organizuje takmičenje u razvoju video igara – Nordeus Hackathon, najveći game jam u ovom delu Evrope. Takmičenje će se održati 12. decembra 2015. god u prostorijama Nordeusa u Beogradu (Bulevar Mihajla Pupina 165v).
Prijave za Nordeus Hackathon 5 su otvorene i svi zainteresovani mogu se prijaviti isključivo putem službenog sajta takmičenja na http://www.nordeushackathon.com.
Rok za prijave je 23. novembar 2015. godine.


14-15. decembar 2015.

TRENING IZRADE POSLOVNIH PLANOVA PREMA ZADATOJ STUDIJI SLUČAJA NA „CESIM“ POSLOVNOJ SIMULACIJI

U cilju podizanja konkurentnosti domaćih kompanija, u periodu od 14. do 15. decembra 2015. godine, u Privrednoj komori Beograda, sala III na trećem spratu, biće organizovan: Trening izrade poslovnih planova prema zadatoj studiji slučaja na "Cesim" poslovnoj simulaciji. Cesim – praksom do profita.

Cesim platforma se razvija više od 18 godina. Koristi se u 55 zemalja sveta. Na osnovu studije slučaja jedne kompanije donose se poslovne odluke. Cesim platforma nudi analizu preko unapred pripremljenih tabela i dijagrama, pa učesnik svoje vreme posvećuje procesu donošenja odluka.  Za svakog učesnika prati se način na koji analizira studiju slučaja, trenutnu situaciju, na koji način donosi odluke i kako se vrši analiza dobijenih rezultata nakon svake runde.
Rok za prijavu i uplatu je  četvrtak, 10.12.2015. godine. 
Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).  brošura


14-15. decembar 2015. 

KURS - NOVA VERZIJA STANDARDA ISO 9001:2015

U Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša br. 12, sala na mezaninu),  u periodu  od 14. do 15. decembra  2015. godine, sa početkom u 9:00 časova, biće organizovan kurs  na temu: "Nova verzija standarda ISO 9001:2015".
Glavna novina koju donosi ova verzija ISO 9001 jeste izmenjena struktura teksta, koja je posledica usaglašavanja strukture ISO standarda za sisteme menadžmenta prema Prilogu SL iz ISO/IEC Direktiva, Deo 1. Na taj način značajno se olakšava integracija različitih sistema menadžmenta i to zahvaljujući ujednačenoj strukturi, identičnom ključnom tekstu, zajedničkim terminima i definicijama.

Rok za prijavu i uplatu je  10. decembar 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se  Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).  


14-15. decembar 2015.

DVODNEVNI TRENING: PRIPREMA I PISANJE INVESTICIONIH PROJEKATA

U cilju pružanja podrške privrednim subjektima, koji žele da unaprede svoje poslovanje i jačaju kapacitete, Privredna komora Beograda organizuje dvodnevni trening, kojim se stiču dodatne veštine kako da se maksimalno i na efikasan način iskoristi finansijska podrška, pod nazivom "Priprema i pisanje investicionih projekata", 14. i 15. decembra 2015. godine, od 09:30 do 15:30 časova, Kneza Miloša 12, sala 4a, na četvrtom spratu. 
Prijava učešća se vrši popunjavanjem on-line aplikacije. Preuzmite: Program i CV predavača.
Prijava učešća je do 11. decembra  2015. godine.
Kotizacija: 11.500din + PDV za članove Komore Beograda, ostali 15.500din +PDV (kotizacija pokriva troškove treninga, literature i osveženja u pauzama).


16. decembar 2015.

POSLOVNA ANALIZA PO IIBA STANDARDU

Privredna komora Beograda organizuje seminar na temu: Poslovna analiza po IIBA standardu (Business Analysis, IIBA, BABOK v.3) Trodnevna obuka će biti realizovana od 16-18. decembra 2015. u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša br. 12, sala na međuspratu.

Program je ispunjen znanjima i savetima proisteklim iz najbolje svetske prakse u primeni poslovne analize, baziran na svetskom standardu, BABOK Guide v.3, koji održava IIBA (International Institute of Business Analysis, Canada). Na treningu će biti obrađene sve oblasti BABOK-a počev od koncepta, preko potrebnih koraka i aktivnosti do najvažnijih alata i tehnika.
Predavač: Miroslav Janković, BsEE, MBA, PMP
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem on-line prijave. Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).

21-22. decembar 2015.

OBUKA ZA POLAGANJE ISPITA ZA SLUŽBENIKA ZA JAVNE NABAVKE

Usled velikog interesovanja članova i šire javnosti, Privredna komora Beograda organizuje: OBUKU ZA POLAGANJE ISPITA ZA SLUŽBENIKA ZA JAVNE NABAVKE. Obuka će biti održana  21. i 22. decembra 2015. u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša br. 12, sala 4a na četvrtom spratu, prema satnici programa iz priloga.

Za razliku od ranije važećih zakona, po novom Zakonu o javnim nabavkama, ispit za službenika za javne nabavke može polagati svako zainteresovano lice, bilo da je predstavnik naručioca ili zaposleno kod ponuđača.
Rok za prijavu i uplatu je  17. decembar 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472). 


22-23. decembar 2015.

PREDSTAVNIK SISTEMA MENADžMENTA KONTINUITETOM POSLOVANjA

U Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12, sala na međuspratu),  22. i 23. decembra 2015. godine sa početkom  u 9:00 časova, biće realizovan kurs  na temu:

PREDSTAVNIK SISTEMA MENADžMENTA KONTINUITETOM POSLOVANjA
- ISO 22301 - Menadžment kontinuitetom poslovanja-

Ciljana i sistematična prevencija je najbolja zaštita koju organizacija ima protiv šteta koje mogu nastati. Menadžment rizika i bezbednosti (npr. Business Continuity Management - BCM) su sistemi menadžmenta koji teže ka preventivnoj sigurnosti organizacije. 
Rok za prijavu i uplatu je  17. decembar 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se  Centru za edukaciju  (tel: 011/ 3619-472).   Prijava (kurs)   Prijava(kurs i ispit)

22-23. decembar 2015.

OBUKA: PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA 2015-2020. SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020

Tokom napredne dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2015-2020, sa akcentom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi evra. Cilj obuke je da unapredi i produbi znanja, sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na konkretnim projektnim inicijativama prolazeći kroz faze pripreme i razvoja projekta, a na kraju se procenjuju podneti predlozi projekata, analizirajući finansijsku prohodnost i prihvatljivost.

Preuzmite
: cv predavača, program EU obuke i prijavu

Mesto i vreme održavanja: Privredna komora Beograda, Kneza Miloša 12, sala III, 9 časova.

Kotizacija za dvodnevnu obuku: 11.500 din + PDV za članove Privredne komore Beograda, ostali 15.500 dinara + PDV. Zbog aktuelnosti tema i ograničenog  broja polaznika, sugerišemo Vam da popunjenu prijavu pošaljete u što kraćem roku. Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka obuke.

ZA DODATNE INFORMACIJE I PRIJAVU UČEŠĆA možete se obratiti Centru za edukaciju, kontakt: Aleksandra Inić +381.11.3619.472; e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs

Detaljnije, link: OBUKE PRISTUP IZVORIMA FINANSIRANJA


januar 2016.

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA PO PMI METODI I STANDARDIMA (PROJECT MANAGEMENT, PMI, PMBOK V.5)

Privredna komora Beograda organizuje trening na temu: Upravljanje projektima po PMI metodi i standardima (PMBOK v.5) (Project Management, PMI, PMBOK v.5)

Trening će biti realizovan tokom januara 2016. godine u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na trećem spratu.
Kotizacija po polazniku, iznosi 60.000,00 din. + PDV.  Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju (tel: 011/ 3619-472).   


19-21. jun 2016. 

23. MEĐUNARODNI SAJAM ROBE ŠIROKE POTROŠNJE SAITEX 2016

Međunarodni sajam robe široke potrošnje SAITEX (Southern African International Trade Exhibition for Retail Products) biće, 23. put  od osnivanja, održan u periodu od 19. do 21. juna 2016. godine u Galager kongresnom centru u Midrandu.
SAITEX sajam se smatra najvećim mestom okupljanja privrednika na afričkom kontinentu na kojem se izlažu svi proizvodi široke potrošnje. Osim poljoprivrednih, zastupljeni su proizvodi sektora: građevinarstva, finalne prerade drveta - nameštaja, aparata i elektronike za domaćinstva, kožarskih proizvoda, alata i dr.
Za dodatne informacije možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose s inostravstvom Privredne komore Beograda (centareoi@kombeg.org.rs, 2642-088).