Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Transfer tehnologija i ekologija
Aktuelno
Razvoj MSP i preduzetništva
Aktuelno, Aktivnosti
Poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ekonomska politika, prestrukturiranje i razvoj
Aktuelno
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJAUČENJE STRANIH JEZIKA

Nastojeći da doprinese unapređenju poslovanja kompanija, kao i da omogući inoviranja ličnih veština i stručnih kvalifikacija top menadžmenta i ostalih saradnika u kompanijama, Privredna komora Beograda u saradnji sa Centrom za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine omogućava najpogodniji modalitet učenja stranih jezika.
Za aktivne članove Komore pripremljena je specijalno prilagođena ponuda u cilju edukacije zaposlenih koji će unaprediti svoju profesionalnu i poslovnu komunikaciju za kratak period uz kvalifikovan profesorski kadar (diplomirani profesori jezika) koji garantuje kvalitet znanja


3. oktobar 2014.

STRUČNI SKUP: EVIDENTIRANjE PROMETA PREKO FISKALNE KASe

Privredna komora Beograda organizuje jednodnevni stručni skup na temu "Evidentiranje prometa preko fiskalne kase", u petak, 3. oktobra 2014. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, u sali IVa, u 14:00 časova. 
Predavač je Ivan Antić iz Privrednog savetnika.

Kotizacija po polazniku, za članove Privredne komore Beograda, iznosi: 2.500,00 + PDV, za ostale učesnike iznosi:  5.000,00 + PDV.  Kotizacija obezbeđuje radni materijal i osveženje.

Dodatne informacije: Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta Privredne komore Beograda, kontakt osoba je Nenad Kostić, savetnik, telefon: 011 3619 472, lokal 179.  


4. oktobar 2014.

DIJALOG PRIVREDE, DRŽAVE I STRUKE "IMATE REČ - BUDITE DEO REŠENJA"

Ministarstvo privrede  i Privredna komora Srbije, u saradnji sa resornim ministarstvima, organizuju dijalog privrede, države i struke o merama koje treba preduzeti, pod sloganom „Imate reč – budite deo rešenja“, kako bi se unapredio ambijent za poslovanje i investiranje u pojedinačnim sektorima privređivanja.
Susret sa privrednicima iz Sektora informaciono – komunikacionih tehnologija (IT) održaće se  u subotu, 04.oktobra 2014. godine, od 9 do 12 časova, u Sali 1 Privredne komore Srbije, Resavska 15, Beograd. Obzirom da je broj mesta ograničen na 50 kompanija iz IT sektora, molimo Vas da popunite formular u prilogu (Prijava za diskusiju) i pošaljete na imejl adresu ict@pks.rs , najkasnije do četvrtka, 02. oktobra 2014. godine. Osoba za kontakt: Milana Đukić, Privredna komora Srbije, telefon: +381 11 33 04 524, e-mail ict@pks.rs.   


5. oktobar 2014.

POČELA PRIJAVA ZA GODIŠNJE NAGRADE SAMKB U OKVIRU KONFERENCIJE "KORPORATIVNA BEZBEDNOST U REPUBLICI SRBIJI 2014" (31. OKTOBAR)

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti dodeljuje godišnje nagrade u 3 kategorije  u oblasti korporativne bezbednosti, koje imaju izuzetne rezultate ili su od posebnog značaja za razvoj korporativne bezbednosti u Republici Srbiji za 2013. godinu.
Konkurs za dodelu godišnjih nagrada koju dodeljuje Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) otvoren je do 31. oktobra 2014. godine.
Kandidati se mogu nominovati za sledeće godišnje nagrade za ostavrene rezultate i razvoj u oblasti korporativne bezbednosti: NAJBOLjA KOMPANIJA, NAJBOLjI MENADžER i NAJBOLjA KNjIG. detaljnije  konkurs  pravilnik  prijava


6-11. oktobar 2014.

BEOGRADSKA NEDELJA DIZAJNA – BDW 2014

Deveta Beogradska nedelja dizajna (Belgrade design week), najvažniji kreativni festival u regionu, biće održana u periodu od 6. do 11. oktobra, a njen glavni deo, međunarodna konferencija BDW 2014 koja obuhvata skoro sve oblasti kreativnih industrija, od 9. do 11. oktobra. Ovogodišnja tema konferencije je SENSE SQUARED. Kroz prateće programe, BDW DIZAJN PARK, BDW DIZAJNLABS i BDW PREMIERS,  u okviru BDW 2014 publici će biti predstavljeno preko 100 jedinstvenih radova iz preko 20 zemalja sveta.
Osnovana 2005. godine, Beogradska nedelja dizajna je prvi festival kreativnih industrija i savremenog biznisa u Srbiji i regionu, koja uspešno uspostavlja interkulturalni i poslovni dijalog između globalne dizajn scene, lokalne i regionalne kreativne industrije i grada Beograda.

Više informacija može se naći na BDW


9. oktobar 2014.

KAKO NAPLATITI POTRAŽIVANJA I ZADRŽATI B2B KUPCE?

Privredna komora Beograda, organizuje jednodnevni seminar na temu "Kako naplatiti potraživanja i zadržati B2B kupce?", u  četvrtak, 9. oktobra 2014. godine, u 09:00 časova, Kneza Miloša 12, sala na međuspratu.
Svoja iskustva i znanja sa polaznicima će podeliti Miodrag Kostić i mr Marko Burazor, konsultanti i  treneri prodajnih i poslovnih veština.
Za aktivne članove Privredne komore Beograda, kotizacija po polazniku iznosi: 5.000,00 din neto+PDV. Za ostale kotizacija iznosi 9.000,00 din+PDV.
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem on-line prijave, a rok za prijavu i uplatu je 7. oktobar 2014. godine. 
Za dodatne informacije možete se obratiti Ljubici Matić - Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta (telefon: 011-3619-472, e-mail: ljubica@kombeg.org.rs).


10. oktobar 2014.

SEMINAR: "WORDPRESS STARTER"

U Privrednoj komori Beograda će biti organizovan jednodnevni seminar na temu: "WordPress STARTER"10. oktobra 2014. godine, u 10:00 časova, sala na međuspratu.

Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda, iznosi 2.999,00 din. + PDV, za ostale učesnike iznosi 5.999,00 din. + PDV.  Kotizacija uključuje: radni materijal,  osveženje u pauzama, uverenje o pohađanju.
Rok za prijavu i uplatu: sreda, 8. oktobar 2014. godine. Za dodatne informacije možete kontaktirati Jelenu Radić, telefon: 011-3619-472, e-mail: jelenar@kombeg.org.rs).        


10. oktobar 2014. 

SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE

Nelegalno zapošljavanje i nelegalna prodaja robe i usluga su dva osnovna oblika sive ekonomije u Srbiji. Imajuću u vidu značaj i aktuelnost ove teme i veliko interesovanje članova Privredne komore Beograda, Udruženje trgovine i Udruženje ugostiteljstva i turizma organizuju sastanak na temu: Suzbijanje sive ekonomije u sektoru trgovine, turizma i ugostiteljstva.

Skupu će prisustvovati gospodin Marko Marinković – zamenik direktora Poreske uprave pri Ministarstvu finansija RS, sa saradnicima.
Sastanak će biti održan u petak, 10. oktobra 2014. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na VI spratu, sa početkom u 12:00 časova
Za sve informacije možete se obratiti Udruženju trgovine – kontakt osoba Tatjana Grozdanović, tel. 2642 778; e-mail: tanja@kombeg.org.rs ili Udruženju ugostiteljstva i turizma - kontakt osoba Vesna Škorić, tel. 3615 993, e-mail: vesnas@kombeg.org.rs.


10. oktobar 2014.

SEMINAR:

PRIMENA NAJNOVIJIH IZMENA I DOPUNA ZAKONA O PORESKOM POSTUPKU I PORESKOJ ADMINISTRACIJI

Zbog aktuelnosti teme Privredna komora Beograda organizuje seminar Primena najnovijih izmena i dopuna zakona o poreskom postupku i poreskoj administarciji, 10. oktobra 2014. godine, sa početkom u 1400 časova, u sali IV-a, Kneza Miloša 12, na četvrtom spratu: Primena najnovijih izmena i dopuna zakona o poreskom postupku i poreskoj administarciji.

Kotizacija po polazniku, za članove Privredne komore Beograda, iznosi: 2.500,00 + PDV, za ostale učesnike iznosi:  5.000,00 + PDV.  Kotizacija obezbeđuje radni materijal i osveženje.
Rok za prijavu i uplatu je 08. oktobar 2014.
Dodatne informacije možete dobiti od Centra za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta Privredne komore Beograda, kontakt osoba je Nenad Kostić, savetnik 011/3619-472 Lok.179.    


11-16. oktobra 2014.

PRODAJNA IZLOŽBA CVEĆA NA BEOGRADSKOM SAJMU

Prodajna izložba cveća i sadnog materijala "Horteks" biće održana prvi put, od 11. do 16. oktobra, na otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Tokom šest dana oktobra to će postati centralna berza sadnica, a posetioci će moći da po promotivnim cenama da nabave rasad i sadni materijal, najavljeno je sa Beogradskog sajma. Vreme izložbe je određeno na predlog stručnjaka, jer je tada povećana sadnja i potražnja jesenjeg sadnog materijala - voća, četinara i listopodanog drveća, ruža i drugog cveća... Ulaz je slobodan.


13. oktobar 2014.

PREZENTACIJA: ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU 

Povodom početka primene Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju („Sl. Glasnik RS“, br: 83/14 od 05. avgusta 2014. godine) koji treba da obezbedi uslove za unapređenje poslovnog ambijenta i efikasniji stečajni postupak, Privredna komora Beograda u saradnji sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, Privrednim sudom u Beogradu i Privrednom komorom Srbije organizuje prezentaciju "Zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju" 
Prezentacija će biti održan u ponedeljak, 13. oktobra 2014. godine, u sali VI Privredne komore Beograda, Kneza Miloša 12, sa početkom u 10:00 časova.

Prezentaciju će realizovati: Ivana Matić,  vd direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i Jovan Kordić, predsednik Privrednog suda u Beogradu
Prijava za prezentaciju se vrši popunjavanjem on line prijave.  Učešće na prezentaciji je bez kotizacije.

Molimo Vas da zbog značaja teme prisustvujete prezentaciji, a za sve dodatne informacije da se obratite na telefon 2641-355/135, kontakt osoba Milivoj Janković.


14. oktobar 2014.

STRUČNI SKUP: SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI

Privredna komora Beograda organizuje stručni skup na temu: Sporazum o slobodnoj trgovini Republike Srbije i Carinske unije (Ruska Federacija, Belorusija, Kazahstan) i mogućnost povećanja izvoza Republike Srpske. Pozivamo Vas da učestvujete na skupu i dodatno se informišete o povlasticama kod izvoza roba i usluga na ova značajna tržišta.

Na ovu temu prisutnima će govoriti: Aleksandar Pajić, stručnjak za trgovinske odnose sa Carinskom unijom, Ministarstvo finansija – Uprava carina, Nenad Vujović, načelnik Odeljenja poljoprivredne inspekcije, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i predstavnici Kordinacionog tela za izvoz u Rusiju, Privredna komora Srbije.

Stručni skup će biti održan u utorak, 14. oktobra 2014. godine u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala IV, sa početkom u 11:00 časova
Kontakt: matijevicj@kombeg.org.rs i tanja@kombeg.org.rs, tel. 2642-778.


14. oktobar 2014.

RETAIL IT SUMMIT

Peti Retail IT Summit održaće se 14. oktobra 2014. u hotelu Best Western M u Beogradu sa početkom u 9h.
Tradicionalni Retail IT Summit već peti put otvara svoja vrata novim tehnologijama u maloprodaji s ciljem da predstavi najnovije trendove u ovoj oblasti i informiše trgovce o novim mogućnostima savremenih hardversko-softverskih rešenja. Tema ovogodišnjeg samita „Socijalne mreže u trgovini“. Gospođa Yvonn Miller predstaviće Migrosova iskustva i uspehe u domenu social marketinga.  
Svi zainteresovani za učešće mogu više informacija dobiti na contact@retail-media.info 

15-19; 23-27. oktobar i 1-5. novembar 2014.

116. KINESKI IZVOZNO – UVOZNI SAJAM (SAJAM U KANTONU)

Sajam u Kantonu  je privredna manifestacija od izuzetnog međunarodnog značaja i od 1957. godine organizuje se dva puta godišnje - u aprilu i oktobru. To je najveći kineski trgovinski sajam i na njemu je izložen najširi spektar proizvoda i usluga, sa najvećim brojem  izlagača i posetilaca. Poseta ovom sajmu u Kantonu zamenjuje obilazak cele Kine. Svakog aprila i oktobra na sajmu izlaže više od 20 hiljada izabranih kineskih kompanija, koje posetiocima predstavljaju najviši nivo industrijske proizvodnje i usluga. Ove godine u oktobru se održava 116. Kinesko izvozno-uvozni sajam, poznatiji pod imenom Sajam u Kantonu.  Prva faza Sajma traje od 15-19. oktobra 2014. i obuhvata elektroniku, kućne aparate, opremu, automobile, rezervne delove, alate, građevinski materijal, hemijske proizvode isl. Druga faza Sajma traje od 23-27.oktobar 2014. i obuhvata robu široke potrošnje, poklone, kućnu dekoraciju isl. Treća faza Sajma traje od 1. do 5. novembra 2014. godine i obuhvata tekstil, odeću, obuću, kancelarijski materijal, torbe i tašne, proizvodi za rekreaciju, lekovi, medicinski aparati i zdravstveni proizvodi, hrana. 

Ovom prilikom pozivamo privrednike da posete i učestvuju  na Sajmu  u Kantonu.

Više informacija možete dobiti na sajtu  Sajma http://www.cantontradefair.com ili u Privrednoj komori Beograda na e-mail: vsanja@kombeg.org.rs.

16-18. oktobar 2014.

TRENING: KREIRANJE EXCEL DASHBOARD-A

U Privrednoj komori Beograda, u periodu od 16. do 18. oktobra 2014. godine (sala III na trećem spratu) biće realizovan trodnevni trening na temu: "Kreiranje Excel dashboard-a".

Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda, iznosi 17.000,00 din. neto + PDV, za ostale učesnike iznosi 25.000,00 din. neto + PDV.  
Rok za prijavu i uplatu: 14. oktobar  2014. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta - Jelena Radić, tel: 011-3619-472, e-mail: jelenar@kombeg.org.rs ili Info centru - Aleksandar Matić, tel: 011-3625-143, e-mail: matica@kombeg.org.rs.


17. oktobar 2014.

SPECIJALISTIČKA OBUKA ZA PORESKO SAVETOVANJE

Usvajanjem novog paketa izmena privredno - sistemskih zakona i usled velikog interesovanja i potrebe privrede za ovim vidom poslovne edukacije i usavršavanja Privredna komora Beograda u saradnji sa Privrednim savetnikom i Common Sense Group jedanaesti put raspisuje konkurs za upis na "Specijalističku  obuku za  poresko savetovanje"

Kotizacija: 100.000 dinara + PDV, mogućnost plaćanja u 2 mesečne rate. Prijava će se smatrati prihvaćenom po uplati kotizacije u celosti ili po uplati prve rate.
Trajanje nastave: od 17. oktobra do 27. decembra 2014. godine, prijavljivanje do 15. oktobra 2014. godine. Nastava se održava petkom, od 1600 do 1915 i subotom, od 900 do 1400 u Privrednoj komori Beograda, sala IV a, Kneza Miloša 12, Beograd.
Detaljnije informacije možete dobiti preko telefona Privredne komore Beograda na brojeve
-011/ 3625-149 i 064/8760012, kontakt osoba: Snežana Veličković, sekretar Udruženja trgovine
-011/ 3619 472, kontakt osoba: Barbara Stanišić, sekretar Centra za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta i Nenad Kostić, savetnik 2641-355, lokal: 179


17. oktobar 2014.

RADIONICA: NOVINE U ZAKONU O PREKRŠAJIMA

Privredna komora Beograda i USAID Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast nastavljaju sa realizacijom serije jednodnevnih radionica na temu: "Novine u Zakonu o prekršajima".

Sledeća radionica će biti realiziovana u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12, sala na međuspratu) 17. oktobra 2014. godine, u periodu od 10:00 do 14:30 časova.

Učešće na radionici je bez kotizacije.

Radni materijal - Priručnik za obuku preduzetnika i predstavnika privrednih društava za primenu novog zakona o prekršajima, koktel i osveženje obezbeđeni su za sve učesnike.


20-21. oktobar 2014.

KURS: LIBREOFFICE NA VAŠEM RADNOM MESTU

U Privrednoj komori Beograda će buti realizovan kurs na temu: LibreOffice na Vašem radnom mestu  - Rad sa programskim paketom OpenOffice/LibreOffice, u periodu od 20 - 21. oktobra 2014. godine, Kneza Miloša 12, sala III. 

Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda, iznosi 3.000,00 din. neto + PDV, za ostale učesnike iznosi 6.000,00 din. neto + PDV.
Rok za prijavu i uplatu: četvrtak, 16. oktobar 2014. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta na telefon: 011-3619-472.


21. oktobar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU U 2014. GODINI

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


22-24. oktobar 2014. 

KURS:  UVOD U ANDROID PROGRAMIRANJE

U Privrednoj komori Beograda u periodu  od 22 – 24. oktobra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, (sala III na trećem spratu) biće realizovan trodnevni kurs na temu: Uvod u android programiranje!“.

Kotizacija za aktivne članove Privredne komore Beograda iznosi: 10.000,00 din neto + PDV. Za ostale, kotizacija iznosi 15.000,00 din + PDV.
Rok za prijavu
i uplatu: petak, 17. oktobar 2014. godine.
Kontakt osobe za sve dodatne informacije: Jelena Radić (tel: 011-3619-472, e-mail: jelenar@kombeg.org.rs )  i  Dragan Ristović (tel. 011- 2645-333, e-mail: dristovic@kombeg.org.rs).         


23–26. oktobar 2014.

SAJAM HRANE I TEHNOLOGIJE HRANE FOODEX

Međunarodni sajam hrane i tehnologije hrane Foodex biće održan u periodu od 23. do 26 oktobra 2014. godine, u Izmiru uz podršku Ministarstva ekonomije  i Privredne komore Izmira. „FOODEX“predstavlja važnu privrednu platformu za uspostavljanje i jačanje poslovnih veza.
Sajam je prodajnog karaktera a namenjen je prvenstveno kupcima širom sveta iz oblasti prehrambenih proizvoda.
Na sajmu će biti izložene grupe proizvoda iz domena prehrambene industrije uključujući mleko i mlečne proizvode, meso, kafa, brašno, smrznuta hrana, voće, povrće, žitarice i slično. 
Organizator nudi posetiocima besplatno učešće na sajmu.
Za više informacija možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Beograda, tel 011/2642 088


24. oktobar 2014.

DONATORSKO VEČE "POKRET UMETNOSTI ZA DEČJI OSMEH"

Humanitarno vecePozivamo Vas na donatorsko veče i koncert, namenjeno deci oboleloj od malignih bolesti, u ogranizaciji Udruženja Krugova umetnosti, akademskih muzičara, pevača, igrača i multimedijalnih umetnika. Koncert, kao glavna nota večeri, je od 19:30-20:30, a posle toga sledi GLAMUR VEČERA, ili KOKTEL VEČE (neograničena konzumacija pića).

Prihod koji se ostvari biće doniran u dobrotvorne svrhe deci oboleloj od malignih bolesti, Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, za njihovo lečenje i obrazovanje, nabavku neophodne opreme za bolji oporavak, kao i za nabavku hrane i drugih potrepština za mesece provedene u hospitalizaciji. Svi učesnici, kao i čitava organizacija, želi svojim radom da doprinese što veću pomoć deci kako bi njihova svakodnevnica bila bolјa i osmeh veći.


28-29. oktobar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku


30. oktobar 2014.  

OBRADA I ZAŠTITA PODATAKA – NORMATIVNI I BEZBEDNOSNO – TEHNOLOŠKI ASPEKTI

Na inicijativu Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti i Privredne komore Beograda, a u saradnji sa Inovacionim centrom Fakulteta bezbednosti u Beogradu, 30. oktobra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12 (sala IVa, 4. sprat), će biti održana jednodnevna edukacija na temu: ''Obrada zaštita podataka – normativni i bezbednosno–tehnološki aspekti''
Svoja iskustva sa polaznicima će podeliti eksperti u ovoj oblasti: dr Goran Matić, dr Mladen Milošević i Nenad Kovačević.
Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda i članove SAMKB, iznosi 6.000,00 din. neto + PDV, za ostale učesnike kotizacija iznosi 9000,00 din. neto + PDV.
Rok za prijavu i uplatu je utorak, 28. oktobar 2014. godine. Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Jelena Radić, Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta - tel: 011/ 3619-472.    


5-7. novembar 2014.

OTVORENI POZIV KOMPANIJAMA ZA PRIJAVU PROJEKATA NA Belgrade Venture Forum 2014

Belgrade Venture ForumBelgrade Venture Forum je naveći regionalni investicioni forum koji za cilj ima ostvarivanje direktnih kontakata malih i srednjih preduzeća sa investitorima.
Forum će biti održan od 5. do 7. novembra 2014. godine, u hotelu Metropol Palace
Preduzetnici koji žele da dobiju priliku da se direktno predstave investitorima i omoguće svojoj kompaniji da se na ovaj način dalje razvija, mogu da se prijave na http://online.belgradeventureforum.org/ 
Organizatiri očekuju prijave startupa, inovativnih kompanija, ali i neformalnih startup timova iz oblasti većeg broja oblasti, uključujući IT, prirodne nauke, hardver, telekomunikacije, medije, inovativnih usluga i  čistih tehnologija.  
Rok za prijave je  do 5. novembra 2014. godine. Više informacija na www.belgradeventureforum.org i Facebook profilu ovog događaja.       


12-14. novembar 2014.

MEĐUNARODNI STRUČNI SAJAM VINA I ALKOHOLNIH PIĆA U ŠANGAJU, KINA PROWINE CHINA 2014

Međunarodni stručni sajam vina i alkoholnih pića u Šangaju, ProWine China, biće održan se u Šangaju od 12. do 14. novembra 2014. Sajam predstavlja priliku za bolje upoznavanje kineskog tržišta, povezivanje s distributerima pića i uspostavljanje kontakta sa vinarima iz celog sveta. ProWine China predstavlja idealnu platformu, kako za međunarodne proizvođače vina i trgovce tako i za lokalne distributere pića da predstave svoje proizvode i usluge, uspostave kontakte i da izađu na kinesko tržištu vina. Sajam razvija nove trendove, igra ključnu ulogu u trgovini vinima i služi kao kapija za ulazak na najveće rastuće tržište na svetu.
Organizatori su orijentisani ka visokom nivou kvaliteta i profesionalnosti, što je i primarni koncept sajma. Vrše se rigidne kontrole posetilaca, čime je stručni karakter sajma zagarantovan.
Sajam ProWine China je namenjen isključivo stručnim posetiocima. Prošle godine na sajmu je učestvovalo 570 izlagača iz 30 zemalja, 7.650 stručnih posetilaca i 900 kupaca iz celog sveta. Ulaz je besplatan za posetioce koji se unapred registruju online na: www.prowinechina.com.
Za dodatne informacije možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda, tel. 2642-088,e-mail: centareoi@kombeg.org.rs.


17. novembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


26-28. novembar 2014.

KURS:  UVOD U ANDROID PROGRAMIRANJEU Privrednoj komori Beograda u periodu  od 26–28. novembra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, (sala III na trećem spratu) biće realizovan trodnevni kurs na temu: Uvod u android programiranje!“.

Kotizacija za aktivne članove Privredne komore Beograda iznosi: 10.000,00 din neto + PDV. Za ostale, kotizacija iznosi 15.000,00 din + PDV.
Rok za prijavui uplatu: 21. novembar 2014. godine.
Kontakt osobe za sve dodatne informacije: Jelena Radić (tel: 011-3619-472,
e-mail: jelenar@kombeg.org.rs )  i  Dragan Ristović (tel. 011- 2645-333, e-mail: dristovic@kombeg.org.rs).           


9. decembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


22-23. decembar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku.


31. januar 2015.

RASPISAN KONKURS ZA PODSTICAJNA SREDSTVA ZA RECIKLERE - ROK ZA PRIJAVU 31. JANUAR 2015. GODINE

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2014. za reciklere i proizvođače kesa.

Na konkurs se mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona.
Podsticajna sredstva po ovom javnom konkursu biće dodeljena korisnicima sredstava u skladu sa iznosom koji za ove namene bude opredeljen Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu.

Prijave za konkurs primaju se do 31. januara 2015. godine.
Tekst konkursa i sve potrebne informacije možete preuzeti na interenet stranici Ministarstvа http://www.eko.minpolj.gov.rs/wp-content/uploads/konkursi/Konkurs_Pod_sredstva.pdf