Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Transfer tehnologija i ekologija
Aktuelno
Razvoj MSP i preduzetništva
Aktuelno, Aktivnosti
Poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ekonomska politika, prestrukturiranje i razvoj
Aktuelno
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA21. oktobar 2014.

MREŽA TEHNOLOŠKIH BROKERA SRBIJE (MTBS) – PODRŠKA U  PONUDI I POTRAŽNJI INOVATIVNIH REŠENJA I KOMERCIJALIZACIJI ISTRAŽIVAČKIH REZULTATA

Privredna komora Beograda u saradnji sa Mrežom tehnoloških brokera Srbije organizuje stručni skup - radionicu: Mreža tehnoloških brokera Srbije (MTBS) – podrška u  ponudi i potražnji inovativnih rešenja i komercijalizaciji istraživačkih rezultata, u utorak, 21. oktobar 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, u sali IV, Privredne komore Beograda.

Ukoliko želite da prisustvujete, molimo Vas popunite on line prijavu najkasnije do 20.10.2014. Dodatne informacije:  Ana Miličević, zamenik sekretara, Centar za razvoj MSPP. Tel: 011 2641 355, lok 103, e mail: anam@kombeg.org.rs. Učešće je bez kotizacije. Opširnije informacije o MTBS u brošuri.  


22. oktobar 2014.

SLAP IS - BAZA INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA GRADA BEOGRADA ZA SEKTOR ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Privredna komora Beograda u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština organizuje za beogradska JKP preduzeća i jedinice lokalnih samouprava svih 17 beogradskih opština informativno-instruktivni seminar: SLAP IS – baza infrastrukturnih projekata Grada Beogradaza sektor zaštite životne sredine.
Seminar će biti održan u sredu, 22. oktobra 2014. godine sa početkom u 11 časova, sala IVa, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12.

Imajući u vidu značaj tematike ali i ograničen broj učesnika, molimo Vas da, najkasnije do 20. oktobra 2014. godine potvrdite putem on line prijave  svoje učešće na sastanku. Za sve dodatne informacije Centar za razvoj i transfer tehnologija i ekologiju Privredne komore Beograda stoji Vam na raspolaganju, e-mail: ekologija@kombeg.org.rs   tel: 011/ 2643 774,  2641-355, lok. 113.


22. oktobar 2014.

SEMINAR: INTERNET MARKETING

U Privrednoj komori Beograda će biti organizovan jednodnevni seminar na temu: „Internet marketing”, 22. oktobra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, u sali na međuspratu.

Kotizacija
po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda, iznosi 2.999,00 din. + PDV, za ostale učesnike iznosi 5.999,00 din. + PDV.  Kotizacija uključuje: radni materijal,  osveženje u pauzama, uverenje o pohađanju.

Rok za prijavu i uplatu
: ponedeljak, 20. oktobar 2014. godine.
Za dodatne informacije možete kontaktirati Jelenu Radić, telefon: 011-3619-472, e-mail: jelenar@kombeg.org.rs . 


22. oktobar 2014.

NAČIN FINANSIRANJA RASTA KOMPANIJE I OSTVARIVANJE USPEŠNE SARADNJE SA PRIVATE EQUITY FONDOM

Privredna komora Beograda i SEAF  organizuju prezentaciju u cilju upoznavanja članica Privredne komore Beograda sa konceptom private equity finansiranja i pružanja praktičnih saveta -  Kako da ostvarite uspešno partnerstvo sa private equity fondovima i predstavljanje SEAF Opportunity Serbia Fund-om. Prezentacija će biti održana 22. oktobar 2014. godine u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, u sali 4, IV sprat, u vremenu 12,00 – 13,00 časova.

Za dodatne informacije možete da se obratite Matić Aleksandru (tel. 3625-143 e-mail matica@kombeg.org.rs)  


23–26. oktobar 2014.

SAJAM HRANE I TEHNOLOGIJE HRANE FOODEX

Međunarodni sajam hrane i tehnologije hrane Foodex biće održan u periodu od 23. do 26 oktobra 2014. godine, u Izmiru uz podršku Ministarstva ekonomije  i Privredne komore Izmira. „FOODEX“predstavlja važnu privrednu platformu za uspostavljanje i jačanje poslovnih veza.
Sajam je prodajnog karaktera a namenjen je prvenstveno kupcima širom sveta iz oblasti prehrambenih proizvoda.
Na sajmu će biti izložene grupe proizvoda iz domena prehrambene industrije uključujući mleko i mlečne proizvode, meso, kafa, brašno, smrznuta hrana, voće, povrće, žitarice i slično. 
Organizator nudi posetiocima besplatno učešće na sajmu.
Za više informacija možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Beograda, tel 011/2642 088


23. oktobar 2014.

PREDAVANJE SA PRAKTIČNOM RADIONICOM: RACIONALNO POSLOVANJE I EFIKASNO UPRAVLJANJE BIZNISOM

Privredna komora Beograda u saradnji sa MKS Info M i Fakultetom organizacionih nauka pozivaju Vas na predavanje sa praktičnom radionicom

 RACIONALNO POSLOVANJE I EFIKASNO UPRAVLJANJE BIZNISOM
Završni račun u svakom trenutku od firme do proizvoda
8 dokumenata od mikrobiznisa do globalnih sistema
Troškovi, troškovi, troškovi...

koja će se održati u četvrtak 23. oktobra 2014., sa početkom u 13.00 časova u sali IV na IV spratu, zgrada Privredne komore Beograda, Kneza Miloša 12.
Kontakt osoba Vesna Muhić, telefon 2645 333, e-mail vmuhic@kombeg.org.rs  


23. oktobar 2014.

GRUPACIJA TRGOVACA OBUĆE, ODEĆE I AKSESOARA


U četvrtak, 23. oktobra 2014. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala IV-B, sa početkom u 11:00 časova, biće održana konstitutivna sednica Odbora Grupacije trgovaca obuće, odeće i aksesoara u Udruženju trgovine.

Pozivamo Vas da aktivno učestvujete u radu Grupacije i doprinesete razvoju branše i unapređenju poslovnog ambijenta. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Udruženje trgovine na telefon: 2642-778 ili putem mejla: trgovina@kombeg.org.rs, kontakt osoba Obradović Stevan.

 

23. oktobar 2014.  

 SAIN – DESET GODINA POSTOJANJA I RADA

Povodom deset godina postojanja i rada Srpska akademija izumitelja i naučnika (SAIN), uz podršku Privredne komore Beograda, Centra za razvoj i transfer tehnologija i ekologiju, organizuje Svečanu Skupštinu. Svečanost će biti održana u sali Privrednog medija centra Privredne komore Beograda u četvrtak, 23. oktobra sa početkom u 12 časova.


24. oktobar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU U 2014. GODINI

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


24. oktobar 2014.

DONATORSKO VEČE "POKRET UMETNOSTI ZA DEČJI OSMEH"

Humanitarno vecePozivamo Vas na donatorsko veče i koncert, namenjeno deci oboleloj od malignih bolesti, u ogranizaciji Udruženja Krugova umetnosti, akademskih muzičara, pevača, igrača i multimedijalnih umetnika. Koncert, kao glavna nota večeri, je od 19:30-20:30, a posle toga sledi GLAMUR VEČERA, ili KOKTEL VEČE (neograničena konzumacija pića).

Prihod koji se ostvari biće doniran u dobrotvorne svrhe deci oboleloj od malignih bolesti, Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, za njihovo lečenje i obrazovanje, nabavku neophodne opreme za bolji oporavak, kao i za nabavku hrane i drugih potrepština za mesece provedene u hospitalizaciji. Svi učesnici, kao i čitava organizacija, želi svojim radom da doprinese što veću pomoć deci kako bi njihova svakodnevnica bila bolјa i osmeh veći.


25. oktobar 2014.

POČELA PRIJAVA ZA GODIŠNJE NAGRADE SAMKB U OKVIRU KONFERENCIJE "KORPORATIVNA BEZBEDNOST U REPUBLICI SRBIJI 2014" (31. OKTOBAR)

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti dodeljuje godišnje nagrade u 3 kategorije  u oblasti korporativne bezbednosti, koje imaju izuzetne rezultate ili su od posebnog značaja za razvoj korporativne bezbednosti u Republici Srbiji za 2013. godinu.
Konkurs za dodelu godišnjih nagrada koju dodeljuje Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) otvoren je do 31. oktobra 2014. godine.
Kandidati se mogu nominovati za sledeće godišnje nagrade za ostavrene rezultate i razvoj u oblasti korporativne bezbednosti: NAJBOLjA KOMPANIJA, NAJBOLjI MENADžER i NAJBOLjA KNjIGA. detaljnije  konkurs  pravilnik  prijava


28-29. oktobar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku


29-31. oktobar 2014.

PETI MEĐUNARODNI FESTIVAL ZELENE KULTURE GREEN FEST: "PAMETNI GRADOVI" 

U organizaciji Centra za unapređenje životne sredine i uz podršku Grada Beograda Sekretarijata za zaštitu životne sredine,  Doma omladine Beograda i kompanije Lenovo u  Beogradu će se od 29. do 31. oktobra. 2014. godine održati Peti Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST  pod sloganom “Pametni gradovi" . Ovogodišnja tema festivala je vrlo aktuelna s obzirom da danas čak pedeset posto svetske populacije živi u gradovima, sa tendencijom da se u skoroj budućnosti  broj stanovnika u gradovima udvostruči. Obzirom na datu situaciju, moraju se uložiti veliki napori da se gradovi transformišu u inteligentnije i efikasnije urbanističke celine koje će svojim stanovnicima omogućiti udobniji život, ali sa posebnim akcentom na održivi razvoj i očuvanje životne sredine.


30. oktobar 2014.  

OBRADA I ZAŠTITA PODATAKA – NORMATIVNI I BEZBEDNOSNO – TEHNOLOŠKI ASPEKTI

Na inicijativu Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti i Privredne komore Beograda, a u saradnji sa Inovacionim centrom Fakulteta bezbednosti u Beogradu, 30. oktobra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12 (sala IVa, 4. sprat), će biti održana jednodnevna edukacija na temu: ''Obrada zaštita podataka – normativni i bezbednosno–tehnološki aspekti''
Svoja iskustva sa polaznicima će podeliti eksperti u ovoj oblasti: dr Goran Matić, dr Mladen Milošević i Nenad Kovačević.
Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda i članove SAMKB, iznosi 6.000,00 din. neto + PDV, za ostale učesnike kotizacija iznosi 9000,00 din. neto + PDV.
Rok za prijavu i uplatu je utorak, 28. oktobar 2014. godine. Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Jelena Radić, Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta - tel: 011/ 3619-472.    


30. oktobar 2014.

IZRADA MAPA UMA PRIMENOM BESPLATNIH  ALATA OTVORENOG KODA

U Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12, sala III), 30. oktobra 2014. godine sa početkom u 10:00 časova, biće organizovan jednodnevni kurs na temu: "Izrada mapa uma primenom besplatnih  alata otvorenog koda".

Kotizacija
po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda iznosi 2.000,00 din. + pdv, za ostale učesnike iznosi 4.000,00 din. + pdv.  
Rok za prijavu i uplatu: utorak, 28. oktobar  2014. godine.  Prijava će se smatrati prihvaćenom, po uplati kotizacije.

Za sve dodatne informacije obratite se Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta - Jelena Radić, tel: 011-3619-472, e-mail: jelenar@kombeg.org.rs ili Info centru - Milan Vlahović, tel: 011-3629-330, e-mail: milanvl@kombeg.org.rs.


31. oktobar 2014.

STRUČNI SKUP: STANDARDI INFORMATIČKOG OBRAZOVANJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Udruženje informatičke delatnosti Privredne komore Beograda, Društvo za informatiku Srbije - DIS, Pedagoško društvo informatičara Srbije i Agencija za obrazovanje MiJ organizuju stručni skup "Standardi informatičkog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama", koji će biti održan u petak, 31. oktobra 2014. godine, sa početkom u 13 časova u sali IVa, na četvrtom spratu zgrade Privredne komore Beograda, Kneza Miloša 12.
Kontakt osoba: Vesna Muhić, telefon: 011/2645-333, e-mail: vmuhic@kombeg.org.rs 


4. novembar 2014.

SEMINAR: OBEZBEĐENJE LICA MESTA I DOKAZA KAO FUNKCIJA KORPORACIJSKE BEZBEDNOSTIPrivredna komora Beograda organizuje jednodnevni seminar na temu "Obezbeđenje lica mesta i dokaza kao funkcija korporacijske bezbednosti", u  utorak, 4. novembra 2014. godine, sa početkom u 9:30 časova, Kneza Miloša 12, sala IVb:

Kotizacija za aktivne članove Privredne komore Beograda, po polazniku iznosi: 5.000,00 din neto  + PDV. Za ostale kotizacija iznosi 9.000,00 din + PDV.
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem on-line prijave, a rok za prijavu i uplatu je 31. oktobar 2014. godine.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Ljubica Matić - Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta (tel: 011-3619-472, e-mail: ljubica@kombeg.org.rs). 


5-7. novembar 2014.

OTVORENI POZIV KOMPANIJAMA ZA PRIJAVU PROJEKATA NA Belgrade Venture Forum 2014

Belgrade Venture ForumBelgrade Venture Forum je naveći regionalni investicioni forum koji za cilj ima ostvarivanje direktnih kontakata malih i srednjih preduzeća sa investitorima.
Forum će biti održan od 5. do 7. novembra 2014. godine, u hotelu Metropol Palace
Preduzetnici koji žele da dobiju priliku da se direktno predstave investitorima i omoguće svojoj kompaniji da se na ovaj način dalje razvija, mogu da se prijave na http://online.belgradeventureforum.org/ 
Organizatiri očekuju prijave startupa, inovativnih kompanija, ali i neformalnih startup timova iz oblasti većeg broja oblasti, uključujući IT, prirodne nauke, hardver, telekomunikacije, medije, inovativnih usluga i  čistih tehnologija.  
Rok za prijave je  do 5. novembra 2014. godine. Više informacija na www.belgradeventureforum.org i Facebook profilu ovog događaja.       


12-14. novembar 2014.

MEĐUNARODNI STRUČNI SAJAM VINA I ALKOHOLNIH PIĆA U ŠANGAJU, KINA PROWINE CHINA 2014

Međunarodni stručni sajam vina i alkoholnih pića u Šangaju, ProWine China, biće održan se u Šangaju od 12. do 14. novembra 2014. Sajam predstavlja priliku za bolje upoznavanje kineskog tržišta, povezivanje s distributerima pića i uspostavljanje kontakta sa vinarima iz celog sveta. ProWine China predstavlja idealnu platformu, kako za međunarodne proizvođače vina i trgovce tako i za lokalne distributere pića da predstave svoje proizvode i usluge, uspostave kontakte i da izađu na kinesko tržištu vina. Sajam razvija nove trendove, igra ključnu ulogu u trgovini vinima i služi kao kapija za ulazak na najveće rastuće tržište na svetu.
Organizatori su orijentisani ka visokom nivou kvaliteta i profesionalnosti, što je i primarni koncept sajma. Vrše se rigidne kontrole posetilaca, čime je stručni karakter sajma zagarantovan.
Sajam ProWine China je namenjen isključivo stručnim posetiocima. Prošle godine na sajmu je učestvovalo 570 izlagača iz 30 zemalja, 7.650 stručnih posetilaca i 900 kupaca iz celog sveta. Ulaz je besplatan za posetioce koji se unapred registruju online na: www.prowinechina.com.
Za dodatne informacije možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda, tel. 2642-088,e-mail: centareoi@kombeg.org.rs.


15. novembar 2014.

OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU "DISKOBOLOS 2014"

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) u saradnji sa Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry(EEIG), regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata će i ove godine odabrati najbolja poslovna rešenja zasnovana na primeni IKT.

Konkurs za dodelu informatičkih nagrada "Diskobolos" biće otvoren do 15. novembra a ceremonija uručenja priznanja planirana je za sredinu decembra ove godine. Više informacija možete dobiti na:  http://www.jisa.rs/


17. novembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


19. novembar 2014.

2. MEĐUNARODNA STRUČNA KONFERENCIJA SAMKB 2014 "KORPORATIVNA BEZBEDNOST U REPUBLICI SRBIJI 2014"

Privredna komora Beograda u saradnji sa Spskom asocijacijom menadžera korporativne bezbednosti organizuje predstojeću 2. međunarodnu stručnu konferenciju ''Korporativna bezbednost u Republici Srbiji 2014'', koja će se održati 19. novembra 2014. godine na Nacionalnoj vozačkoj akademiji - NAVAK, Subotište (Srbija).

Tokom Konferencije biće dodeljene i tradicionalne godišnje nagrade SAMKB za 2013. godinu u sledećim kategorijama: najbolja kompanija, najbolji menadžer i najbolja knjiga u oblasti korporativne bezbednosti. U toku je konkurs za dodelu godišnje nagrade SAMKB za 2013. godinu. Više informacija o konkursu za godišnje nagrade SAMKB na sajtu www.korporativnabezbednost.rs  
Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt osoba je Vladimir Vuksanović, sekretar SAMKB, tel. +381 11 3625 141, e-mail: office@korporativnabezbednost.rs  


26-28. novembar 2014.

KURS:  UVOD U ANDROID PROGRAMIRANJEU Privrednoj komori Beograda u periodu  od 26–28. novembra 2014. godine, sa početkom u 10:00 časova, (sala III na trećem spratu) biće realizovan trodnevni kurs na temu: Uvod u android programiranje!“.

Kotizacija za aktivne članove Privredne komore Beograda iznosi: 10.000,00 din neto + PDV. Za ostale, kotizacija iznosi 15.000,00 din + PDV.
Rok za prijavui uplatu: 21. novembar 2014. godine.
Kontakt osobe za sve dodatne informacije: Jelena Radić (tel: 011-3619-472,
e-mail: jelenar@kombeg.org.rs )  i  Dragan Ristović (tel. 011- 2645-333, e-mail: dristovic@kombeg.org.rs).           


9. decembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


22-23. decembar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku.


31. januar 2015.

RASPISAN KONKURS ZA PODSTICAJNA SREDSTVA ZA RECIKLERE - ROK ZA PRIJAVU 31. JANUAR 2015. GODINE

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2014. za reciklere i proizvođače kesa.

Na konkurs se mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona.
Podsticajna sredstva po ovom javnom konkursu biće dodeljena korisnicima sredstava u skladu sa iznosom koji za ove namene bude opredeljen Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu.

Prijave za konkurs primaju se do 31. januara 2015. godine.
Tekst konkursa i sve potrebne informacije možete preuzeti na interenet stranici Ministarstvа http://www.eko.minpolj.gov.rs/wp-content/uploads/konkursi/Konkurs_Pod_sredstva.pdf