Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

SKUPŠTINA SAVEZA PENZIONERA SRBIJE - Događaj je završen5. jul 2016.

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “PREDUZETNIŠTVO U KREATIVNIM INDUSTRIJAMA I SRODNIM INDUSTRIJAMA TURIZMA, SPORTA I REKREACIJE”

Treća međunarodna konferencija kreativnih industrija “Creative Summer Sessions 2016” će se održati u utorak 5. Jula, s početkom u 9 časova, u Novom Sadu, Brod Zeppelin, Kej žrtava racije/Sunčani kej bb.
Peduzetništvo u kreativnim industrijama i srodnim industrijama turizma, sporta i rekreacije je ključna tema ovogodišnje "Creative Summer Sessions 2016" konferencije i poslovnih susreta. 
Konferenciju organizuju Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons, Serbia Start Up i Fondacija sporta mladih sa partnerima.
Detaljan program konferencije i sve dodatne informacije nalaze se na sajtu: www.serbiastartup.rs. Kontakt: Serbia Start Up, info@serbiastartup.rs, +381 69 3676320 


7. jul 2016.

OKRUGLI STO:SAVREMENA IT REŠENjA ZA POSLOVNU INTELIGENCIJUPrivredna komora Beograda i Društvo za informatiku Srbije organizuju okrugli sto: SAVREMENA IT REŠENjA ZA POSLOVNU INTELIGENCIJU - Mogućnosti i iskustva, razvoj kognitivnih sistema, „Excel“, „Cognos“, „Qlik Sense“ alati za poslovnu analitiku.

Skup će biti održan u četvrtak 7. jula u 13 časova u sali IVa, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12.
Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite putem on-line PRIJAVE . Kontakt osoba Vesna Muhić, tel. 2645-333, e-mail: vmuhic@kombeg.org.rs.  


7. jul 2016.

SERTIFIKACIJA ORGANSKE PROIZVODNJE


U periodu od 9. do 12. maja 2016. godine Privredna komora Beograda je, uz finansijsku podršku Grada Beograda, organizovala obuku poljoprivrednih proizvođača organske proizvodnje. Na inicijativu jednog broja učesnika, koji su prošli obuku i izrazili potrebu da se pojedine teme detaljnije obrade, Privredna komora Beograda – Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije organizuje radionicu 

SERTIFIKACIJA ORGANSKE PROIZVODNJE

Radionica će biti održana 7. jula 2016. godine u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala 4 na četvrtom spratu s početkom u 11 časova. Za detaljnije informacije možete se obratiti Ireni Kaljević Zimonja na telefone 2642-483 i 2641-355/155 ili mejl ikaljevic@kombeg.org.rs   PRIJAVA


11 – 28. jul 2016.

ENGLESKI JEZIK U OSNOVNOJ POSLOVNOJ KOMUNIKACIJI

Imajući u vidu savremene trendove poslovanja, dinamiku poslovnih komunikacija i potrebu međusobnog povezivanja institucija i subjekata svuda u svetu, Privredna komora Beograda ukazuje na značaj učenja engleskog jezika u cilju unapređenja kvaliteta poslovanja u Beogradu i u saradnji sa školom engleskog jezika »Memphis« organizuje jednomesečne kurseve engleskog jezika u osnovnoj poslovnoj komunikaciji (za početni, srednji i viši nivo).
Kurs je kreiran tako da se kod polaznika u najkraćem mogućem roku razviju veštine potrebne za učestvovanje u različitim poslovnim situacijama i premoste problemi u osnovnoj komunikaciji sa klijentima.
Termini realizacije: ponedeljak-sreda-petak od 17:00-19:00 (početak 11. jul 2016. godine, završni ispit: 28. jul 2016. godine)
Prijava je otvorena do 11. jula 2016. godine. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Centru za edukaciju i upravljanje projektima, tel. 2641-355, lok. 141
 

14.jul 2016.

Udruženje industrije Privredne komore Beograda u saradnji sa EU Build, Build Energy Team – BET a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za energetiku Grada Beograda i Rudarsko – geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, organizuje konferenciju:

GEOTERMALNA ENERGIJA U NAŠEM DVORIŠTU”

Konferencija će se oržati 14. jula 2016. godine u 11.00 časova, sala na šestom spratu, Privredna komora Beograda, Kneza Miloša 12.

Srbija ima velikih potencijala za korišćenje geotermalne energije, ali je njeno korišćenje simbolično jer se najviše koristi u balneološke i sportsko-rekreativne svrhe.Cilj skupa je da ukaže na geotermalni potencijal i prednosti korišćenja geotermalne energije, istakne značaj korišćenja geotermalne energije kao stabilnog i ekonomski isplativog obnovljivog izvora energije, predstavi primere dobre prakse, prikaže zakonske okvire za korišćenje geotermalne energije, kao i najpovoljnijih načina finansiranja eksploatacije ovog obnovljivog izvora energije, kao i da ukaže na značaj korišćenja geotermalne energije u smanjenju emisije štetnih gasova koji utiču na klimatske promene.

Za sve informacije možete se obratiti kontakt osobi: Maja Dragutinović,savetnik, tel: 2641 355 lok. 159, e-mail: majad@kombeg.org.rs


14. maj - 16. jul 2016.

OBUKA ZA SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐU UZ STICANJE PRAKTIČNIH ZNANJA I RAD NA RAČUNARU I PROGRAMU ZA KNJIGOVODSTVO

Usled sve većih i bržih promena u segmentu knjigovodstvenih i poreskih propisa, povećano je i interesovanje za angažovanjem kadrova u ovoj oblasti. Privredna komora Beograda, u cilju osposobljavanja potencijalnih resursa za obavljanje ovih poslova, u saradnji sa SAOP d.o.o. organizuje: Obuku za samostalnog knjigovođu uz sticanje praktičnih znanja i rad na računaru i programu za knjigovodstvo, od 14. maja do 16. jula 2016. godine,  subotom od 09:00 do 15:30. časova.
Predavanja su orijentisana na praktičan rad u knjigovodstvu. Uz praćenje  realne dokumentacije i uz praktičan rad koji se obavlja na savremenom internet knjigovodstvenom alatu, SAOP miniMAX, polaznici stiču primenjiva znanja, tako da će, po završetku obuke, lako moći da obavljaju knjigovodstvene poslove u bilo kom privrednom društvu ili agenciji.

Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda, iznosi 25.000,00 din. + PDV, za ostale učesnike iznosi 30.000,00 din. + PDV. Kotizacija uključuje potrebni radni materijal za seminar, skripte, radne zadatke, pristup knjigovodstvenom programu i prateće materijale kao i osveženje u pauzama i uverenje o pohađanju kursa. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem on-line prijave. Rok za prijavu i uplatu je  4. maj 2016. godine.    


1. avgust 2016.

RASPISAN KONKURS ZA DODELU GODIŠNJE NAGRADE ZA 2015. SAMKB  U OBLASTI KORPORATIVNE BEZBEDNOSTI

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti tradicionalno dodeljuje godišnje nagrade u 3 kategorije  iz oblasti korporativne bezbednosti, koje imaju izuzetne rezultate ili su od posebnog značaja za razvoj korporativne bezbednosti u Republici Srbiji za 2015. godinu.
Konkurs za dodelu godišnjih nagrada koju dodeljuje Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) otvoren je do 1. avgusta 2016. godine.

Kandidati se mogu nominovati za sledeće godišnje nagrade za ostvarene rezultate i razvoj u oblasti korporativne bezbednosti: Najbolja kompanijaNajbolji menadžer i Najbolja knjiga.
Predloge za nagrade podnosi privredni subjekt, institucija, fakultet ili visoka škola, druge organizacije i pojedinci.

Više o nagradi možete saznati na sajtu Asocijacije www.korporativnabezbednost.rs


6-8. septembar 2016.

2. ADRIA SECURITY SUMMIT

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti uz pomoć Privredne komore Beograda jedan je od partnera magazina A&S Adria u organizaciji predstojećeg stručnog skupa i ujedno Vas poziva da rezervišete svoje mesto i budete učesnik na ovogodišnjem drugom po redu kongresno-izložbenom događaju ''Adria Security Summit'', koji će se održati od 06 do 08. septembra 2016. u hotelu Crowne Plaza, Beograd, Srbija.
Informacije o načinu prijavljivanja, programu događaja, predavačima i ostalim informacijama možete saznati na web-stranici organizatora http://www.adriasecuritysummit.com/index.php/bs/

Za dodatna pitanja u vezi Adria Security Summit-a, ispred SAMKB i Privredne komore Beograda, kontakt osoba je Vladimir Vuksanović, sekretar SAMKB, tel: +381 11 2644-880 ili e-mail: office@korporativnabezbednost.rs.    


26-29. oktobar 2016.

MEĐUNARODNI SAJAM MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA, G-FAIR KOREA, SEUL, KINTEX - REPUBLIKA KOREJA

Sajam robe široke potrošnje – inovativni aparati za domaćinstvo, hrana, hemija, enterijeri, baštenska rešenja, kozmetički i modni proizvodi

U organizaciji provincije Gyeonggi  i Agencije za mala i srednja preduzeća, organizuje se tradicionalni sajam na preko 50 000 m², sa više od 30 hiljada posetilaca godišnje.
Tradicionalno, sajam se smatra jednim od najboljih mesta za poslovne susrete kad je u pitanju inovativna tehnika i roba široke potrošnje, te je prilika za upoznavanje i saradnju sa privrednicima i saradnicima iz Srbije. Prošlogodišnji sajam je imao 850 izlagača iz 15 zemalja sveta sa 1133 izložbena štanda.
Učesnici i posetioci sajma, koji svoje prisustvo registruju preko kancelarije KOTRA-e, mogu da očekuju olakšan pristup sadržajima sajma kao i određene  olakšice za putovanje (besplatan hotel, transfer, hrana i prevodilac).
Korejska agencija za promociju trgovine i investicija – KOTRA poziva posetioce, privrednike i izlagače da posete jedan od najznačajnijih sajmova robe široke potrošnje u Aziji i svetu.
Sva zainteresovana preduzeća mogu da se jave do 24. juna u kancelariju KOTRA-e, u Beogradu na telefone 011/3110864 i 011/3110644, da bi na vreme rezervisali svoje povlastice za putovanje. Dodatne informacije možete dobiti i u Udruženju trgovine, turizma i usluga Privredne komore Beograda na tel:011/2642 778.