Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom


Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSP i preduzetništva
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ekonomska politika, prestrukturiranje i razvoj
Aktuelno
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJA

SKUPŠTINA SAVEZA PENZIONERA SRBIJE - Događaj je završen25. april 2015.

OBUKA ZA SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐU UZ STICANJE PRAKTIČNIH ZNANJA I RAD NA RAČUNARU I PROGRAMU ZA KNJIGOVODSTVO

Usled sve većih i bržih promena u segmentu knjigovodstvenih i poreskih propisa, povećano je i interesovanje za angažovanjem kadrova u ovoj oblasti. Privredna komora Beograda u cilju osposobljavanja potencijalnih resursa za obavljanje ovih poslova u saradnji sa SAOP d.o.o. organizuje:  "Obuku za samostalnog knjigovođu uz sticanje praktičnih znanja i rad na računaru i programu za knjigovodstvo".
Obuka je namenjen licima koja imaju osnovno ili nemaju iskustvo u knjigovodstvenom radu i onima koji žele da svoje postojeće znanje iz knjigovodstva nadograde.
Obuka će biti realizovana u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na međuspratu, subotom od 09:00 do 14:00, a počinje 25. aprila 2015. godine.  Planirani završetak obuke je 27. juni 2015. godine (detaljan program u prilogu).
Prijavljivanje se vrši popunjavanjem on-line prijave. Rok za prijavu i uplatu je  23. april 2015. godine.
Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju, tel: 011/ 3619-472.    CV-predavača


26. april 2015.

RASPISAN KONKURS ZA PODSTICAJE ZA RECIKLERE - ROK ZA PRIJAVE 31. JANUAR 2016. GODINE 


Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije raspisalo je 30. marta 2015. godine, konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2015. za reciklere i proizvođače kesa.
Na konkurs se mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona, saopšteno je iz tog ministarstva. Podsticajna sredstva biće dodeljena iz budžeta za 2016. godinu.
Konkursom je predviđeno da se za ponovnu upotrebu i korišćenje otpadne gume kao sekundarne sirovine dobija 18.390 dinara po toni, a za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije 3.606 dinara.
Više informacija na sajtu Ministarstva

Izvor: eKapija

27. april 2015.

STRUČNI SKUP: PODSTICAJI ZA ALTERNATIVNE IZVORE ENERGIJE

Udruženje industrije Privredne komore Beograda organizuje stručni skup na kojem će se razmatrati:

 • RASPRAVA O UREDBAMA I MERAMA PODSTICAJA ZA POVLAŠĆENE PROIZVOĐAČE ELEKTRIČNE ENERGIJE-MERE I OGRANIČENjA ZAKONSKIH PROCEDURA O OIE
  - Zoran Mojić, direktor i vlasnik -" Ekoenergoinženjering",
  - Aleksandar Vlajčić,
  v.d. direktora- EPS Obnovljivi  izvori energije
 • PROBLEMATIKA PRIMENE ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA ZA PATENTIRANE PROJEKTE IZ OBLASTI ENERGETSKE EFIKASNOSTI
  - Milenko Milinković, direktor i vlasnik- Milinkovic Co
Sastanak će se održati u Privrednoj komori Beograda, ul. Kneza Miloša 12, u ponedeljak 27. aprila 2015. godine u 12.00 časova, sala IVb, na IV spratu.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešća, kontakt osoba Simo Bobić, samostalni savetnik, tel. 064/876-0153, 063/721-6547 i Ljiljana Dragić savetnik tel.2643 199, e-mail: drljilja@kombeg.org.rs.   

27. april 2015.

PREZENTACIJA: PROGRAM I MERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA ZA 2015. GODINU

Privredna komora Beograda u cilju informisanja poslodavaca o mogućnostima subvencionisanja zapošljavanja, profesionalnog napredovanja, obavljanja stručne prakse kao i ostalih poziva/konkursa dostupnih kroz program Nacionalne službe za zapošljavanje, organizuje i poziva Vas na prezentaciju: "Programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2015. godinu", u ponedeljak 27. aprila 2015. godine, u 11 časova, u sali 6, Kneza Miloša 12.

Prezentaciju će sa svojim timom izvršiti Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i Ljubica Đorđević, direktorka filijale Beograd

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite do 26. aprila 2015. godine, putem on line prijave, kontakt osoba je Vanja Pavićević, telefon 011 2642-166, lokal 103.


28. april 2015.

OKRUGLI STO: "BEZBEDNOST HRANE – USAGLAŠAVANЈE SA PROPISIMA EU I DEKLARISANЈE PREHRAMBENIH PROIZVODA"

Na osnovu potrebe privrednih društava da budu informisanа o novinama u zakonskoj regulativi u oblasti bezbednosti hrane, kao i o Pravilniku o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane, Privredna komora Beograda- Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije, Udruženje trgovine i usluga i Zadružni savez Beograda organizuju  okrugli sto na temu: "Bezbednost hrane – usaglašavanјe sa propisima EU i deklarisanјe prehrambenih proizvoda"

Okrugli sto će biti održan u utorak, 28. aprila 2015. godine, u 11,00 u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala 4 na četvrtom spratu.

Za detaljnije informacije možete se obratiti Udruženju poljoprivrede i prehrambene industrije na broj telefona 2642-483, kontakt osoba je Vesna Škorić.  Molimo da svoje prisustvo potvrdite  On line prijavom ili na e-mail: vesnas@kombeg.org.rs


28. april 2015. 

SEMINAR: "MERE I RADNJE POZNAVANJA I PRAĆENJA STRANKE U PRIMENI ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA"

U cilju permanentne edukacije obveznika u primeni propisa iz oblasti  sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, 28. aprila  2015. godine, u Privrednoj komori Beograda (sala III na 3. spratu),  biće održan seminar na temu: „Mere i radnje poznavanja i praćenja stranke u primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma“.

Seminar je namenjen licima zaposlenim kod obveznika koji uspostavljaju poslovni odnos sa strankom, kao što su banke, osiguravajuće kompanije, lizing i faktoring kompanije, brokersko-dilerska društva, računovodstvene agencije, revizorske kompanije, agencije za prenos novca, agencije za promet nepokretnosti i drugim obveznicima iz finansijskog i nefinansijskog sektora.

Rok za prijavu i uplatu  je 24. april 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju  na tel: 011/ 3619-472.   


28-30. april 2015.

SAJAM PREHRAMBENIH PROIZVODA, PIĆA, AMBALAŽE I PRATEĆIH PROIZVODA "SIAL TORONTO 2015", Toronto, Kanada

SIAL TORONTO CANADA 2015 biće održan u periodu od 28. do 30. aprila 2015. u Torontu, Kanada. SIAL TORONTO CANADA 2015 predstavlja svetski sajam prehrane i pića koji okuplja više od 800 nacionalnih i međunarodnih izlagača iz 45 zemalja sveta, sa preko 14,000 poslovnih posetilaca.
Kanadsko-Srpska privredna komora inicira učešće Srpskih kompanija u cilju afirmisanja izvoza prehrane, pića, ambalaže i pratećih proizvoda iz Srbije u Severnu Ameriku.
Molimo zainteresovane da za dodatne informacije i prijavu učešća kontaktiraju Centar za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda, e-mail: centareoi@kombeg.org.rs , telefon: 2642-088.


29. april 2015.

SEMINAR: UPRAVLJANJE INVESTICIJAMA U GRAĐEVINARSTVU SA PRIMERIMA IZ PRAKSE

U cilju ovladavanja procedurama za efikasno upravljanje investicionim projektima, kao i primene i povezivanja teorijskog znanja sa praksom, u Privrednoj komori Beograda biće organizovan seminar na temu: "Upravljanje investicijama u građevinarstvu sa primerima iz prakse".

Seminar će biti realizovan u sredu, 29. aprila 2015. godine, sa početkom u 9:30 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, treći sprat, sala 3 - prema satnici programa iz priloga.
Rok za prijavu i uplatu je ponedeljk,  27.  april 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju, tel: 011/ 3619-472.   


29. april 2015.

POKRETANJE INICIJATIVE ZA FORMIRANJE GRUPACIJE PROIZVOĐAČA I TRGOVACA FARMACEUTSKIH PROIZVODA I PREPARATA

Privredna komora Beograda, Udruženje industrije i Udruženje trgovine i usluga, organizuje sastanak na kome bi se  pokrenula inicijativa za formiranje Grupacije  proizvođača i trgovaca farmaceutskih proizvoda i preparata

Osnovni cilj formiranja grupacije je zastupanje zajedničkih interesa, uspostavljanje saradnje sa državnim organima i drugim organizacijama kroz unapređenje poslovanja  privrednih subjekata ove delatnosti, kao i praćenje i implementacija svetskih trendova u oblasti prometa  farmaceutskim proizvodima  primenom  smernica dobre prakse u distribuciji lekova

Sastanak će se održati u Privrednoj komori Beograda, ul. Kneza Miloša 12, u sredu 29. aprila 2015. godine u 12.00 časova, sala IV, na IV spratu.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešća, kontakt osoba Ljiljana Dragić, savetnik tel. 2643-199, 064/876 00 58 e-mail: drljilja@kombeg.org.rs.   


29. april 2015.

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZVRŠENJU I OBEZBEĐENJU

Privredna komora Beograda, u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije, poziva vas na javnu raspravu o Nacrtu Zakona o izvršenju i obezbeđenju.
Nacrt Zakona o izvršenju i obezbeđenju predstaviće članovi Radne grupe za izradu Zakona na čelu sa predsednikom Radne grupe Zoranom Balinovcem, posebnim savetnikom ministra pravde, kao i predstavnici GIZ-a i USAD-a i koji su takođe uzeli aktivno učešće u izradi Nacrta Zakona. 

Javna rasprava će biti održana 29. aprila 2015. godine, sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala VI na šestom spratu.
Tekst Nacrta Zakona o izvršenju i obezbeđenju možete preuzeti sa sajta Ministarstva pravde Republike Srbije putem sledećeg linka: http://www.mpravde.gov.rs/sekcija/53/radne-verzije-propisa.php
Prijava za Javnu raspravu se vrši popunjavanjem on-line PRIJAVE. Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Milivoj Janković- tel: 2641-355 lokal 108, e-mail: milivoj@kombeg.org.rs.


30. april 2015.

STRUČNI SKUP:  POBOLJŠANJE PRIVREDNOG AMBIJENTA

Udruženje industrije, Privredne komore Beograda organizuje stručni skup na kojima će se razmatrati:

 • SARADNjA NAUKE I PRIVREDE U FUNKCIJI ZAPOSLENjA KAPACITETA DOMAĆE ENERGOMAŠINOGRADNjE, POVEZIVANjE PRIVREDNIH SUBJEKATA SA INSTITUCIJAMA I NAUČNO-ISTRAŽIVAČKIM POTENCIJALIMA U CILjU POBOLjŠANjA PRIVREDNOG  AMBIJENTA
  Prof dr Miodrag Mesarović, savetnik direktora ENERGOPROJEKT - ENTEL

 • ZAKLjUČCI SA MEĐUNARODNOG SAVETOVANjA „ZLATIBOR 2015“
  (Stvaranje uslova za poboljšanje poslovnog ambijenta - svrha obrazovanja stručnih kadrova za oblast energetike  i održivog razvoja)
  - Prof dr Milun Babić-
  Mašinski fakultet Kragujevac - predsednik Skupštine Saveza energetičara

Sastanak će se održati u Privrednoj komori Beograda, ul. Kneza Miloša 12, u četvrtak 30. aprila 2015.godine u 12.00 časova, sala IV, na IV spratu.
Za sve dodatne informacije i prijavu učešća, kontakt osoba Simo Bobić, samostalni savetnik, tel. 064/876-0153, 063/721-6547 i Ljiljana Dragić savetnik tel. 2643-199, e-mail: drljilja@kombeg.org.rs.   


30. april 2014.

SMANJITE TROŠKOVE DO 70% UZ HAL E-FAKTURE

Udruženje trgovine i usluga Privredne komore Beograda, u saradnji sa HALKOM AD, organizuje stručno-privredni skup na kome će se prezentovati: Mogućnosti savremene tehnologije u domenu elektronskog poslovanja, koje mogu doprineti poslovanju privrednih subjekata.

Stručni skup će biti održan u četvrtak, 30. aprila 2015. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala IV-A, sa početkom u 12:00 časova.

Molimo Vas da u cilju kvalitetnije organizacije, Vaše učešće potvrdite putem ON-LINE prijave, najkasnije do 28. aprila. Kontakt osoba Tatjana Grozdanović, telefon: 2642 766.
Za sve dodatne informacije možete da se obratiti Udruženju trgovine i usluga, telefon: 2642 778, mejl: trgovina@kombeg.org.rs.


1. maj - 31. oktobar 2015. Milano, Italija

SVETSKA IZLOŽBA EXPO 2015

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da Republika Srbije nastupa na Svetskoj izložbi EXPO 2015. Na ovoj naznačajnijoj svetskoj izložbenoj manifestaciji učešće je prijavilo 144 zemlje, a očekuje se preko 21 milion posetilaca iz celog sveta. Ceo Program se realizuje na novoizgrađenom kompleksu - paviljonu, u blizini novog kompleksa sajma Rho.
Republika Srbija se posle Šangaja (2010.), po drugi put pojavljuje na Svetskoj izložbi sa temom Nahranimo planetu, Energija za život http://www.serbiaexpo2015.rs/ sa ciljem da se svetskoj javnosti predstavi i promoviše nacionalni identitet kroz hranu i gastronomiju, a istovremeno pozicionira i promoviše istorijsko nasleđe, kultura, tradicija, investicioni i turistički potencijali, kao i mogućnosti za privrednu razmenu. Ovogodišnji nastup se održava u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, uz saradnju sa resornim ministarstvima, Turističkom organizacijom Srbije i Privrednom komorom Srbije.
U cilju blagovremnih i uspešnih priprema za organizaciju srpskog nastupa na EXPO 2015 Milano, molimo Vas da dostavite popunjenu prijavu za učešće najkasnije do 20. aprila 2015. godine. Za sve dodatne informacije možete se obratiti  Milici Pavić (tel: 011 33 00 993 i na e-mail: milica.pavic@ps.rs). Nakon prijavljivanja, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, biće održana prezentacija našeg nastupa i dogovoreni operativni detalji učešća.


5. maj 2015.

 POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE U REPUBLICI SRBIJI

Privredna komora Beograda i Republički zavod za statistiku održaće promociju studije Popisa poljoprivrede 2012: "Poljoprivredno zemljište u Republici Srbiji".

Podaci dobijeni Popisom poljoprivrede 2012. godine predstavljaju dobre pokazatelje o poljoprivrednom zemljištu, kao proizvodno i ekonomski najvažnijoj kategoriji raspoloživog zemljišta i praktično neobnovljivom prirodnom resursu za organizovanje poljoprivredne proizvodnje, prehrambenu sigurnost i održivu budućnost. Studija ''Poljoprivredno zemljište u Republici Srbiji'', čiji je autor prof. dr Miladin Ševarlić, namenjena je široj naučnoj i stručnoj javnosti i može da posluži kao model drugim istraživačima da nastave i prošire agroekonomske i statističke analize gazdovanja, korišćenja, uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta u Srbiji.

Potvrda prisustva putem online PRIJAVA
Za više informacija možete se obratiti na brojeve telefona 2642 483 i 2641 355, lokal 155 ili mejl  ikaljevic@kombeg.org.rs, kontakt osoba Irena Kaljević Zimonja.


5-8. maj 2015.

NEDELjA BEZBEDNOSTI HRANE

Privredna komora Beograda u saradnji sa QAC (Quality Austria Center) organizuje i  poziva Vas da prisustvujete:  „NEDELjI BEZBEDNOSTI HRANE“
Nedelja bezbednosti hrane predstavlja skup kurseva koji obrađuju specifičnu tematiku i pojedinosti iz oblasti bezbednosti hrane. Kursevi će biti realiziovani u periodu od 5. do 8. maja 2015. u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša br. 12, u periodu od 9:00 do 17:00 časova.

Utorak, 5. maj 2015. - LHACCP – Critically examine and optimize HACCP systems / Preispitivanje i optimizacija kritičnih tačaka u HACCP sistemu (prijava za kurs LHACCP)
Sreda, 6. maj 2015. - LFD – Food Defense – Setup and implementation in practise /Odbrana hrane – Implementacija i primena u praksi (prijava za kurs LFD)
Četvrtak - Petak, 7-8. maj 2015. - LIFS - IFS Representative - Compact Food Safety Management / IFS Predstavnik – Upravljanje kompaktinim sistemom bezbednosti hrane (prijava za kurs LIFS).

*Za učesnike koji se prijave da pohađaju sva tri kursa (4 dana) odobrava se 20% popusta na ukupan iznos kotizacije. (prijava za sva tri kursa -  LHACCP + LFD + LIFS)
Rok za prijavu i uplatu je  4. maj 2015. Nakon evidentiranja prijave, biće Vam poslat predračun. Za sve dodatne informacije obratite se  Centru za edukaciju  (tel. 011 3619 472).  


6-7. maj 2015.

EVROPSKI POSLOVNI FORUM, BRISEL

Evropski poslovni forum će biti održan 6. i 7. maja 2015. u Briselu i okupiti će više od dve hiljade učesnika iz poslovnog i političkog sveta. Među pozvanim govornicima su: gospodin Valid Dombrovskis, potpredsednik Evropske komisije za evropske i socijalne dijaloge, gospodin Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta, gospodin Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, gospodin Didijer Rejnders, potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Belgije i drugi zvaničnici iz EU.

Rok za ranu prijavu je 31. mart 2015. i kotizacijа iznosil 490 eura umesto 890 eura. Broj učesnika za ranu kotizaciju je ograničen na 250 učesnika. Za učešće je potrebno popuniti prijavni formular koji se nalazi na internet stranici: http://ebsummit.eu/registration.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Centru za ekonomske odnose sa inostranstvom na telefon: 011 2641 088 ili putem elektronske pošte: centareoi@kombeg.org.rs.


7. maj 2015.

PREZENTACIJA : ENVIGO - SOFTVER ZA PROCENU UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

Centar za ekologiju Privredne komore Beograda u saradnji sa kompanijom Eon plus organizuje prezentaciju:   ENVIGO- SOFTVER ZA PROCENU UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU. Procena uticaja na životnu sredinu kao preventivna mera očuvanja životne sredine bitan je element svakog projekta. Envigo je nova i jedinstvena softverska internet aplikacija za procenu uticaja projekta na životnu sredinu, koju su razvili srpski stručnjaci kompanije Eon+.

Sastanak će se održati u Privrednoj komori Beograda, ulica Kneza Miloša 12, u utorak 07. maja 2015. godine u 11.00 časova, sala IVa, na IV spratu.
Imajući u vidu značaj tematike ali i ograničen broj učesnika, molimo Vas da, najkasnije do 6. maja 2015. godine, potvrdite svoje učešće putem on line prijave. Za sve dodatne informacije Centar za ekologiju  Privredne komore Beograda stoji Vam na raspolaganju tel: 2641 355, lokal 159/113.


8. maj 2015.

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA PO PMI METODI I STANDARDIMA (PROJECT MANAGEMENT, PMI, PMBOK V.5)Privredna komora Beograda organizuje trening na temu:Upravljanje projektima po PMI metodi i standardima (PMBOK v.5) (Project Management, PMI, PMBOK v.5)
Trening će biti realizovan 8,9,14,15,16. maj 2015. godine u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša br. 12, sala na trećem spratu.
Kotizacija po polazniku, iznosi 60.000,00 din. + PDV. Rok za prijavu i uplatu je četvrtak, 6. maj 2015. godine. Za sve dodatne informacije obratite se Centru za edukaciju (tel: 011/ 3619-472).    

12-13. maj 2015.

KURS:  NOVA VERZIJA STANDARDA ISO 9001:2015

Na osnovu iskazanog interesovanja i potrebe članova Komore da inoviraju svoja znanja i kompetencije u skladu sa revizijom standarda ISO 9001 u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša br. 12, sala na trećem spratu), u periodu od 12. do 13. maja 2015. godine, će biti održan kurs na temu: "Nova verzija standarda iso 9001:2015".

Kurs realizuje tim eksperata sertifikacione kuće QAC (Quality Austria Center) i u celosti se realizuje prema zvanično registrovanom kursu matične kuće sa sedištem u Beču, Austrija, koja i izdaje potrebne qualityaustria potvrde/ sertifikate.
Rok za prijavu i uplatu je  8. maj 2015. godine. Nakon evidentiranja prijave, biće Vam poslat predračun. Za sve dodatne informacije obratite se  Centru za edukaciju ,tel: 011/ 3619-472.  


13-14. maj 2015.

SARAJEVO BUSINESS FORUM


Šesta međunarodna investiciona konferencija „Sarajevo Business Forum 2015“ će biti održana u Sarajevu, 13 i 14 maja 2015. godine. Bosna Bank International Sarajevo (BBI) ovu konferenciju organizuje u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom i drugim međunarodnim partnerima, uz podršku Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine.
Sarajevo Business Forum je poslovna manifestacija koja se u kontinuitetu održava posledniuh šest godina i predstavlja priliku za povezivanje sa inostranim ulagačima i pronalaženje partnera/investitora. Na konferenciji će biti održane prezentacije o mogućnostima ulaganja u BiH, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Kao i prethodnih godina, očekuje se učešće velikog broja visokih zvanica i uglednih ljudi iz sfere biznisa iz zemlje, regiona, drugih zemalja kao i veliki broj novinara.


14. maj 2015.

TRENING: PRIPREMA I PISANJE INVESTICIONIH PROJEKATA

Jednodnevni trening "Priprema i pisanje investicionih projekata", biće održan 14. maja 2015. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala III.

Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka obuke.
Preuzmite: cv treneraprogram EU treninga i prijavu

Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta na telefon +381.11.2641.355, lokal 174, Sanja Ćirić: e-mail: sanjaciric@kombeg.org.rs i Aleksandra Inić, e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs


14. maj 2015.

BEOGRADSKI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA I PRAKSI

Privredna komora Beograda u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd i Sekretarijatom za privredu grada Beograda, odnosno Savetom za zapošljavanje grada Beograda, organizuje Beogradski sajam zapošljavanja i praksi, koji će se održati, u četvrtak 14. maja 2015. godine, u Domu omladine Beograda (Makedonska 22), od 10,00 do 18,00 časova.

Rok za potvrdu učešća je 20. aprila 2015. godine. Kontakt: Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Tatjana Mijušković, broj telefona: 011/2929-223 ili putem elektronske adrese:  tatjana.mijuskovic@nsz.gov.rs. javni poziv


18-19. maj 2015.

OBUKA: JAVNE NABAVKE PO PRAVILIMA EVROPSKE UNIJE - PRAG PROCEDURE

U cilju upoznavanja članova  i šire stručne javnosti o novinama koje donose projekti finansirani od strane Evropske unije, Privredna komora Beograda organizuje obuku na temu: "Javne nabavke po pravilima Evropske unije – Prag procedure"
Obuka će biti realizovana  18. i 19.  maja 2015. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala III na trećem spratu, prema satnici programa.
Rok za prijavu učešća je najkasnije 15. maja 2015. godine.
Preuzmite: pozivno pismo, cv predavačaprogram obukeprijavu.
Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za edukaciju na telefon +381.11.2641.355, lokal 174, Aleksandra Inić, e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs


19. maj 2015.

INFO SESIJA: NOVI EU PROGRAMI 2015-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU U 2015. GODINI

 

Info sesija "Novi EU programi 2015-2020 i mogućnosti za privredu u 2015. godini", biće održana 19. maja 2015. godine,  u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na međuspratu.

Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka info sesije.
Preuzmite: cv predavačaprogram info sesijeprijavu

Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta na telefon +381.11.2641.355, lokal 174, Sanja Ćirić: e-mail: sanjaciric@kombeg.org.rs  i Aleksandra Inić, e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs


19. maj 2015.

DATUM 2015 – POSLOVNA REŠENJA I DATA CENTRI

U beogradskom hotelu Crowne Plaza, 19. maja 2015. godine, održava se konferencija DATUM 2015. Ove godine, konferencija će se baviti sledeći temama – poslovna softverska rešenja u Srbiji i data centri i IT infrastruktura, a očekuje se prisustvo oko 500 IT i poslovnih profesionalaca.
DATUM 2015 je konferencija lokalnog karaktera sa namerom da preraste na regionalni nivo i odvijaće se na srpskom i engleskom jeziku, a namenjena jerukovodiocima, IT direktorima (CIO), tehničkim direktorima, direktorima finansija (CFO), odnosno svima koji odlučuju, kažu organizatori. Više informacija o konferenciji  DATUM 2015 na www.datum.rs.


26-27. maj 2015.

OBUKA: PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA 2015-2020. SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom napredne dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2015-2020, sa akcentom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi evra. 

Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka obuke.
Preuzmite: cv predavačaprogram EU obuke i prijavu

Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta na telefon +381.11.2641.355, lokal 174, Sanja Ćirić: e-mail: sanjaciric@kombeg.org.rs i Aleksandra Inić, e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs

9-12.jun 2015.

14. MEĐUNARODNI SAJAM ROBE ŠIROKE POTROŠNJE, NINGBO, KINA

Ministarstvo trgovine Narodne Republike Kine, Vlada provincije Džeđang i Kineski međunarodni sajam robe široke potrošnje (CICGF) sponzori su jednog od četiri najveća uvozno-izvozna sajma u Kini, koji se svakog juna održava u čuvenom lučkom gradu Ningbou.

Ove godine, Četrnaesti međunarodni sajam robe široke potrošnje biće održan od 9. do 12. juna. Izložbeni prostor od impozantnih 120.000 m² biće podeljen na četiri celine: oprema za kuhinje; kućni artikli za dvevne i spavaće sobe; kućna hemija i oprema za kupatilo; i roba iz uvoza.

Istovremeno će biti održan i Kineski investiciono-trgovački sajam (CEECPE), koji organizuju ministarstva privrede zemalja Centralne i Istočne Evrope i Ministarstvo trgovine Narodne Republike Kine.

Pozivamo privrednike zainteresovane za učešće na sajmu da se za dodatne informacije obrate Centru za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda, telefon: 2642-088, elektronska adresa: centareoi@kombeg.org.rs 


16. jun 2015.

INFO SESIJA:

 NOVI EU PROGRAMI 2015-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU U 2015. GODINI 

Info sesija "Novi EU programi 2015-2020 i mogućnosti za privredu u 2015. godini", biće održana 16. juna 2015. godine,  u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na međuspratu.

Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka info sesije.
Preuzmite: cv predavačaprogram info sesijeprijavu

Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta na telefon +381.11.2641.355, lokal 174, Sanja Ćirić: e-mail: sanjaciric@kombeg.org.rs  i Aleksandra Inić, e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs


23-24. jun 2015.

OBUKA: PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA 2015-2020. SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom napredne dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2015-2020, sa akcentom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi evra. 

Rok za prijavu učešća je najkasnije 3 dana pre početka obuke.
Preuzmite: cv predavačaprogram EU obuke i prijavu

Za dodatne informacije i prijavu učešća možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta na telefon +381.11.2641.355, lokal 174, Sanja Ćirić: e-mail: sanjaciric@kombeg.org.rs  i Aleksandra Inić, e-mail: aleksandra@kombeg.org.rs