Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Transfer tehnologija i ekologija
Aktuelno
Razvoj MSP i preduzetništva
Aktuelno, Aktivnosti
Poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ekonomska politika, prestrukturiranje i razvoj
Aktuelno
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

NEDELJNI PREGLED DOGAĐAJAUČENJE STRANIH JEZIKA

Nastojeći da doprinese unapređenju poslovanja kompanija, kao i da omogući inoviranja ličnih veština i stručnih kvalifikacija top menadžmenta i ostalih saradnika u kompanijama, Privredna komora Beograda u saradnji sa Centrom za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine omogućava najpogodniji modalitet učenja stranih jezika.
Za aktivne članove Komore pripremljena je specijalno prilagođena ponuda u cilju edukacije zaposlenih koji će unaprediti svoju profesionalnu i poslovnu komunikaciju za kratak period uz kvalifikovan profesorski kadar (diplomirani profesori jezika) koji garantuje kvalitet znanja


22-24. septembar 2014.

PROCESING ‘14

Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) i Društvo za procesnu tehniku organizuje međunarodni kongres o procesnom inženjerstvu – Procesing ’14. Ovogodišnji, 27. po redu kongres, biće održan u periodu od 22-24. septembra u krugu fabrike Messer Tehnogas, koji je i glavni pokrovitelj.
Prvi Procesing održan je 1970. godine i ima tradiciju i kontinuitet okupljanja mašinskih inženjera, ali i inženjera tehnologije, građevinarstva, elektrotehnike, rudarstva. Osnovni ciljevi kongresa su inoviranje i proširivanje znanja inženjera u procesnoj industriji i podrška istraživačima u predstavljanju ostvarenih rezultata istraživačkih projekata.
Prisustvo Procesingu ’14 je bez kotizacije, ali uz prethodnu elektronsku prijavu na office@smeits.rs.
Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu http://www.smeits.rs


24-25. septembar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku.


26. septembar 2014.

 

V  QA FORUM KVALITETA (2. oktobar 2014.)


Nastojeći da svojim članovima obezbedi informacije o novim trendovima u oblasti kvaliteta i standardizacije, Privredna komora Beograda i sertifikaciona kuća Quality Austria Center, organizuju i pozivaju Vas na:

koji će biti održan 2. oktobar 2014. godine sa početkom u 10 časova, Privredna komora Beograda, Kneza Miloša br.12,  sala na VI spratu.
Učešće na Forumu kvaliteta BEZ KOTIZACIJE omogućili su Vam Privredna komora Beograda i sertifikaciona kuća Quality Austria Center.
Uzmite učešće u radu V Quality Austria Foruma popunjavanjem prijave do 26. septembra 2014. godine. Imajući u vidu da je kapacitet slobodnih mesta ograničen, a da je broj zainteresovanih učesnika veliki, molimo Vas da se prijavite i obezbedite sigurno učešće za Vas ili Vašu organizaciju. Za dodatne  informacije možete se obratiti Centru za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta (Kontakt osoba: Jeleni Radić, tel: 011/3619-472, e-mail: jelenar@kombeg.org.rs).


28. septembar 2014.

XXI INFOFEST

Ovogodišnji XXI INFOFEST održava se u periodu od 28.septembra do 4.oktobra u Budvi. Pored učešća velikog broja kompanija i institucija, na INFOFEST-u će se održati i XII Međunarodna konferencija o regulaciji sektora elektronskih komunikacija, IV Menadžment savetovanje poštanskih uprava, Savetovanje o bezbednosnim izazovima u IKT svetu, okrugli sto o ulozi novih medija u promociji destinacija, Internacionalni seminar o dolazećim komunikacionim tehnologijama (WECT), kao i prezentacije najboljih autorskih radova. Prošlogodišnji INFOFEST je imao 1.192 registrovana učesnika iz 37 država, a sa njega je izveštavalo 17 medijskih redakcija sa 35 akreditovana predstavnika. Više informacija.


29. septembar - 1. oktobar 2014.

TRODNEVNI TRENING: POWERPIVOT ZA EXCEL 2010 WORKSHOP – DAJTE SMISAO VAŠIM PODACIMA

Privredna komora Beograda organizuje trodnevni trening: PowerPivot za Excel 2010 Workshop – Dajte smisao Vašim podacima koji će biti realizovan od  29. septembra do 1. oktobra 2014. godine u Privrednoj komori Beograda (sala III na trećem spratu), u periodu od 930 do 1630 časova.
Kotizacija po polazniku, za aktivne članove Privredne komore Beograda iznosi 17.000,00 din. neto + PDV, za ostale učesnike iznosi 25.000,00 din. neto + PDV. Kotizacija uključuje: potreban radni materijal za seminar, osveženje u pauzama i uverenje o pohađanju seminara.  Rok za prijavu i uplatu je 25. septembar 2014. godine.  


1-3. oktobar 2014.

KOMORA BEOGRADA ORGANIZUJE POSETU 17. OBRTNIČKOM SAJMU ISTARSKE ŽUPANIJE

Nastavljajuću saradnju sa Obrtničkom komorom Istarske županije Privredna komora Beograda – Zajednica opštih udruženja preduzetnika organizuje posetu 17. Obrtničkom sajmu Istre koji će biti održan u Puli (Hrvatska) od 2. do 5. oktobra 2014. godine. Imajući u vidu dobre odnose sa Komorom Istarske županije, drugog dana Sajma, 3. oktobra 2014. godine, biće organizovani b2b susreti privrednika Beograda i Istre.

Polazak iz Beograda autobusom predviđen je 1. oktobra, a povratak 3. oktobra 2014. godine. Učesnici delegacije snose trošak prevoza u iznosu od 30 EUR i smeštaja u iznosu od 100EUR (dva noćenja sa doručkom). Ukoliko želite da budete deo privredne delegacije Komore Beograda, molimo Vas da Vaše učešće potvrdite najkasnije do 24. septembra 2014. godine.

Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt osoba je: Dragana Živković , tel. 3619 646, fax. 3618 003 ili putem e-maila:  dragana@kombeg.org.rs


1.oktobar 2014.

11.KONFERENCIJA: "TEHNOLOŠKI SAVREMEN I EKONOMSKI OPRAVDAN IT"

Kompanija Coming Computer Engineering, u saradnji sa partnerima organizuje jedanaestu IT konferenciju pod nazivom "Tehnološki savremen i ekonomski opravdan IT", na kojoj će vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriti o primeni savremenih cloud rešenja u poslovanju kompanija. Na konferenciji će biti održane četiri sesije: Cloud usluge – IT po meri, Privatna i hibridna infrastruktura u oblaku, Moderne tehnologije za upravljanje masivnim podacima, Aplikacije u službi poslovnih zahteva. Konferencija će biti održana 01.oktobra u hotelu Crowne Plaza. Više informacija.

1. oktobar 2014.

POZIV ZA UČEŠĆE U IZGRADNJI LUKE DUBOKOG GAZA NA CRNOM MORU, GRUZIJA

Vlada Gruzije je uputila poziv da zainteresovani investitori izraze interes za izgradnju, upravljanje i prenos nove luke dubokog gaza na Crnom moru, u blizini Anaklia. Ova informacija dostavljena je  Privrednoj komori Beograda na osnovu Sporazuma o saradnji s Komorom Gruzije. Sve zainteresovane domaće i međunarodne kompanije i konzorcijumi treba da dostave svoje Pismo zainteresovanosti ("EOI") kako bi postali investitori na projektu. Pismo o zainteresovanosti treba dostaviti najkasnije do 14:00 časova po vremenu u Tbilisiju, 1. oktobra 2014.
Cilj je da se završi razvoj luke u 7 faza, a po završetku izgradnje luka treba da dostigne godišnji kapacitet od 100 miliona tona prometa. Gruzija je najkraći put iz Azije u Evropu. Usled sve većeg obima trgovine između Evrope i Azije, severa i juga, postoji potreba da se izgradi nova morska luka dubokog gaza s kapacitetom da prihvati brodove kapaciteta od najmanje 6.500 TEU (kontejnera od 20’’). Vlada Gruzije će obezbediti investitoru do hiljadu hektara zemljišta za projekat. Vlada će takođe razmotriti mogućnost uspostavljanja slobodne industrijske zone za Anaklia Luku. Za više informacija o mogućnosti investiranja posetite:
http://www.economy.ge/en/media/news/request-for-expression-of-interest-eoi-for-the-construction-and-development-of-the-anaklia-new-deep-water-black-sea-port

ili se obratite  Centru za ekonomske odnose sa inostranstvom, e-mail: centareoi@kombeg.org.rs, tel: 011 264 20 88.

15-19; 23-27. oktobar i 1-5. novembar 2014.

116. KINESKI IZVOZNO – UVOZNI SAJAM (SAJAM U KANTONU)

Sajam u Kantonu  je privredna manifestacija od izuzetnog međunarodnog značaja i od 1957. godine organizuje se dva puta godišnje - u aprilu i oktobru. To je najveći kineski trgovinski sajam i na njemu je izložen najširi spektar proizvoda i usluga, sa najvećim brojem  izlagača i posetilaca. Poseta ovom sajmu u Kantonu zamenjuje obilazak cele Kine. Svakog aprila i oktobra na sajmu izlaže više od 20 hiljada izabranih kineskih kompanija, koje posetiocima predstavljaju najviši nivo industrijske proizvodnje i usluga. Ove godine u oktobru se održava 116. Kinesko izvozno-uvozni sajam, poznatiji pod imenom Sajam u Kantonu.  Prva faza Sajma traje od 15-19. oktobra 2014. i obuhvata elektroniku, kućne aparate, opremu, automobile, rezervne delove, alate, građevinski materijal, hemijske proizvode isl. Druga faza Sajma traje od 23-27.oktobar 2014. i obuhvata robu široke potrošnje, poklone, kućnu dekoraciju isl. Treća faza Sajma traje od 1. do 5. novembra 2014. godine i obuhvata tekstil, odeću, obuću, kancelarijski materijal, torbe i tašne, proizvodi za rekreaciju, lekovi, medicinski aparati i zdravstveni proizvodi, hrana. 

Ovom prilikom pozivamo privrednike da posete i učestvuju  na Sajmu  u Kantonu.

Više informacija možete dobiti na sajtu  Sajma http://www.cantontradefair.com ili u Privrednoj komori Beograda na e-mail: vsanja@kombeg.org.rs.

21. oktobar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU U 2014. GODINI

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


24. oktobar 2014.

DONATORSKO VEČE "POKRET UMETNOSTI ZA DEČJI OSMEH"

Humanitarno vecePozivamo Vas na donatorsko veče i koncert, namenjeno deci oboleloj od malignih bolesti, u ogranizaciji Udruženja Krugova umetnosti, akademskih muzičara, pevača, igrača i multimedijalnih umetnika. Koncert, kao glavna nota večeri, je od 19:30-20:30, a posle toga sledi GLAMUR VEČERA, ili KOKTEL VEČE (neograničena konzumacija pića).

Prihod koji se ostvari biće doniran u dobrotvorne svrhe deci oboleloj od malignih bolesti, Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, za njihovo lečenje i obrazovanje, nabavku neophodne opreme za bolji oporavak, kao i za nabavku hrane i drugih potrepština za mesece provedene u hospitalizaciji. Svi učesnici, kao i čitava organizacija, želi svojim radom da doprinese što veću pomoć deci kako bi njihova svakodnevnica bila bolјa i osmeh veći.


28-29. oktobar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku


5-7. novembar 2014.

OTVORENI POZIV KOMPANIJAMA ZA PRIJAVU PROJEKATA NA Belgrade Venture Forum 2014

Belgrade Venture ForumBelgrade Venture Forum je naveći regionalni investicioni forum koji za cilj ima ostvarivanje direktnih kontakata malih i srednjih preduzeća sa investitorima.
Forum će biti održan od 5. do 7. novembra 2014. godine, u hotelu Metropol Palace
Preduzetnici koji žele da dobiju priliku da se direktno predstave investitorima i omoguće svojoj kompaniji da se na ovaj način dalje razvija, mogu da se prijave na http://online.belgradeventureforum.org/ 
Organizatiri očekuju prijave startupa, inovativnih kompanija, ali i neformalnih startup timova iz oblasti većeg broja oblasti, uključujući IT, prirodne nauke, hardver, telekomunikacije, medije, inovativnih usluga i  čistih tehnologija.  
Rok za prijave je  do 5. novembra 2014. godine. Više informacija na www.belgradeventureforum.org i Facebook profilu ovog događaja. 


12-14. novembar 2014.

MEĐUNARODNI STRUČNI SAJAM VINA I ALKOHOLNIH PIĆA U ŠANGAJU, KINA PROWINE CHINA 2014

Međunarodni stručni sajam vina i alkoholnih pića u Šangaju, ProWine China, biće održan se u Šangaju od 12. do 14. novembra 2014. Sajam predstavlja priliku za bolje upoznavanje kineskog tržišta, povezivanje s distributerima pića i uspostavljanje kontakta sa vinarima iz celog sveta. ProWine China predstavlja idealnu platformu, kako za međunarodne proizvođače vina i trgovce tako i za lokalne distributere pića da predstave svoje proizvode i usluge, uspostave kontakte i da izađu na kinesko tržištu vina. Sajam razvija nove trendove, igra ključnu ulogu u trgovini vinima i služi kao kapija za ulazak na najveće rastuće tržište na svetu.
Organizatori su orijentisani ka visokom nivou kvaliteta i profesionalnosti, što je i primarni koncept sajma. Vrše se rigidne kontrole posetilaca, čime je stručni karakter sajma zagarantovan.
Sajam ProWine China je namenjen isključivo stručnim posetiocima. Prošle godine na sajmu je učestvovalo 570 izlagača iz 30 zemalja, 7.650 stručnih posetilaca i 900 kupaca iz celog sveta. Ulaz je besplatan za posetioce koji se unapred registruju online na: www.prowinechina.com.
Za dodatne informacije možete kontaktirati Centar za ekonomske odnose s inostranstvom Privredne komore Beograda, tel. 2642-088,e-mail: centareoi@kombeg.org.rs.


17. novembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


9. decembar 2014.

INFO SESIJA - NOVI EU PROGRAMI 2014-2020 I MOGUĆNOSTI ZA PRIVREDU

Info sesija pruža orijentaciju učesnicima o svim raspoloživim izvorima finansiranja i temelj za razvoj projekata za nove EU fondove i programe u 2014. godini. Učesnici će imati mogućnost da bolje upoznaju sve zahteve i najbolje prakse u procesu konkurisanja za donacije Evropske unije. EU programi 2014-2020 nude nove mogućnosti za organizacije iz Srbije. Info sesija će pružiti učesnicima neophodne informacije o predstojećim EU programima kako bi se na vreme pripremili za nov ciklus finansiranja EU projekata, za otvorene i najavljene konkurse, kao i jasan pregled ciljeva EU fondova za Srbiju kako bi odabrali one koji najviše odgovaraju potrebama Vaše organizacije.


22-23. decembar 2014.

OBUKA - PISANJE PROJEKATA ZA KONKURSE EU FONDOVA SA FOKUSOM NA NOVI EU PROGRAM HORIZON 2020 

Tokom dvodnevne obuke predavači će biti fokusirani na konkretne projektne ideje učesnika za otvorene konkurse i nove EU programe 2014.-2020., sa fokusom na najveći program HORIZON 2020, čiji je budžet preko 70 milijardi eura. Cilj obuke je da unapredi i produbi sposobnosti i veštine za razvoj i pisanje projekata zadovoljavajući najviše standarde kvaliteta u pisanju EU projekata. Inovativna metodologija obuke zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama. Stoga, ukoliko želite da pokrenete svoj EU projekat ili ste već započeli rad na projektu pomoći ćemo Vam da ga usavršite u skladu sa postavljenim kriterijumima za ocenjivanje. Obuka će se održati na srpskom i engleskom jeziku.


31. januar 2015.

RASPISAN KONKURS ZA PODSTICAJNA SREDSTVA ZA RECIKLERE - ROK ZA PRIJAVU 31. JANUAR 2015. GODINE

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2014. za reciklere i proizvođače kesa.

Na konkurs se mogu prijaviti operateri postrojenja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije, kao i proizvođači kesa "tregerica" za višestruku upotrebu debljine veće od 20 mikrona.
Podsticajna sredstva po ovom javnom konkursu biće dodeljena korisnicima sredstava u skladu sa iznosom koji za ove namene bude opredeljen Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu.

Prijave za konkurs primaju se do 31. januara 2015. godine.
Tekst konkursa i sve potrebne informacije možete preuzeti na interenet stranici Ministarstvа http://www.eko.minpolj.gov.rs/wp-content/uploads/konkursi/Konkurs_Pod_sredstva.pdf