Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


VESTI Arhiva  


20. februar 2019.

KOMPANIJE PREHRAMBENE INDUSTRIJE NA PANELU O JAVNIM NABAVKAMA HRANE


Preko dvadeset kompanija iz sektora prehrambene industrije danas je uzelo učešće na panelu "Ključni izazovi u javnim nabavkama hrane – kako ih prevazići", koji je održan u Privrednoj komori Beograda. Panel je organizovao Odbor Sektora za polјopriverdu PKS-Priverdne komore Beograda u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvom odbrane, Gradom Beograd-Služba za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Centrom za ispitivanje namirnica.
Panel je održan u skladu sa dobrom praksom u javnim nabavkama, za potrebe naručilaca u svrhu istraživanja tržišta, radi pripreme postupka javnih nabavki, kao i informisanja privrednih subjekata o svojim planovima i potencijalnim zahtevima u vezi sa nabavkom, pod uslovom da se time ne narušavaju načela obezbeđenja konkurencije, jednakosti priverdnih subjekata i transparentnosti.


Komentari
(0)

11. februar 2019.

IT KOMPANIJE IZ SRBIJE USKORO PRED AMERIČKIM INVESTITORIM


U Majamiju je startovao „EastHub” - prvi srpski IT biznis akcelerator u SAD, a već prvih dana polaznici programa, tehnološki startapi iz Srbije, upoznali su se sa uslovima otvaranja kompanija u SAD, zakonima i propisima, mogućnostima pokretanja biznisa, načinima kako pravno da zaštite svoje ideje. Već 14. februara predstavnici kompanija iz Srbije predstaviće se investitorima iz SAD, investicionim fondovima, poslovnim anđelima.
Privredna komora Srbije i kompanija EastHub iz SAD, pokrenule su zajednički projekat prvog biznis akceleratora u SAD sa ciljem podrške srpskim IT sartap kompanijama da se uspešno predstave i nađu partnere na tržištu SAD.  U okviru projekta u Majamiju od 4. do 17. februara borave predstavnici 3DSS Tech  (napredan softver za prepoznavanje lica), VetGuide (profesionalna softverska asistencija, personalizovana za veterinare, NaopaCo (farmaceutski podsetnik i savetnik za lekove, uz geolokaciju apoteka i BrandyFloss (softer za prognozu navika potrošača).


Komentari
(0)

6. februar 2019.

DRVO KAO STRATEŠKI RAZVOJNI RESURS – IZAZOVI I MOGUĆNOSTI

U skladu sa preporukama Pralamenta privrednika PKS-Privredne komore Beograda u narednom periodu će se kroz seriju okruglih stolova pokrenuti dijalog o tri ključna zelena resursa za razvoj: zemlja, voda i šume.
Danas je u PKS-Privrednoj komori Beograda, u saradnji sa Udruženjem za šumarstvo, preradu drveta, industriju nameštaja i papira PKS, održan okrugli sto na temu: "Drvo kao strateški razvojni resurs – izazovi i mogućnosti".
Agenda Ujedinjenih nacija (UN) za održivi razvoj do 2030. godine, koja je usvojena 2015. godine, postavila je 17 globalnih ciljeva održivog razvoja (COR) i obavezuje zemlje potpisnice, uključujući i Srbiju, da se angažuju na donošenju spostvenih ciljeva koji doprinose ostvarivanju globalnih ciljeva. Kažu da će lakše opstati one države i oni narodi koji budu raspolagali sa tri ključna prirodna resursa: zemljište, voda i šume. To zapravo predstavlja osnov trougla zelenog rasta koji može dati značajan doprinos razviju Srbije. Veliki izazov i velika obaveza koja uključuje ne samo Vladu, već i poslovnu i akademsku zajednicu, predstavnike civilnog sektora i sve druge zainteresovane strane, da kreira i vodi dijalog o ključnim izazovima sa kojima se suočavamo i usmerava delovanje ka postizanju ciljeva održivog razvoja.   


Komentari
(0)

28. januar 2019.

ZA SEKTOR MSPP OBEZBEĐENO  1,7 MILIJARDI DINARA BESPOVRATNOG NOVCA

Ministarstvo privrede raspisalo je danas tri javna poziva, na osnovu kojih će malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima (MSPP) staviti na raspolaganje čak 1,7 milijardi dinara bespovratnog novca.

Ministarstvo privrede je za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara bespovratno, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja, 200 miliona – bespovratno. Za nabavku nove opreme je obezbeđena 1 milijarda dinara bespovratnih sredstava.


Komentari
(0)

25. januar 2019.

OTVOREN KONKURS PKS ZA NACIONALNU NAGRADU ZA DOP


Privredna komora Srbije pozvala je kompanije i organizacije da se do 19. februara prijave na konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje – Đorđe Vajfert za 2018. godinu. Priznanje Komora dodeljuje bijenalno sa ciljem promovisanja i unapređenja principa i prakse Društveno odgovornog poslovanja (DOP).
Prijavljivanje na konkurs otvoreno je do 19. februara, aplicira se popunjavanjem Upitnika, kojim je  obuhvaćeno pet osnovnih stubova društveno odgovornog poslovanja: zaposleni, životna sredina,  tržište, imovina i kapital, i društvena zajednica.
Potrebno je da privredna društva pruže informacije o jednom konkretnom projektu društveno odgovornog poslovanja - primeru dobre prakse, koji najbolje oslikava njihov doprinos sveobuhvatnim ciljevima društveno odgovornog poslovanja. Popunjeni upitnik i opis projekta treba dostaviti elektronskim putem na adresu csr@pks.rs, najkasnije do 19. februara 2019.
 
Ostale važne informacije i dokumenta u vezi konkursa i nagrade (pravilnik, metodologija, važni datumi i dr.), nalaze se na sajtu Privredne komore Srbije, na linku: http://www.pks.rs/PrivredaSrbije.aspx?id=525&p=0&

Upitnik      Smernice

Komentari
(0)