Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


25. novembar 2016.

STRUČNI SKUP: "PREDLOG ZA IZVRŠENJE" I "PRIGOVOR"

Sud je isključivo nadležan za izvršenje zajedničke prodaje nepokretnosti i pokretnih stvari, činjenja, nečinjenja ili trpljenja i vraćanjem zaposlenog na rad. Javni izvršitelji jesu isključivo nadležni za izvršenje ostalih izvršnih isprava, rešenja o izvršenju na osnovu verodostojne isprave, rešenja o usvajanju predloga za protivizvršenje i rešenja o izvršenju rešenja o izrečenim sudskim penalima, samo je deo onoga što je istaknuto na stručnom skupu, na kome su obrađene teme iz oblasti Zakona o izvršenju i obezbeđenju: "Predlog za izvršenje" i "Prigovor"
Predavači na stručnom skupu su bili: Branka Žerajić, sudija Privrednog suda u Beogradu i Tijana Popović, sudija Privrednog suda u Beogradu. 


Komentari
(0)

23. novembar 2016.

PANEL - Nova industrijska politika / Novo-industrijalizacija Srbije

Postoje materijalni i ljudski resursi za uključivanje u 4. industrijsku revoluciju zbog čega je nova industrijalzacija istovremeno i nova šansa Srbije da preskačući jednu stepenicu  pronađe svoje mesto na globalnom tržištu, ocenjeno je sinoć u raspravi na Mašinskom fakultetu u Beogradu.
Panel “Nova industrijalizacija Srbije”  koji su zajednički organizovali Mašinski fakultet i Privredna komora  Beograda  samo je jedan u nizu sličnih događaja na ovu temu u poslednjih godinu dana  na kojima nauka, visoko obrazovanje i privreda daju doprinos koncipiranju nove razvojne strategije Srbije.

Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić je ocenio da je najveće ograničenje pad konkurentnosti  srpske privrede, zbog čega se bez novih tehnologija  i ulaganja pre svega u prerađivačku industriju ne može očekivati ni rast bruto društvenog proizvoda (BDP).
On je ocenio da postoje materijalni i ljudski resursi za uključivanje u 4. industrijsku revoluciju, a prvi preduslov je redefinisanje strategije industrijskog razvoja, novi institucionalni pristup, konkurentnost koja bazira na znanju i jača i intenzivnija saradnja nauke i privrede. Predsednik Privredne komore Beograda ukazao je na ulogu koji u tome ima komorski sistem Srbije. Uključeni smo u sistemske promene na svim nivoima koje bi trebalo da doprinesu poboljšanju privrednog ambijenta, u čemu posebno mesto ima dualno obrazovanje, istakao je Miletić.


Komentari
(0)

23. novembar 2016.

OTVOREN 11. MEĐUNARODNI SAJAM ETNO HRANE I PIĆA U BEOGRADU

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Željko Radošević, otvorio je danas na Beogradskom sajmu  11. Međunarodni sajam etno sajam hrane i pića.
Na sajmu koji traje od 23. do 26. novembra,  a čiji su pokrovitelji Ministratsvo poljoprivrede i životne sredine i Grad Beograd, uz podršku Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda, na grupnim ili pojedinačnim štandovima izlaže oko 400 učesnika koji su predstavili više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda ,karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.
Sajam otvara mogućnosti malim proizvođačima da predstave svoje proizvode, pronađu svoje mesto i dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu, rekao je Radošević na otvaranju Sajma etno hrane i pića i dodao da će  Ministarstvo poljoprivrede i životne  sredine uvek podržavati manifestacije ovog tipa koje promovišu srpsku poljoprivredu i selo. On je zahvalio i Beogradskom sajmu i Gradu Beogradu na dobroj saradnji i pozvao  građane i goste prestonice da posete sajamsku manifestaciju i prepuste se uživanju u hrani i piću.


Komentari
(0)

16. novembar 2016.

OTVORENA KONFERENCIJA: EVROPSKA NEDELJA KVALITETA U SRBIJI – JUSK ENK 2016 U SRBIJI

Privredna komora Beograda domaćin nacionalnog obeležavanja 13. Evropske nedelje kvaliteta. Privredna komora Srbije predložiće 2017. za Godinu kvaliteta u Srbiji. Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić dobitnik JUSK Nacionalne nagrade za kvalitet.
Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić  otvorio je danas dvodnevnu konferenciju "Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji – JUSK ENK 2016 u Srbiji" sa više od stotinu učesnika iz zemlje i inostranstva.
Obeležavanje 13-te Evropske nedelje kvaliteta  organizovali su  Privredna komora Beograda, Mašinski fakultet u Beogradu i Nacionalna organizacija za kvalitet (JUSK) pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije i Evropske organizacije za kvalitet. Generalni sponzor ovogodišnje Konferencije, čiji je domaćin Privredna komora Beograda, je kompanija “Sloboda”, Čačak.
Privredna komora Beograda postala je deo jedinstvenog sistema Privredne komore Srbije i ovaj skup, kao i sve druge, održavamo u okviru PKS, rekao je predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić otvarajući Konferenciju JUSK ENK 2016.
Miletić je ocenio da značaj kvaliteta proizvoda i usluga za domaća preduzeća postaje sve veći jer je i rešavanje pitanja konkurentnosti kao glavnog ograničenja na tržištu  vezano za kvalitet, ali onaj koji je standardizovan i međunarodno priznat važećim sertifikatima. On je dodao da  standardizacija ima za cilj da pomogne sistemima u procesu rada i osigura zahtevane kvalitete proizvoda ili usluga, kao i da je implemantacija serije standarda ISO 9000 u funkciji postizanja boljih rezultata i veće konkurentnosti privrede, koja podrazumeva timski rad i uključivanje svih zaposlenih.  


Komentari
(0)

13. novembar 2016.

NA "JESENJEM SAJMU 2016" U BANJALUCI OKO 300 UČESNIKA

U halama Banjalučkog sajma od 10. do 13. novembra održan je 20. Međunarodni  sajam lova, ribolova, turizma, poljoprivrede i ugostiteljstva, koji  je na 130 štandova okupio oko 300 učesnika.
Obraćajući se učesnicima, direktor Banjalučkog velesajma, Dragoljub Bojanić rekao je da na "Jesenjem sajmu" učestvuju izlagači iz Federacije BIH, Srbije, Hrvatske i Makedonije.
Specijalni  predstavnik EU u BIH, Lars Gunar Vigemark ukazao je na značaj svih oblasti koje su obuhvaćene ovim Sajmom, a poseban akcenat stavio je na poljoprivredu kao najveću granu industrije, koja ima veliki potencijal za razvoj.


Komentari
(0)

4. novembar 2016.

STRUČNI SKUP U SARADNJI SA PRIVREDNIM SUDOM U BEOGRADU

Nastavljajući saradnju sa Privrednim sudom u Beogradu, u Privrednoj komori Beograda održan je stručni skup na kome su obrađene teme "Odnos stečajnog postupka i drugih postupaka" i  "Položaj stečajnog dužnika u parnici".
Predavači su bili mr Ljiljana Matić, sudija Privrednog suda u Beogradu i Branka Žerajić, sudija Privrednog suda u Beogradu
Na skupu je, između ostalog, istaknuto sledeće:
Parnični postupak proistekao iz stečajnog postupka teče svojim tokom i ne postoji nikakva posebna zakonska regulativa koja ovakve postupke odvaja od drugih parničnih postupaka.
Postoje problemi u praksi, zbog dužine trajanja parničnog postupka, za okončanje stečajnog postupka.


Komentari
(0)