Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


23. septembar 2016.

POTPISANA IZJAVA O SARADNJI PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA I BIROA ZA PROMOCIJU INVESTICIJA  PEKINGA

Danas je u Privrednoj komori Beograda potisana Izjava o saradnji Privredne komore Beograda i Biroa za promociju investicija Pekinga.
Izjavu su potpisali predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić i saradnik savetnik Biroa za promociju investicija Pekinga, Džang Tong, u okviru Industrijsko poslovnog foruma, na kome su predstavljeni privredni potencijali glavnih gradova Srbije i Kine.
Pored plenarnog skupa, na kome su učestvovali i predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević sa predstavnicima Grada i rukovodstvo državno privredne delegacije Pekinga na čelu sa predsednikom Stalnog komiteta gradskog kongresa, Du Dejinom, kao i kineski ambasador u Srbiji, Li Mačang,  održani su i pojedinačni poslovni sastanci privrednika i predstavnika srpskih i kineskih kompanija.


Komentari
(0)

22. septembar 2016.

PREDSEDNIK PRIVREDNE KOMORE BEČA POSETIO PRIVREDNU KOMORU BEOGRADA 

Predsednik Privredne komore Beča, Valter Ruk (Walter Ruck) sa saradnicima posetio je danas Privrednu komoru Beograda, gde se sreo sa predsednikom Privredne komore Beograda, Milivojem Miletićem.
U razgovoru predsednika dve komore prijateljskih gradova  Beča  i Beograda, koje su pre godinu dana potpisale i Sporazum o saradnji, razmenjene su informacije
o mogućnostima razvoja privredne saradnje Austrije i Srbije.
Predsednik Privredne komore Beča, koji u poseti Beogradu predvodi delegaciju predstavnika 22 austrijska preduzeća, interesovao se za završnu fazu privatizacije u Srbiji i prostor, koji ona otvara za nova strateška partnerstva srpskih i austrijskih kompanija.


Komentari
(0)

19. septembar 2017.

OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U GRADSKOJ OPŠTINI PALILULA

Danas je u opštini Palilula otvoren Šalter za preduzetnike, sedmi po redu u okviru aktivnosti koje Privredna komora Beograda realizuje zajedno sa Gradom Beogradom i gradskim opštinama.
Sporazum o saradnji u ovom projektu potpisali su predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić i predsednik gradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, a svečanom otvaranju Šaltera za preduzetnike prisustvovali su  gradski menadžer, Goran Vesić i zamenik gradskog sekretara za privredu, Maja Bajević.
"Ovo je važan dan za Palilulu, jer otvaramo info biznis centar kao ispostavu Privredne komore Beograda. Za nas je prioritet da uspostavimo što bolje odnose sa privrednicima na našoj lokalnoj teritoriji, kao i da u hijerarhijskom lancu omogućimo što bolje odnose i komunikaciju sa Privrednom komorom Beograda i Sekretrijatom za privredu Grada Beograda. Opština Palilula je servis građana i privrednika, kojima želimo da poklonimo pažnju i da ih negujemo, pružajući im, na jednom mestu, sve informacije neohodne za njihov biznis i dalji rad na teritoriji opštine, uz ogromnu pomoć Privredne komore Beograda", rekao je predsednik gradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić rekao je da aktivnosti sa lokalnim samoupravama imaju cilj da bolje, potpunije i efiksanije informišu preduzetnike o svemu što je u vezi sa njihovim poslovnim aktivnostima, idejama i planovima. On je istakao da Privredna komora Beograda posebno dobro sarađuje sa Gradom Beogradom i  na unapređenju poslovnog ambijenta i organizaciji događaja, koji imaju za cilj da obezbede investitore i unaprede ukupno privređivanje u Gradu.
Gradski menadžer, Goran Vesić rekao je da je plan da svih 17 gradskih opština dobije šaltere za preduzetnike, posle Zvezdare, Obrenovca, Čukarice, Voždovca, Rakovice, Savskog venca i Palilule.
On je najavio da će do kraja ovog meseca biti otvoreni šalteri u Lazarevcu i Zemunu, u oktobru  na Starom gradu i Mladenovcu, a  do kraja godine i u svim preostalim gradskim opštinama.
Privreda i uprava ne mogu da budu odvojene, kao što ni Privredna komora Beograda nije entitet za sebe, nego kao beogradska privredna komora i deo Privredne komore Srbije mora zajedno sa lokalnom samoupravom da radi na pomoći privrednicima. Taj zadatak su prepoznali i Grad i Privredna komora Beograda i zato je napravljena jedna od boljih akcija, jer mi moramo da pružimo informacije privrednicima tamo, gde oni dolaze svakodnevno, a opština je takvo mesto, rekao je Vesić.  


Komentari
(0)

12. septembar 2016.

PRIVREDNE KOMORE BIJELJINE, KANTONA SARAJEVO, VOJVODINE I BEOGRADA DOGOVORILE SARADNJU

Predsednici privrednih komora Beograda, Vojvodine i Bijeljine najavili su unapređenje saradnje u svim oblastima i traženje modela zajedničkog nastupa na inostranim tržištima.  
Sastanku, koji je održan u Gradskoj upravi Bijeljine, zbog obeležavanja verskog praznika nije prisustvovao predsednik Privredne komore Kantona Sarajevo, ali je i ova Komora najavila da je otvorena za dogovorenu saradnju.
Bijeljina se nalazi u središtu privrednih dešavanja, te je na neki način spona između privrednih dešavanja u BiH i Srbiji. Dogovorili smo se da, uoči Međunarodnog poljoprivrednog sajma 'Interagro 2016' u Bijeljini, potpišemo Sporazum o saradnji sa privrednim komorama Beograda, Vojvodine i Sarajeva, rekao je Vidić. On je izrazio nadu da će saradnja koristiti svim potpisnicima Sporazuma, te da će otvoriti nove privredne vidike i tržišta.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić rekao je da ekonomska saradnja privrednih komora u narednom periodu mora biti obogaćena novim sadržajima i aktivnostima i da će na taj način biti poboljšan privredni ambijent.


Komentari
(0)

8. septembar 2016.

OTVOREN NOVI KONKURS ZA IT PREDUZETNIKE

Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, pokrenuo je ICT Hub Startup program za sve koji žele da pokrenu sopstveni IT biznis.
Svi koji žele da pokrenu sopstveni IT biznis imaju priliku da se prijave na ICT Hub Startup program, predstave svoju preduzetničku ideju i potencijalno dobiju sva potrebna znanja i podršku za realizaciju svog projekta.
Prijave na konkurs traju do 26. septembra, a program će biti sproveden od oktobra 2016. do maja 2017. godine. Više informacija o programu nalazi se na linku.


Komentari
(0)

6. septembar 2016.

ŠTA JE POTREBNO PREDUZETNIKU U SRBIJI?

Privredni forum mladih u saradnji sa PKS kreirao onlajn upitnik koji će pokazati kako mladi koji žele da se bave preduzetništvom, kao i oni koji već aktivno posluju, vide uslove za pokretanje i vođenje posla u Srbiji

Radi što konkretnijih inicijativa za promene poslovnog ambijenta i stvaranja uslova za razvoj omladinskog preduzetništva, Privredna komora Srbije u saradnji sa organizacijom Privredni forum mladih, kreirala je Onlajn upitnik koji će pokazati kako mladi koji žele da se bave preduzetništvom, kao i oni koji već aktivno posluju, vide uslove za pokretanje posla u Srbiji i sa kojim problemima se susreću.
Upitnik je anoniman, možete ga preuzeti putem linka, a nalazi se i na sajtu www.pfm.rs.

Uključite se i pomozite nam da kreiramo pogodan ambijent za mlade buduće preduzetnike i time damo doprinos razvoju preduzetništva i preduzetničke svesti kod mladih.

Ne čekajmo prilike – stvorimo ih zajedno!

Komentari
(0)

6. septembar 2016.

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA  PRISTUPILA JEDINSTVENOM  SISTEMU PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

Privredna komora Beograda biće deo jedinstvenog sistema Privredne komore Srbije od 1. januara 2017. godine, kada počinje implementacija novog Zakona o Privrednoj komori Srbije, odlučili su danas članovi Skupštine Privredne komore Beograda.
Na zajedničkoj sednici Upravnog odbora i Skupštine Privredne komore Beograda doneta je jednoglasna odluka o pripajanju Privrednoj komori Srbije, koja će od nove godine funkcionisati kao jedinstven komorski sistem sa obaveznim članstvom, kao i odluke o organizacionim promenama koje prate pripajanje. 
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić ocenio je da integracija 19 do sada nezavisnih privrednih komora u jedinstven sistem za privrednike Srbije znači manji trošak i veći doprinos privređivanju. On je najavio povećanje ingerencija Privredne komore Srbije, od kojih će se ubuduće komorski sistem najvećim delom i finansirati.
Miletić je izneo genezu transformacije Privredne komore Srbije u jedinstven sistem, u kome će svaka komora funkcionisati u zajedničkom interesu srpske privrede, a  novi sistem biti moderan servis privrede. Donet je novi pravni i institucionalni okvir, kako bismo postali pravi zastupnici privrede, rekao je Miletić.


Komentari
(0)

6. septembar 2016.

USLUGE PKS NA KLIK

Ubrzanje procesa digitalizacije PKS i podrška kompanijama da savremenije i brže posluju jeste strateško opredeljenje Privredne komore Srbije, a set novih 18 elektronskih usluga, pojednostaviće i pojeftiniti poslovanje privrednicima, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS.
Novi portal usluge.pks.rs omogućava da se zaposleni fokusiraju na unapređenje rezultata, kao i da uštede vreme i novac koji su bili potrebni u prethodnim procedurama nabavke dokumenata. Set elektronskih usluga obuhvata četiri grupe usluga – izdavanje sedam potvrda, uverenja i mišljenja za poslovanje u Srbiji, izdavanje sedam izvozno uvoznih uverenja i overu uvozno-izvoznih dokumenata, izdavanje sertifikata, kao što su Excellent SME, sertifikat o kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja i kompletna carinska tarifa u elektronskoj formi. Novi informacioni sistem PKS omogućuje poslovnoj zajednici direktan elektronski pristup podacima carinske tarife koja sadrži tarifnu iznaku, stopu carine, stopu poreza i druge.


Komentari
(0)