Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


19. avgust 2016.

PROJEKAT PRAKSAM II - UVOĐENJE MLADIH U SVET RADA

Pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte da se prijave za učešće u programu radnih praksi koji drugu godinu za redom realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Konkurs je raspisan u okviru projekta „PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta privrednih subjekata u okviru sprovođenja programa radnih praksi, kao i pružanje podrške unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji.
Učešćem u programu, privredni subjekti dobijaju: ciljanu i stručnu selekciju praktikanata, administriranje programa praksi koje će vršiti Beogradska otvorena škola bez opterećenja za privredne subjekte, ekspertsku podršku u procesu mentorstva tokom programa praksi, kKontinuiranu promociju na regionalnom i nacionalnom nivou, obučene kadrove.
Kroz projekat će biti angažovano 24 praktikanata, a predviđeno trajanje prakse je 4 meseca, u periodu novembar 2016. – februar 2017. Odabranim praktikantima biće obezbeđena skromna novčana nadoknada u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza.
Rok za prijavu na konkurs je 9. septembar 2016. Zainteresovani privredni subjekti treba da popune prijavni formular u elektronskom obliku.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Aleksandri Đurović koja radi na Programu za unapređivanje zapošljivosti Beogradske otvorene škole na mejl: aleksandra.djurovic@bos.rs ili putem telefona 011/3061-341.


Komentari
(0)

8. avgust 2016.  

DAN EKOLOŠKOG DUGA ZA 2016. GODINU JE 8. AVGUST

Međunarodna istraživačka organizacija Global Footprint Network saopštila je da će ove godine čovečanstvo potrošiti budžet ekoloških resursa za celu godinu 8. avgusta. Ovaj datum naziva se Dan ekološkog duga, a predstavlja dan kada godišnja potrošnja čovečanstva u odnosu na prirodu prekorači ono što Zemlja može da regeneriše u toj godini. Datum je pomeren za pet dana ranije u odnosu na prošlu godinu, a skoro dva meseca u odnosu na 2000. godinu. Prema Izveštaju o stanju planete, sve zemlje regiona žive izvan mogućnosti svojih prirodnih resursa, a najveći ekološki otrisak ima Slovenija (5,8 gha), dok Srbija ima najmanji eklološki otisak (2,8gha).
Novi Izveštaj o stanju planete biće objavljen krajem oktobra ove godine.


Komentari
(0)

5. avgust 2016.

DONETA ODLUKA O IZBORU PROJEKATA I DODELI FINANSIJSKIH SREDSTAVA ZA PODRŠKU PROJEKTIMA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE KOJE REALIZUJU UDRUŽENJA I DRUGE ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA U 2016. GODINI

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine po raspisanom javnom konkursu od 24. maja 2016. godine u oblasti zaštite životne sredine, a na osnovu  sprovedene konkursne procedure i konačne liste vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata koju je utvrdila Konkursna komisija za sprovođenje postupka za dodelu sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine koje sprovode udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini sufinansiraće se 50 projekata.
Odluku o  izboru projekata i dodeli finansijskih sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini možete preuzeti ovde.
Konačnu Listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata možete preuzeti ovde.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine


Komentari
(0)

1. avgust 2016.

POZIV MLADIM PREUZETNICIMA ZA UČEŠĆE NA ECAPITAL CULTURE – ADRIATIC START-UP SCHOOL

Glavni cilj projekta je privredni i kulturni razvoj Makro Regiona, putem kreativnosti i talenta budućih, mladih, preduzetnika koji će, putem obezbeđene obuke, pokrenuti biznis u oblasti kulture s ciljem unapređenja kulturnog nasleđa regije.

Inicijativa je upućena ljudima starosti do 40 godina s odličnim poznavanjem engleskog jezika i koji dolaze iz osam zemalja Jadransko-Jonske Makro tegije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Srbija, Slovenija i Italija (posebno se poziv odnosi na oblast Marke).

Rok za prijavljivanje je 15. septembar 2016. godine. Za više informacija molimo da se obratite Organizacionom Sekretarijatu i posetite interenet stranicu projekta http://startupschool.ecapital.it/       


Komentari
(0)

1. avgust 2016.

JOBFAIR16 ─ KREIRAJ SVOJU BUDUĆNOST

Sajam poslova i praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair16 ─ Kreiraj svoju budućnost!" održaće se, dvanaesti put zaredom, 7. i 8. novembra 2016. u Zgradi tehničkih fakulteta.Cilj projekta je povezivanje studenata, budućih kvalitetnih kadrova, sa zainteresovanim kompanijama, smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje „odliva mozgova”, što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo.
Kako bismo studentima obezbedili što više poslova i praksi na predstojećem Sajmu, potrebna nam je podrška kompanija. Ovim putem Vas molim da newsletter Sajma, koji dostavljam u prilogu, prosledite na Vaše mailing liste. Takođe, ukoliko je to moguće, značilo bi nam i da brošure Sajma ostavimo u Vašim prostorijama. Više informacija na web stranici sajma www.jobfai.rs.


Komentari
(0)

1-5. avgust 2016.  

RASPISAN POZIV ZA OPERATERE ZA UPRAVLJANJE AMBALAŽNIM OTPADOM U BEOGRADU

JKP „Gradska čistoća” iz Beograda saopštila je da će od 1. do 5. avgusta 2016. godine prikupljati ponude za izbor operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom po osnovu Zakona o ambalažnom otpadu.
Izbor operatera vršiće se po kriterijumu najviša ponuđena cena.
Više informacija možete pogledati na stranici JKP „Gradska čistoća”.


Komentari
(0)