Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


26. oktobar 2016.

PODRŠKA LOKALNIH SAMOUPRAVA AKTIVNOSTIMA SAVEZA PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE

U prostorijama Privredne komore Beograda održan je sastanak Saveza pčelarskih organizacija Srbije-SPOS oko projekta izgradnje sosptvenog pogona za otkup i plasman meda svojih članova.  SPOS je  uputio poziv svim lokalnim samoupravama na teritoriji Republike Srbije, i u propisanom roku, 33 lokalne samouprave su dostavile svoje ponude za realizaciju projekta. Na današnjem sastanku su predstavljene sve dostavljene ponude uz prisustvo predstavnika lokalnih samouprava i predstavnika NALED-a, koji će svojim doprinosom i sugestijama pomoći u adekvatnom izboru najbolje ponude za realizaciju predviđenog projekta. Predstavnici Privredne komore Beograda bili su domaćini skupa i pružili maksimalnu podršku i logistiku u aktivnostima SPOS-a i unpređenja pčelarstva i proizvodnje meda u Srbiji, 
Podršku je pružila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, koja je istakla važnost današnjeg skupa i da je lično na raspolaganju za svaku saradnju i da će nastaviti da podržava rad i projekte, koji imaju za cilj unapređenje privrednog ambijenta kroz podršku i uključivanje lokalnih samouprava.


Komentari
(0)

25. oktobar 2016.

NA BEOGRADSKIM INVESTICIONIM DANIMA VIŠE OD ŠESTO UČESNIKA

U organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Beograda i Centralno evropskog foruma za razvoj-CEDEF, održava se drugi po redu investicioni skup "Beogradski investicioni dani" na kome učestvuje oko 600 učesnika i potencijalnih investitora iz više od 20 zemalja.
Osnovna namera je da se prikaže privredni ambijent i koji su to makroekonomski  parametri u Srbiji unapređeni i kako doprinose privlačenju  domaćih i  stranih investitora.

Otvarajući Forum "Beogradski investicioni dani", gradonačelnik Beograda, Siniša Mali je istakao da se taj skup održava u uzbudljivom trenutku razvoja prestonice kakav, kako kaže, nije viđen u protekle tri decenije. "Beograd koji vidite danas je značajno drugačiji od Beograda koji ste mogli videti pre samo tri godine, a, usuđujem se da kažem, i tek najava onoga što će biti za dve, tri ili pet godina", istakao je Mali. Beograd, dodao je, nije samo domaćin, već je i aktivni učesnik i nosilac projekata koji će biti predstavljeni na forumu, istakavši da srpska prestonica sa najvećim investicionim portfoliom u regionu ima šta da ponudi.
Premijer vojvođanske Vlade, Igor Mirović istakao je na Beogradskim investicionim danima, da je pokrajina opredeljena da se kreće putem brzog ekonomskog razvoja, čija je glavna poluga okupljanje oko projekata.
On je, govoreći na otvaranju skupa, čestitao Beogradu i njenom gradonačelniku Siniši Malom na velikim investicijama koje je započeo u prethodnom periodu.
Mirović je istakao da je najvažnija stvar politička makroekonomska i fiskalna stabilna politika koju vodi Vlada, što se vidi golim okom.
Govoreći na otvaranju drugog foruma "Beogradski investicioni dani", Svetozar Krstić, izvršni direktor Privredne komore Beograda je istakao da je taj skup dugoročni cilj i da bi trebalo da postane tradicionalan. "U okviru privatnih investicionih projekata, za koje je Privredna komora Beograda bila zadužena, za investitore je bilo pripremljeno 37 različitih projekata u vrednosti od oko 600 miliona evra", istakao je Krstić.
Predsednica CEDEF-a, Ana Bovan istakla je da su svi ugovori potpisani prošle godine dokaz da je urađen pravi posao. "Ovo nije jedan skup, ovo je celogodišnji projekat", podvukla je Bovan. Kako je dodala, važno je da se uključe i druge opštine i gradovi, navodeći da se ove godine vidi veliki pomak, jer ima mnogo više projekata iz opština i gradova.


Komentari
(0)

24. oktobar 2016.

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA POČELA PREDSEDAVANJE PROJEKTOM "EKONOMSKA REGIJA U SLIVU REKE SAVE"

Dalji razvoj ekonomske saradnje, iniciranje razvoja saobraćajne infrastrukture, održivi razvoj i zaštita životne okoline, nautički turizam i zajednički turistički proizvod, promocija regije kao investicione destinacije, zajedničko učešće u evropskim i drugim fondovima, samo su neke od aktivnosti koje će koordinirati Privredna komora Beograda u okviru predsedavanja projektom "Ekonomska regija u slivu reke Save".
Ovo je najavio predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić, na sednici Foruma predsednika privrednih komora u slivu reke Save, dvadesetoj po redu kojom je započeto dvogodišnje predsedavanje Privredne komore Beograda. Miletić je na Forumu pokrenuo inicijativu za formiranje posebnog tela, Kluba preduzetnika, u kome bi kandidate, pored  privrednih komora, predlagale i zanatske, odnosno obrtničke komore ekonomske regije u slivu reke Save.
Izvršni direktor Privredne komore Beograda, Svetozar Krstić rekao je da će se Forum održavati, kao i do sada, dva puta godišnje, u proleće i jesen, a da su u planu rada za naredne dve godine predložena i zaduženja, pa će tako zajednički web portal, koji je pokrenula kao prethodni predsedavajući Privredna komora Banjaluke i nastaviti da radi.


Komentari
(0)

21. oktobar 2016.

OBUKA ZA POLAGANjE ISPITA ZA SLUŽBENIKA ZA JAVNE NABAVKE

 Zbog velikog interesovanja svojih članova i šire javnosti, a u cilju pripreme za polaganje ispita za službenika za javne nabavke, u organizaciji Centra za privredno-pravni sistem i Centra za edukaciju i upravljanje projektima 20. i 21. oktobra 2016. godine u Privrednoj komori Beograda održana je dvodnevna Obuka za polaganje ispita za službenika za javne nabavke.

Obuku su sproveli stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti javnih nabavki u zemlji i inostranstvu:

  • Marija Veličković, zamenik direktora Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki grada Beograda i
  • Jasmina Milenković, član Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Komentari
(0)

20. oktobar 2016.

PREDSTAVLJANJE NACRTA ZAKONA O FINANSIJSKOM OBEZBEĐENJU

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja finansijskih organizacija i Centra za privredno-pravni sistem, a u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, predstavljen je Nacrt Zakona o finansijskom obezbeđenju. Radi se o novom propisu koji predstavlja sveobuhvatni, uniformni okvir za ugovorni finansijski kolateral, koji treba da doprinese unapređenju pravne sigurnosti i efikasnosti u izvršavanju obaveza učesnika na finansijskom tržištu, a jedan od glavnih ciljeva je smanjenje kreditnog i sistemskog rizika i obezbeđenje finansijske stabilnosti.


Komentari
(0)

19. oktobar 2016.

KINA (GUANGDONG) - SRBIJA, EKONOMSKA, TRGOVINSKA I TURISTIČKA KONFERENCIJA

Forum Kina (guangdong) - Srbija, ekonomska, trgovinska i turistička konferencija, koji je održan 19. oktobra u hotelu Hajat, imao je za cilj jačanje partnerstva i promovisanje ekonomske saradnje u skladu sa kineskom državnom strategijom ''Jedan pojas, jedan put''. Domaćin manifestacije bila je Vlada provincije Guangdong uz podršku Ambasade NR Kine u Republici Srbiji.
Kineski projekat „Jedan pojas, jedan put“ i geostrateški položaj Srbije u Evropi kao i sporazumi o slobodnoj trgovini, koje Republika Srbija ima potpisane sa zemljama bivšeg SSSR-a, Ruskom Federacijom, Turskom, EU i zemljama CEFTA, samo su dodatni podsticaj za razvoj privredne saradnje Kine i Srbije.
Privredna komora Beograda je potpisala Sporazum o saradnji sa EC SHANGHAI - EU DIRECT - SALES PLATFORM, predstavništvo u Mađarskoj, čime će biti podstaknuta saradnja u cilju unapređenja učešća u zajedničkim programima i nastojanju da ugovorne strane međusobno obezbeđuju partnere, koji će učestvovati u poslovima od zajedničkog interesa.


Komentari
(0)

19. oktobar 2016.

TRENING: KAKO POVEĆATI PRODAJNE REZULTATE U PRODAJI OSIGURANJA

U Privrednoj komori Beograda, u organizaciji Udruženja finansijskih organizacija  i Centra za edukaciju i upravljanje projektima, održan je motivacioni trening na temu: Zašto su zanimanja na području osiguranja zanimanja budućnosti  u EU i kako povećati prodajne rezultate u prodaji osiguranja? Trening je realizovala Dragica Korenjak, dipl. menađžer, predsednica Udruženja agencija za osiguranje u Sloveniji, autor više knjiga iz domena prodaje osiguranja i realizator brojnih seminara na lokalnom i regionalnom nivou. U radu treninga učestvovali su predstavnici osiguravajućih kompanija, agencija za zastupanje i posredovanje u osiguranju i ovlašćeni posrednici i zastupnici. U dvočasovnom, interaktivnom predavanju, istaknut je značaj stalne edukacije, razvoja novih tehnika prodaje, unapređenja odnosa i komunikacije sa klijentima.


Komentari
(0)

18. oktobar 2016.

FORMIRANA RADNA GRUPA GRUPACIJE MALIH PIVARA

Grupacija malih pivara je održala 5. sednicu, na kojoj su teme bile organizacija zajedničkog festivala sa Grupacijom proizvođača rakije i predlog aktivnosti Grupacije oko izmene i dopune zakonske regulative. Predlog organizacije zajedničkog festivala je podržan od strane Grupacije, sa mišljenjem da treba uključiti i zanatske proizvođače mesa i sireva kako bi se dobilo na većem gastronomskom sadržaju. Zaključeno je da će članovi obe Grupacije dostaviti svoje mišljenje i predloge koncpeta kako bi se iza toga zakazala zajednička sednica i definisali detalji i rokovi realizacije. U okviru aktivnosti na izmeni i dopuni zakonske regulative koja bi bliže definisala rad  zanatske proizvodnje piva, formirana je Radna grupa koja broji 5 članova Grupacije. Zadatak Radne grupe je da definiše i pripremi predloge i inicijative koje će zatim predstaviti nadležnim institucijama i resornom Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.


Komentari
(0)

18. oktobar 2016.

ZIMSKI FESTIVAL RAKIJE U BEOGRADU 16. I 17. DECEMBRA

Predstavnik PSS “Padinska Skela”, gospodin Dejan Marinković je prisutne informisao o trenutnoj situaciji oko akreditacije IPARD Agencije i korišćenja raspoloživih sredstava iz IPARD fondova kao i o načinu apliciranja i prihvatljivim troškovima za refundaciju sredstava preko IPARD-a. Gosti na sednici su bili predstavnici TO Šabac koji su predstavili kulturno-edukativnu manifestaciju “Dani rakije“ u Šabcu koja se tradicionalno održava svake godine u oktobru mesecu. Ovom prilikom su pozvali predstavnike Grupacije da se besplatno predstave na narednoj manifestaciji i time doprinesu promociji rakije kao srpskog brenda. Predsednik Grupacije je informisao prisutne da će do kraja meseca biti donet Pravilnik o podrumskoj evidenciji kao deo podzakonskih akata u okviru Zakona o jakim alkoholnim pićima. Na sednici je najavljeno i da će tradicionalni zimski Festival rakije u Beogradu biti održan 16. i 17. decembra 2016. na Trgu Nikole Pašića.  


Komentari
(0)

17. oktobar 2016.

BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI  OD 24. DO 26. OKTOBRA

Beogradski investicioni dani počinju 24. i trajaće do 26. oktobra, u organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Beograda i Centralno evropskog foruma za razvoj-CEDEF, najvaljeno je danas u Skupštini Grada.
Na konferenciji za novinare pomoćnik gradonačelnika Beograda, Borko Milosavljević ocenio je  da je to veoma važan događaj za prestonicu Srbije i prilika da se privuče što više investitora. Očekujemo još veći broj učesnika nego prošle godine, iz SAD, Italije, Kanade, Francuske i zemalja okruženja, sa ciljem da privučemo što više investitora, kojima predstavljamo potencijale ne samo grada Beograda, nego i Republike, Autonomne pokrajine Vojvodina, kao i ostalih opština u Srbiji, rekao je Milosavljević. 
Izvršni direktor Privredne komore Beograda, Svetozar Krtsić  rekao je da Beogradski investicioni forum okuplja investitore sa više kontinenata i da se kvalifikuje da postane tradicionalna manifestacija. Ovo je ogroman doprinos razvoju Beograda i čitave Srbije, a zadatak Privredne komore Beograda, kao suorganizatora, je da bude medijator okupljanja što većeg broja potencijalnih investitora iz čitavog sveta, kao i predstavnika komora sa kojima imamo potpisane ugovore. U tom smislu smo obezbedili prisustvo regionalnih komora  duž reke Save, Dunavske asocijacije privrednih komora koja ima više od 20 članica, predstavnike nekoliko regija iz Kine sa kojima Privredna komora Beograda ima sporazume o saradnji i očekujemo jednu veliku delegacije pokrajine Lijao Ning, kao veliki broj investicionih kompanija iz čitavog sveta, najavio je Krstić.
Predsednica CEDEF-a Ana Bovan, ocenila je da Beogradski investicioni dani predstavljaju širi program podrške, koji se tokom cele godine pruža učesnicima. Ova konfeerencija je drugačija jer se bavi prventsveno Beogradom i brendiranjem Beograda, koga stavlja na investicionu mapu ovog dela Evrope. Mi ovde donosimo projekte, a CEDEF je sakupio oko 80 projekata  lokalnih samouprava i AP Vojvodine iz oblasti energetike, infrastrukture i  turizma, koji će biti predstavljeni, a mi ćemo nastaviti podršku tim projektima, navela je Bovan. 


Komentari
(0)

14. oktobar 2016.

GENERALNA SKUPŠTINA ASOCIJACIJE KOMORA DUNAVSKOG REGIONA, VARAŽDIN, REPUBLIKA HRVATSKA

Uperiodu od 13 – 14. oktobra 2016, u Varaždinu je održana Generalna skupština Asocijacije komora dunavskog regiona. Domaćini dvodnevnog skupa bile su Asocijacija komora dunavskog regiona i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin.
Prisutni su upoznati sa istorijatom Asocijacije, njenim dosadašnjim aktivnostima i budućim koracima koji će biti preduzeti radi poboljšanja ekonomske saradnje i podrške strategiji EU u dunavskom regionu.


Komentari
(0)

12. oktobar 2016.

OTVORENI SAJMOVI ENERGETIKE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - ČETIRI KONFERENCIJE NA ŠTANDU PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA 

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić otvorio je danas sajmove energetike, zaštite životne sredine i prirodnih resursa, koji se održavaju pod zajedničkim motom "Nova energija".
Antić je rekao da duboko veruje da energetski sektor i privreda mogu da naprave sinergiju kako bi čitav sektor unapredili u cilju stvaranja čistije energije i očuvanja životne sredine i upošljavanja privrede.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić ocenio je da je, ako se ima u vidu značaj energetike i energetske podrške za ukupan privredni razvoj Srbije kao i značaj ekologije i zaštite životne sredine, a gledajući kroz prizmu resursa, ovo svakako najzanačajnija sajamska manifestacija.
Ono što je posebno za privredu značajno, u ovom trenutku, jeste da su u okviru sajma organizovane izuzeno kvalitene  radionice i paneli, koji bi trebalo da ukažu na sve aspekte daljeg razvoja  energetike u Srbiji. Jako je pozitivno što je u koncipiranju tih programa i panela,  organizaciji i definisanju tema i govornika  veliki udeo imala Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda, rekao je Miletić.


Komentari
(0)

11. oktobar 2016.

ČLANSTVO U PKS BESPLATNO ZA TRI ČETVRTINE KOMPANIJA

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da će za čak tri četvrtine kompanija, članstvo u PKS od nove godine biti besplatno, a za ostale članarina će iznositi od 300 do 185.000 dinara.
Od 1. januara svi privrednici i preduzetnici u Srbiji po zakonu će biti obavezni da plaćaju komorsku članarinu, ali će je  plaćati samo na jednom mestu i znatno nižu nego po dosadašnjem cenovniku.
Prema novom modelu obračuna, koji je u konsultacijama sa privredom pripremljen u  Privrednoj komori Srbije, plaćanja  članarine  naredne godine biće oslobođeno oko 220.000 preduzetnika, sve novoosnovane (start-up) firme u prve dve godine poslovanja i još 70.000 mikro i malih preduzeća sa poslovnim prihodom do 20 miliona dinara. Za firme sa poslovnim prihodom od 20 do 300 miliona dinara mesečna članarina  biće simbolična -   300 dinara (3600 godišnje), a one koje su  dostigle od 300 do 600 miliona dinara poslovnog prihoda plaćaće  600 dinara mesečno (7200 godišnje).


Komentari
(0)

9. oktobar 2016.

ODRŽAN 19. OBRTNIČKI SAJAM ISTRE

Obrtnički sajam Istre, 19. po redu, održan je na pulskoj Karolini od 6. do 9. oktobra 2016. godine. U montažnoj hali površine 740m² i na otvorenom prostoru površine 540m² predstavilo se 145 privrednika, preduzetnika, poljoprivrednika, domaćinstava, inovatora i ostalih izlagača. Ovu manifestaciju obišlo je preko 20.000 posetilaca.
Tradicionalno, u organizaciji Sajma uz Obrtničku komoru Istarske županije, uključili su se Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i Županijska komora Pula.
Sajam predstavlja značajnu manifestaciju male privrede i nudi poslovne mogućnosti saradnje sa privrednicima iz čitavog regiona.


Komentari
(0)

7. oktobar 2016.

GOBELGRADE, PROMOCIJA BEOGRADA U TIRANI

U Tirani je prvi put, od 5. 7. oktobra 2016. godine, održana promocija Beograda kao atraktivne turističke destinacije i predstavljena turistička privreda glavnog grada na tržištu Albanije. Prezentacija Beograda u Tirani je realizovana uz podršku Ambasade Republike Srbije u Tirani, Turističke organizacije Srbije, Privredne komore Beograda i Nacionalne avio kompanije "Er Srbija".
Prezentacija Beograda je održana u centralnoj poslovnoj lokaciji Tirane, hotelu "Tirana International" u prisustvu velikog broja visokih zvanica, državnog, političkog vrha Tirane i Albanije, predstavnika turističke privrede i medija.
Dobrodošlicu gostima je poželeo ambasador Republike Srbije u Tirani, Miroljub Zarić i Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda.
Zamenik ministra spoljnih poslova Albanije, Selim Belortaji je izrazio zadovoljstvo što se promocija Beograda održava u Tirani, jer je time promocija obostrana, i najavio da je sledeći korak promocija Tirane u srpskoj prestonici. Željka Pudar iz Nacionalne turističke organizacije Srbije, istakla je bogatstvo turističke ponude Srbije sa akcentom na Beograd kao glavni adut. 


Komentari
(0)

4. oktobar 2016.

POSLOVNI FORUM O BILATERALNOJ SARADNJI BEOGRADA I MOSKVE: OTVORENA VRATA ZA INVESTICIJE

Najviše mogućnosti za razvoj saradnje između Beograda i Moskve, Srbije i Rusije  postoji u IT sektoru, infrastrukturnim projekatima, poljoprivredi i turizmu, ocenjeno je na današnjem sastanku srpskih privrednika i državnih zvaničnika u beogradskom Sava centru.
Na Poslovnom skupu o bilateralnoj saradnji Beograda i Moskve, koji su organizovali Grad Beograd i Privredna komora Beograda u okviru manifestacije Dani Moskve u Beogradu, učestvovalo je preko dvesta privrednika, od kojih oko pedeset ruskih. Predstavljeni su privredni i investicioni potencijali i kapaciteti glavnih gradova Srbije i Ruske federacije, održane su dve panel diskusije i poslovni susreti privrednika. Paneli o razvoju infrastrukture putnog saobraćaja i kapitalnom unapređenju urbane sredine i trendovima trgovinske i privredne saradnje Moskve i Beograda potvrdili su da su, uprkos razlikama u veličini, oba grada metropole koje imaju slične probleme, ali i rešenja.


Komentari
(0)

4. oktobar 2016.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA I PRIVREDNE INDUSTRIJSKE KOMORE MOSKVE

U okviru manifestacije Dani Moskve u Beogradu, predsednici Privredne komore Beograda i Privredne industrijske komore Moskve, Milivoje Miletić i Vladimir Platonov potpisalu su Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji dve komore.
Pored ovog potpisana su još dva dokumenta, protokoli o saradnji u oblasti turizma i o  održavanju Dana Beograda u Moskvi iduće godine. Oba protokola sa ruske strane potpisao je ministar u Vladi Moskve, zadužen za međunarodne odnose i ekonomsku saradnju, Sergej Čerjomin, dok su potpisnici sa srpske strane bili v.d. direktora Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.
Gradonačelnik Beograda je rekao  da će ovi dokumenti unaprediti saradnju dva grada, pre svega u privredi, ali i u kulturi, sportu i drugim oblastima i ocenio da će značajan doprinos razvoju bilateralne saradnje pružiti dve direktne avionske linje Er Srbije, za Moskvu i nedavno uspostavljena linija za Sankt Peterburg.


Komentari
(0)

3. oktobar 2016.

POČELI "DANI MOSKVE" U BEOGRADU

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar moskovske vlade Sergej Čerjomin, u Kolarčevoj zadužbini svečano su otvorili manifestaciju "Dani Moskve u Beogradu", koju, od 3. do 7. oktobra, organizuje Grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Beograda.
Događaju su prisustvovali ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, predsednik Privredne i industrijske komore Moskve, Vladimir Platonov, predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić, zamenik i pomoćnik gradonačelnika, Andreja Mladenović i Borko Milosavljević, predstavnici diplomatskog kora, Gradske uprave Grada Beograda i brojni gosti.


Komentari
(0)

1. oktobar 2016.

ODRŽAN SAJAM "ZDRAVO-DOMAĆE-PRIRODNO" U ZAJEČARU

Privredna komora Beograda uzela je aktivno učešće na 5. Međunarodnom sajmu „Zdravo-domaće-prirodno“, koji je svečano otvoren, 30. septembra, na platou ispred bivšeg Doma vojske, nakon čega je usledio bogat kulturno-umetnički program: revija Udruženja Izvor iz Knjaževca, ali i promocija tradicionalnog plesa Ambasade Indonezije.
Prisutne je najpre pozdravio Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar, koji se tom prilikom zahvalio gostima i ukazao na značaj sajma. "Prošle godine sajam je okupio preko 250 izlagača iz zemlje i inostranstva. Ove godine taj broj je znatno veći, više od 500. To ide u prilog činjenici da smo na dobrom putu, da napredujemo i da sajam opravdava svrhu postojanja. Ponosni smo na veliki broj izlagača, kao i na goste iz svih krajeva Srbije, iz Slovačke, Austrije, Italije, Grčke, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine", rekao je Tošić.


Komentari
(0)