Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

VESTI Arhiva  


12. decembar 2017.

URUČENA PRIZNANJA NAJEVROPLJANIN

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, dobitnik je nagrade „Najevropljanin“ za 2016/17 godinu u oblasti ekonomije. Foto/Tanjug

Priznanje „Najevropljanin“ osamnaesti put dodelila je Prva evropska kuća u Beogradu, svečanost je organizovana u Starom dvoru, a nagradu je u, ime Čadeža, primio Miroslav Miletić, savetnik predsednika PKS.

Nagrada je dodeljena za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, program i projekat, preduzetništvo i menadžment. Prestižno priznanje uručeno je uglednim i uticajnim pojedincima koji promovišu evropske vrednosti u Srbiji. Nagrađeni su i direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić za razvoj preduzetništva, Miloš Nenezić, direktor kruševačkog Trajala i predsednik Skupštine PKS za oblast menadžmenta, gradski urbanista Milutin Folić, za projekat iz oblasti metropolitenskog urbanizma, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma za razvoj lokalne samouprave.

Direktor farmaceutske kompanije ESENSA Nenad Ðorđević nagrađen je za projekat razvoja, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov za oblast evropskih integracija, generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kao strani državljanin u oblasti privrede.


Komentari
(0)

8. decembar 2017.

MINISTARSTVO PROSVETE I "GORENJE" ZAJEDNO U DUALNOM OBRAZOVANJU

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija "Gorenje" potpisali su danas Memorandum o saradnji koji će doprineti jačanju veza između obrazovnog i privatnog sektora, kao i školovanju kadrova sa funkcionalnim znanjima i veštinama. Predsednik PKS Marko Čadež istakao tom prilikom da "Gorenje" ima ogromnu tradiciju sistemskog pristupa obrazovanju kadrova na svim nivoima, od proizvodnje i dizajna do prodaje.

"Kada se pogleda dosadašnja istorija razvoja centara obuke i obrazovanja kompanije Gorenje i njihova saradnja sa najvećim svetskim univerzitetima, mi samo možemo da učimo i da želimo da taj model preslikamo u sve naše kompanije", naglasio je Čadež.

Prema rečima direktora PKS, kompanija Gorenje se od samog početka zajedno sa PKS zalaže za novi zakon o dualnom obrazovanju, i daje podstrek kako tom zakonu tako i većem učešću privrede u novim zakonima o visokom obrazovanju.


Komentari
(0)

7. decembar 2017.

VELIKI ODZIV PRIVREDNIKA ZA SKUP O NADZORU U OBLASTI ZAŠTITE POTROŠAČA

Tema sastanka "Nadzor u oblasti zaštite potrošača", koji je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekominkacija održan u Privrednoj komori Srbije - Privrednoj komori Beograda, privukla je veliki broj privrednika, pretežno sektora trgovine i turizma. Privrednici su govorili o problemima iz prakse i dobili su odgovore na brojna pitanja i rešenja oko nedoumica u tumačenju i primeni Zakona o zaštiti potrošača.
Pored privrednika, učešće na okruglom stolu uzeli su predstavnici Sektora za zaštitu potrošača, tržišne inspekcije i turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženja za zaštitu potrošača, Instituta za uporedno pravo.
Najzastupljenija pitanja su bila o saobraznosti i garanciji, razlici između ove dve zakonske obaveze definisane u Zakonu o zaštiti potrošača.
Načelnik Odeljenja za opšti nadzor iz Sektora tržišne inspekcije, Goran Macura je naglasio da je, pored nadzorne funkcije koju obavlja, uloga Sektora edukativna i preventivna i da su ovakvi interaktivni skupovi korisni za rešavnje problema, ali i prilika da informišemo privrednike o obavezama i pravima koja proističu iz primene propisa o zaštiti potrošača.
PKS-Privredna komora Beograda sprovodi brojne aktivnosti koje omogućavaju dijalog privrednika i predstavnika države što doprinosi poboljšanja privrednog ambijenta zemlje.


Komentari
(0)

6. decembar 2017.

DODELJENE NAGRADE  PKS-PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA "BEOGRADSKI POBEDNIK" ZA REZULTATE OSTVARENE U 2016. GODINI

Na svečanosti u Starom dvoru uručene su tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda "Beogradski pobednik" za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2016. godini.
Nagrada "Beogradski pobednik", koja se dodeljuje od 1985. godine, postala je statusni simbol u poslovnom svetu. Za više od trideset godina, ovaj poseban dokaz uspešnog poslovanja, "Beogradski pobednik", ponelo je oko 200 privrednih društava i 70 preduzetnika, pojedinaca i institucija.Potpredsednik Privredne komore Srbije, Milovan Kocić, istakao je na svečanosti u Skupštini grada da su kompanije koje su dobile Nagradu, ponos ne samo Beograda već i cele zajednice .
"Dobitnici nagrade su ponos ne samo Beograda već i ponos cele naše zajednice, oni su nosioci razvoja i Beograda ali i cele srpske privrede", istakao je Kocić.
Vršilac dužnosti direktora PKS-Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić je podsetio da ova poslovna zajednica okuplja preko 120.000 privrednih subjekata.
"Cilj dodele ovih nagrada nije samo da oni koji su to zaslužili dobiju nagrade, već pre svega da pokažemo javnosti da promovišemo rad i znanje i rezultate koji su primećeni i koji treba da posluže kao ugled svima", rekao je Miletić.
Zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović je istakao važnost saradnje privrede i države.
"Razvoj privrednog ambijenta u Beogradu znači i razvoj privrednog ambijenta u celoj Srbiji. Naša prestonica mora da nastavi da se razvija jer je to način da naša cela zemlja ide napred. Za ubrzani privredni i opšti napredak društva neophodno je uspostavljanje čvrste saradnje između države i privrede", rekao je Mladenović

Ove godine, Godišnju nagradu "Beogradski pobednik" je dobilo devet privrednih društava.

Dodeljena je i Godišnja nagrada "Poslovni čovek godine" i "Poslovna žena godine", "Plaketa" za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda, "Povelja" za  jubilej i značajne poslovne poduhvate i Godišnja nagrada "Za životno delo".

Godišnja nagrada "BEOGRADSKI POBEDNIK"
za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini, dodelјena je sledećim privrednim društvima:

  1. AGROINDUSTRIJSKO KOMERCIJALNA BANKA AIK BANKA AD
  2. DRUŠTVO ZA KONSALTING I REVIZIJU KPMG DOO
  3. JP SLUŽBENI GLASNIK
  4. PREDUZEĆE ZA PROIZVODNјU I TRGOVINU TEHNOMANIJA DOO
  5. PREDUZEĆE ZA TELEKOMUNIKACIONI INŽENјERING TELEGROUP DOO
  6. PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROIZVODNјU HVAC OPREME TERMOVENT KOMERC DOO
  7. JKP GRADSKE PIJACE
  8. SOKO ŠTARK D.O.O.
  9. KOMPANIJA PRVA ISKRA - NAMENSKA PROIZVODNјA A.D. - PD ZA PROIZVODNјU EKSPLOZIVA BARIČ

Godišnja nagrada "POSLOVNI ČOVEK GODINE"
za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini:

Dušan Perović – predsednik, PD za proizvodnјu HVAC opreme Termovent komerc doo

Godišnja nagrada "POSLOVNA ŽENA GODINE"
za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini:

Danka Selić – generalni direktor, DP Beogradski sajam sa potpunom odgovornošću Beograd


"PLAKETA"

za posebne zasluge za razvoj i unapređenјe privrede Beograda” u 2016. godini:

PREDUZEĆE ZA MARKETING I UGOSTITELjSTVO K-HOTELS DOO 


"
POVELjA"
povodom jubilarnih godišnjica ili značajnih poslovnih poduhvata:

DP BEOGRADSKI SAJAM SA POTPUNOM ODGOVORNOŠĆU


Godišnja nagrada "ZA  ŽIVOTNO DELO":

Prof. dr Slobodan Zečević

Aleksandar Joksimović


Komentari
(0)

5. decembar 2017.

FORMIRA SE SEKCIJA TRGOVACA POLOVNIM AUTOMOBILIMA, AUTO OPREMOM I DELOVIMA

Imajući u vidu podatak da od 120.000 automobila koji se godišnje prodaju u Srbiji, oko 100.000 čine polovni automobili i da najveći broj trgovaca u ovoj delatnosti posluje u glavnom gradu,  u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda je pokrenuta inicijativa za formiranjem Sekcije trgovaca polovnim automobilima, auto opremom i delovima.

Na inicijalnom sastanku privrednici su izneli probleme koji u znatnoj meri otežavaju njihov posao, ističući sivu ekonomiju i nelojalnu konkurenciju kao prioritetne teme u budućem radu Sekcije.


Komentari
(0)

5. decembar 2017.

FIRME OD DANAS MOGU DA SE PRIJAVE ZA INOVACIONE VAUČERE EBRD

Na skupu "Šema zelenih inovacionih vaučera u Srbiji" u Privrednoj komori Srbije direktor kancelarije EBRD u našoj zemlji Denijel Berg je rekao da ta banka želi da pomogne uvođenje inovacija u mala i srednja preduzeća u Srbiji, kao i da će se taj projekat fokusirati na energetsku efikasnost. Od preduzeća se očekuje da finansiraju najmanje 10 odsto ukupnih troškova.
Minimalna vrednost usluga istraživanja i razvoja koje mogu učestvovati u programu je 4.000 evra (bez PDV-a). Šema zelenih inovacionih vaučera ima cilj da poboljša proces uvođenja inovacija u mala i srednja preduzeća u oblasti resursne efikasnosti i na taj način podrži dugoročnu konkurentnost srpske privrede i smanji njen uticaj na klimatske promene.
Preduzećima će kroz šemu biti omogućeno da vaučerima pokriju veći deo troškova usluga istraživanja i razvoja koje će im pomoći da razviju inovativne proizvode, usluge ili procese u cilju smanjenja potrošnje resursa, kao na primer energije, vode i sirovina.
Jedno preduzeća može da se prijavi za samo jedan vaučer, a prijavni forumular na e-mejl adresu inovacionivauceri@ebrd.rs .
U okviru istog istraživačko - razvojnog projekta preduzeće može da sarađuje sa najviše tri istraživačko-razvojne organizacije, preneo je Tanjug.


Komentari
(0)

5. decembar 2017.

KROZ SARADNJU SA CECZ-OM DO LAKŠEG I BEZBEDNIJEG POSLOVANJA S KINOM

Zona saradnje za Centralnu Evropu - CECZ osnovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine Republike Kine, u cilju povezivanja evropskih privrednih subjekata s kineskim kompanijama i podrške unapređenju saradnje Evrope i Kine.

Srpski privrednici imaju priliku da besplatno koriste usluge CECZ-a, a na raspolaganju im je baza od oko 600 kineskih kompanija iz različitih oblasti, koja se neprestalno uvećava. Ono što je veoma važno za naše privrednike jeste činjenica da su sve kompanije iz baze prošle proveru Ministarstva trgovine N. R. Kine i da predstavljaju pouzdanog privrednog partnera.

Dodatne informacije dostupne su u sledećem dokumentu: 

Komentari
(0)

29. novembar 2017.

ZA PČELARE I POČETNIKE U PČELARSTVU POČELA TEORIJSKA I PRAKTIČNA OBUKA


Besplatna šestodnevna teorijska i praktična obuka pčelara i početnika u pčelarstvu, koja se, u organizaciji Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda, realizuje već treću godinu, počela je  danas u PKS-Privrednoj komori Beograda.
Četiri dana obuke predviđena su za teorijsku nastavu, a dva za praktičan rad u pčelinjaku, gde će učesnici imati priliku da na terenu primene ono što su pre toga naučili. Obuka je namenjena stručnom osposobljavanju, sticanju veština i dobijanju korisnih informacija o proizvodnji meda i pčelinjih proizvoda.
Milinko Veličković, gradski sekretar privrede je rekao da je ovo treći put da Grad Beograd i PKS-Privredna komora Beograda organizuju besplatnu obuku za pčelare i organsku proizvodnju, za one koji se već bave, ali i za one koji imaju nameru da započnu posao u pčelarstvu i organskoj proizvodnji.
"Predavači su eminentni stručnjaci iz ovih oblasti i do sada su sve realizovane obuke dale sjajne rezultate i pokazale kao veoma korisne i za početak i za razvoj poslovanja. Ohrabruje činjenica da je među polaznicima veliki broj mladih ljudi koji planiraju da se bave pčelarstvom i organskom proizvodnjom", rekao je Veličković.
Pored obuka, Grad Beograd iz godine u godinu izdvaja sve veće subvencije za poljorivredu i dodatno stimuliše one koji svoj posao usmeravaju ka toj grani.
"Grad Beograd je u ovoj godini opredelio 120 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi , od toga za pčelarstvo 8 miliona, za nabavku košnica i opreme za med, a za narednu godinu opredeljene su subvencije za poljoprivredu u iznosu od 180 miliona dinara, te će za pčelarstvo, u 2018. Godini, biti izdvojeno 15 miliona", rekao je gradski sekretar za privredu, Milinko Veličković.
Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Mića Mladenović,  jedan od  predavača, rekao je da je cilj edukacije da se početnici uvedu u tajne pčelarstva i da se osposobe da mogu samostalno da vode pčelinjak od više desetina košnica. Zahvaljujući obuci, oni će moći da iz pčelarstva kao hobija postanu pčelari proizvođači, da se osposobe da žive od pčela i ostvare prihod sa kojim mogu da izdržavaju i svoje porodice.


Komentari
(0)

29. novembar 2017.

VELIKO INTERESOVANJE ZA ORGANSKU PROIZVODNJU

U Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda danas je započela besplatna četvorodnevna  teorijska i praktična obuka poljoprivrednih proizvođača organske proizvodnje, koju organizuju Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda.
Predavači na obuci su stručnjaci i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda, Instituta Tamiš iz Pančeva, Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Josif Pančić” iz Beograda, Serbia Organica iz Beograda, koji će u toku obuke svoje znanje da prenesu polaznicima škole organske proizvodnje.
Podsekretar za privredu Maja Bajagić rekla je da na teritoriji grada postoji oko 240.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, što je oko 75 odsto ukupne površine našeg grada. 
"Od toga, 220.000 hektara je obradivo poljoprivredno zemljište, a sekretarijat svake godine donosi program mera podrške politici ruralnog razvoja. Ove godine smo predvideli četiri podsticajne mere za poljoprivrednike sa teritorije grada Beograda koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Prva mera su podsticaji iz oblasti voćarstva i povrtarstva, druga u oblasti stočarstva, treća pčelarstva i četvrta u oblasti mehanizacije", rekla je Maja Bajagić. 


Komentari
(0)

28. novembar 2017.

POČELA  SARADNJA  PRIVREDNE KOMORE SRBIJE I  EBRD NA REALIZACIJI PROGRAMA  RAZVOJA SAVETODAVNIH USLUGA U OBLASTI FAKTORINGA U SRBIJI

U okviru realizacije Programa razvoja savetodavnih usluga u oblasti faktoringa u Srbiji, koji sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj-EBRD, a finansira Vlada Luksemburga, u Privrednoj komori Srbije- Privrednoj komori Beograda održana je prva edukativna  radionica na temu  "Procena i preuzimanje rizika u faktoringu" (Underwriting).  Radionica je imala za cilj da predstavi najbolju praksu u procesu procene klijenata i upravljanja rizicima. U radu  edukativnog skupa učestvovali su zaposleni u bankama i kompanijama koje pružaju usluge faktoringa, a predavanja je realizovao Peter Brinsley, konsultant EBRD-a i ekspert sa više od 25 godina međunarodnog iskustva u pružanju konsultantskih usluga i obuka u oblasti finansiranja malih i srednjih preduzeća.

Privredna komora Srbije, kroz aktivnosti Sekcije za razvoj faktoringa, aktivno  podržava razvoj ovog finansijskog instrumenta, koji doprinosi širenju lepeze finansijskih proizvoda i alternativnih izvora finansiranja sektora malih i srednjih preduzeća.


Komentari
(0)

27. novembar 2017.

ŠALTER ZA PREDUZETNIKE ŠTEDI VREME OBRENOVAČKIM PREDUZETNICIMA I PRIVREDNICIMA

U okviru projekta podrške malom i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Skupština grada, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave u prostorijama opštine Obrenovac otvoren je Šalter za preduzetnike.
Otvaranju Šaltera prisustvovali su Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni preduzetnici i privrednici.  
Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, govorio je o projektima koji će se realizovati naredne godine u Obrenovcu, a čija je vrednost milijardu evra. "U realizaciji ovih projekata moraju imati veliko učešće i Privredna komora Srbije i Gradska opština Obrenovac, u koordinaciji sa privrednicima i preduzetnicima sa naše teritorije", rekao je Čučković. 
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS je istakla da je od izuzetnog značaja da saradnja lokalnih samouprava i Privredne komoe Srbije uvek bude na visokom nivou i da rezultati te saradnje moraju biti u interesu privrednika i preduzetnika.


Komentari
(0)

24. novembar 2017.

ZNANJA UNAPREDITI PREMA POTREBAMA PRIVREDE

U okviru bilateralnih susreta preduzetnika Istre i Beograda, koji se održavaju od 23. do 25. novembra, u PKS-Privrednoj komori Beograda danas je održan okrugli sto na temu ’’Unapređenje kvaliteta radne snage’’, na kojem su učešće uzeli članovi privredne delegacije Obrtničke komore Istarske županije, profesori i učenici Srednje turističke škole Novi Beograd i brojni beogradski ugostitelјi i preduzetnici.
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetnistvo Privredne komore Srbije, izrazila je zadovoljstvo velikim odzivom i interesovanjem za temu okruglog stola, podsetivši da je u novembru usvojen Zakon o dualnom obrazovanju, kojim se uvodi model dualnog obrazovanja u sistem srednjeg stručnog obrazovanja, a da će glavna uloga Privredne komore Srbije biti u utvrđivanju potrebnih uslova za primenu dualnog obrazovanja i uređivanju odnosa između škola i poslodavaca koji učestvuju u implementaciji ovog sistema kroz ugovore, čiji registar će se voditi u Privrednoj komori Srbije.
"Unapređenje kvaliteta, znanja i kompetencije radne snage, povećanje konkurentnosti i smanjenje nezaposlenosti, predstavlјaju osnovni motiv za uvođenje ovog zakona, a krajnji cilј je poboljšanje sveobuhvatnog poslovnog ambijenta u Srbiji", rekla je  Simanić i podsetila da je za decembar ove godine najavlјeno formiranje Parlamenta preduzetnika, najvišeg organa odlučivanja preduzetnika Privredne komore Srbije.


Komentari
(0)

23. novembar 2017.

''REZULTATI ZA KVALITET'' OVOGODIŠNJI MOTO XIV EVROPSKE NEDELJE KVALITETA U SRBIJI

Dvodnevna konferencija "XIV Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji – JUSK ENK 2017 u Srbiji", pod motom ''Rezultati za kvalitet'', počela je danas u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda.
Organizatori konferencije su Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, Mašinski fakultet - Beograd i Nacionalna organizacija za kvalitet (JUSK), pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije i Evropske organizacije za kvalitet. Generalni sponzor je kompanija “Sloboda” Čačak.
Milivoje Miletić, v.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Komora Beograda, kao poslovna zajednica koja okuplja oko 120 hiljada privrednih društava i preduzetnika, već nekoliko godina podržava ovaj značajan događaj.
"Povećanje konkurentnosti bez standardizacije, bez sistema upravljanja kvalitetom je nemoguće, i to je jedna od oblasti kojom se mi intenzivno bavimo, kako kroz podršku ovakvih manifestacija, tako i kroz kontinuiranu edukaciju i usluge koje pružamo našim članicama", ukazao je Miletić na važnost konferencije.

Više o konferenciji:www.jusk.rs


Komentari
(0)

23. novembar 2017.

"LEARNING BY DOING" - O NOVOM ZAKONU O DUALNOM OBRAZOVANJU

Na drugoj radionici u okviru projekta Learning by Doing - Danube Transnational Programme, koja je održana u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda, učešće su uzeli stakeholderi projekta-škole, kompanije i institucije uključene u proces dualnog obrazovanja u Srbiji. Učesnici su imali priliku da saznaju šta donosi novi Zakon o dualnom obrazovanju, čiju je prezentaciju  održala Gabrijela Grujić, pomoćnica u Sektoru za strateško planiranje u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Learning by Doing projekat ima za cilj da poboljša kapacitete svih relevantnih aktera u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i osmišljen je tako da svi ključni akteri u oblasti stručnog obrazovanja (komore, predstavnici vlasti na regionalom ili nacionalnom nivou, kao i kompanije) mogu direktno da učestvuju u njemu.

Projekat će analizirati postojeće sisteme stručnog obrazovanja i podržati formiranje nacionalnih/regionalnih vizija i strategija za izmene u ovoj oblasti kroz razmenu iskustava i akcija za podizanje kapaciteta.


Komentari
(0)

22. novembar 2017.

OTVOREN 12. MEĐUNARODNI SAJAM ETNO HRANE I PIĆA U BEOGRADU

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović danas je svečano na Beogradskom sajmu otvorio 12. Sajam etno hrane i pića.
Na najvećem regionalnom sajmu proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, koji se održava od 22. do 25. novembra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grada Beograda, učestvuje više od 300 izlagača, koji na pojedinačnim ili grupnim štandovima predstavljaju više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda.
Ovo je specifičan sajam, naveo je Andreja Mladenović, međunarodnog je karaktera i već 12. godinu zaredom održava se na Beogradskom sajmu.
Veliki broj zadružnih saveza i regionalnih komora nalaze se ovde zajedno sa malim proizvođačima, koji ne mogu samostalno da prezentuju svoje proizvode. Ovo je Srbija u malom, u pravom smislu te reči. Tokom 4 dana trajanja Sajma, posetioci će moći da vide zaista divne i autentične proizvode kojima možemo da se ponosimo. Proizvodi koji se ovde mogu pronaći, predstavljaju deo srpske tradicije i identiteta – istakao je Mladenović.

Podsekretarka Sekretarijata za privredu Maja Bajagić zvanično je otvorila štand grada Beograda i naglasila je da grad za svoje izlagače obezbedio odličan prostor, gde će se predstaviti više od 30 izlagača.


Komentari
(0)

14. novembar 2017.

INICIJALNI SASTANAK SEKCIJE TRGOVACA NAMEŠTAJEM I OPREMOM ZA ENTERIJERI EKSTERIJER

U Privrednoj komori Srbije - Privrednoj komori Beograda održan je inicijalni sastanak Sekcije trgovaca nameštajem i opremom za enterijer i eksterijer.
Predstavnike kompanija Nameštaj Bošnjački, Eglo Rasveta, Kompanija Ktitor, Maxtox, Tier, Vitapur, Svilanit, Bernarda i Moj dom inc., pozdravili u Stevan Obradović, samostalni savetnik u Udruženju za trgovinu i Ljiljana Brajović, koodinator Sektora usluga u PKS-Privrednoj komori Beograda.
Prisutne su upoznali sa organizacijom novog, unapređenog komorskog sistema Srbije i istakli da današnji sastanak Sekcije predstavlja želju za uspostavljanjem neposrednog dijaloga sa kompanijama iz ove oblasti, u cilju identifikovanja problema sa kojima se susreću u svom poslovanju. Članovi sekcije su izrazili zadovoljstvo činjenicom da im učešće u ovoj Sekciji pruža mogućnost rešavanja problema kao što siva ekonomija, primene Zakona o zaštiti potrošača, ali i mogućnost učešća u izmenama i dopunama zakonskog okvira, radi unapređenja poslovnog ambijenta, mehanizam koji je na raspolaganju svim članicama Privredne komore Srbije kroz instrument koji je poznat kao Kvartalna analiza propisa od značaja za privredu. 


Komentari
(0)