Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


25. maj 2016.

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO RAZVOJNA ŠANSA SRBIJE I REGIONA

Žensko preduzetništvo je razvojna šansa Srbije i regiona čijoj bi realizaciji moglo da doprinese i umrežavanje, odnosno zajedničke aktivnosti na njegovoj promociji, kao i razmena iskustava u rešavanju problema, sa kojima se susreću žene u biznisu, ocenjeno je u Privrednoj komori Beograda.
Na regionalnoj konferenciji "Žensko preduzetništvo u funkciji razvoja regiona" rečeno je da po procentima učešća žena u politici, biznisu i javnom životu region ne zaostaje za Evropskom unijom, ali da je za svaki pomak u ostvarivanju rodne ravnopravnosti  neophodna rovovska borba i neprekidno zalaganje.
Jedan od događaja kojima obeležavamo Godinu preduzetništva je upravo ova konferencija o ženskom preduzetništvu, koja je ujedno i uvod u sutrašnji Sajam mikro biznisa i porodičnog preduzetništva, koji u Domu sindikata organizujemo sa Sekretarijatom za privredu  Grada Beograda, rekao je na otvaranju konferencije, predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.
Privredna komora  Beograda radi na realizaciji Programa razvoja preduzetništva u Beogradu, koji obuhvata  i žensko preduzetništvo, kao i na promeni poslovnog ambijenta, kako bi se stvorili što bolji uslovi za razvoj i ovog sektora privrede, istakao je Miletić.
Predsedednik Privredne komore Beograda rekao je da je formiran jak tim ljudi, koji na terenu sve kapacitete Komore stavljaju u funkciju razvoja preduzetništva u beogradskim opštinama i na taj način pomažu kako početnicima, tako i onima koji su već u poslu.


Komentari
(0)

24. maj 2016.

URUČENE GODIŠNJE NAGRADE PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA NAJBOLJIM POLJOPRIVREDNICIMA 

Danas su uručene tradicionalne nagrade Privredne komore Beograda i Zadružnog saveza Beograda najboljim poljoprivrednim proizvođačima  i stručnjacima za rezultate ostvarene u prethodnoj godini.
Priznanja u vidu diplome i novčane nagrade, koja se dodeljuju već osamnaest godina zaredom, ove godine je prema oceni stručne komisije, čiji je predsedednik dr Života Jovanović, zaslužilo deset proizvođača i agrarnih eksperata iz beogradskog atara.
Predsednik Skupštine Privredne komore Beograda, Zoran Milošević  rekao je da je ovo jedno od tri prestižna godišnja priznanja kojima Privredna komora Beograda, pored poljoprivrede, nagrađuju i privređivanje i visoko obrazovanje odnosno doktorske, master i diplomske radove i kreativna rešenja.
Milošević je rekao da nagrađeni poljoprivrednici postižu vrhunske rezultate na nivou evropskih standarda, pre svega zahvaljujući velikom radu i entuzijazmu u proizvodnji, ali  i zahvaljujući doprinosu stručnjaka koji takođe zavređuju priznanja.


Komentari
(0)

24 maj-7. jun 2016.

OTVOREN JAVNI KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA PODRŠKU PROJEKTIMA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE KOJE REALIZUJU UDRUŽENJA I DRUGE ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA U 2016. GODINI

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine  koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini.
Konkurs ima za cilj unapređenje zaštite životne sredine kroz jačanje svesti javnosti o značaju zaštite životne sredine. Prioritetne tematske oblasti su: zaštita prirodnih vrednosti; zaštita zemljišta; zaštita voda; upravljanje otpadom, prilagođavanje i ublažavanje klimatskih promena; sprovođenje Arhuske konvencije; promocija zelene ekonomije.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Detaljnije informacije u vezi konkursa možete naći na sajtu Ministarstava poljoprivrede i zaštite životne sredine.


Komentari
(0)

23. maj 2016.

DOPRINOS TRAŽENJU NAJBOLJEG MODELA ZA NOVU INDUSTRIJALIZACIJU SRBIJE

Privreda, nauka i univerziteti u Srbiji formiraće zajednički predlog modela nove industrijalizacije, kao doprinos naporima da se u godinama koje dolaze ostvari brži i efikasniji ekonomski rast, kao osnova održivog razvoja zemlje, rečeno je danas na Mašinskom fakultetu u Beogradu.
Ovaj predlog biće ujedno i završni dokument "Politika i istrategija nove industrijalizacije Srbije od 2020 do 2030"  konferencije "SAD-EU-Japan-Srbija – Tehnološki samit" koju, od 31. maja do 2. juna, zajednički organizuju Mašinski fakultet i Privredna komora  Beograda.   
Na sastanku radne grupe za izradu završnog dokumenta najavljeno je da će po okončanju ovog međunarodnog naučno stručnog  skupa, koji će okupiti relevantne učesnike iz zemlje i sveta, preporuke biti prosleđene Vladi  Srbije i svima koji  odlučuju o budućnosti države.
Interes poslovne zajednice, odnosno preduzeća u Srbiji je da se promeni razvojni model, a u fokusu mora biti konkurentnost. Insistiramo na novim tehnologijama i razvoju preduzetništva na novim naučno tehnološkim osnovama, rekao je predsednik Privredne komore Beograda Milivoje  Miletić.


Komentari
(0)

22. maj 2016.

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA OBELEŽILA KRSNU SLAVU LETNJEG SVETOG NIKOLU

Sečenjem slavskog kolača, u prostorijama Privredne komore Beograda, obeležena je krsna slava letnji Sveti Nikola.
Pored rukovodstva i zaposlenih Komore, koji su, u većem broju, na slavu došli u društvu svoje dece, gosti su bili i privrednici. Nedeljno prepodne proveli su u duhu pravoslavnih običaja.
Predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić rekao je da je slava Komore, slava i beogradskih  privrednika. "Na ovaj sveti dan okupili smo se u dobrom raspoloženju i sa istom nadom, da svi zajedno nastavimo da radimo i ostvarujemo ciljeve koje smo postavili, kako bi  doprinosili unapređenju privrednog ambijenta naše zemlje", poručio je predsednik Miletić.


Komentari
(0)

21. maj 2016.

PRVA MEĐUANRODNA KONFERENCIJA  MENADŽERA KORPORATIVNE BEZBEDNOSTI MAKEDONIJE

U Skoplju je, 21. maja, održana Prva međunarodna konferencija menadžera korporativne bezbednosti Republike Makedonije.

Prisutne je u ime Privredne komore Beograda pozdravio potpredsednik, prof. dr Dragan Trivan i ukazao na značaj uticaja korporativne bezbednosti na konkurentnost privrede, prenoseći iskustva iz Komore Beograda.

Na konferenciji je zabeležen veliki odziv privrednika, menadžera bezbednosti i predstavnika univerziteta, uz učešće kolega iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
U svečanom delu konferencije potpredsedniku Trivanu uručena je plaketa za doprinos razvoju korporativne bezbednosti u Republici Makedoniji.


Komentari
(0)

20. maj 2016.

BEOGRADSKI PRIVREDNICI IZ SEKTORA GRAĐEVINARSTVA U POSETI SAJMU UNIVERSUL CASEI TALE 2016 U TEMIŠVARU

U organizaciji Udruženja gradjevinarstva i komunalne delatnosti Privredne komore Beograda, delagacija dvadeset srpskih privrednih društava posetila je 20. maja 2016. godine Sajam Universul Casei Tale 2016. u Temišvaru. U okviru bilateralnih susreta  srpski privrednici ostvarili su komunikaciju sa rumunskim partnerima, firmama iz sektora građevinarstva, enterijera, dizajna u građevinarstvu,  nameštaja  i  trgovine građevinskim i elektro materijalima.
Domaćin srpskoj privrednoj delegaciji bila je Privredna komora Temišvara, sa kojom Privredna komora Beograda ostvaruje uspešnu dugogodišnju saradnju. Tokom plenarnog dela sastanaka, kome je prisustvovao  i  Lazar Manojlović, generalni konzur Republike Srbije u Temišvaru,  predstavnici obeju komora predstavili su prisutnim privrednicima potencijale za saradnju svojih država i regiona, a fokus diskusije odnosio se na investicione potencijale i pogodnosti  vezane za uslove investiranja ino partnera u Srbiji  i Rumuniji.  


Komentari
(0)

19. maj 2016.

OTVOREN  DRUGI  SAJAM MEDICINE I FARMACIJE EXPO MEDIC  2016

U Belexpo centru otvoren je Drugi sajam medicine i farmacije Expo Medic, na kome izlaže preko 40 farmaceutskih  kompanija, proizvođača dijetetskih suplemenata, funkcionalne hrane i kozmetike kao i zdravstvenih ustanova.
Organizator Sajma, koji se održava od 19. do 21. maja, je Grupacija proizvođača, distributera i pružalaca usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda, a  pokrovitelj  je Privredna komora Beograda, uz podršku Grada Beograda i gradskog Sekretarijata za zdravstvo.
Grupacija je pokazala veliku inicijativu i s pravom ovu manifestaciju održava pod sloganom "Znanjem do zdravlja",  jer se radi o onom delu naše privrede koja maksimalno uvažava i koristi znanje i nove tehnologije i  na taj način postiže dodatu vrednost na domaćem i na stranom tržištu, rekao je na otvaranju Sajma, predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.


Komentari
(0)

19. maj 2016.

KONFERENCIJA O ITALIJANSKO-SRPSKOJ SARADNJI U NOVIM PROIZVODNIM TEHNOLOGIJAMA

U okviru  Sajmu tehnike u Beogradu održana je godišnja  Naučno-poslovna konferencija  posvećena italijansko-srpskoj ekonomskoj saradnji u oblasti novih proizvodnih tehnologija, sa fokusom na preduzetništvo u oblasti prerađivačke industrije, posebno u domenu mehatronike, robotike i industrijske automatizacije.
Organizatori skupa su Akademija inženjerskih nauka Srbije (AINS), Italijanska asocijacija za mehatroniku i automatizaciju (AIdAM), Asocijacija italijanskih i srpskih naučnika i istraživača (AIS3), Institut za industrijske tehnologije i automatiku ITIA-CNR, Confindustria Serbia - Udruženje italijanskih privrednika u Srbiji, UCIMU - Sistemi per produre - Asocijacija italijanskih proizvođača alatnih mašina i robota, Italian Trade Agency - ICE Serbia, Privredna komora Srbije, Privredna komora Beograda i Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Podršku ovom skupu pružila su  resorna ministarstva za tehnološki razvoj i industriju Vlade Republike Srbije i Ambasada Italije u Srbiji.


Komentari
(0)

19. maj 2016.

3. SEDNICA GRUPACIJE ZA CITY LOGISTIKU

Treća sednica Grupacije za City logistiku održana je 19. maja 2016. godine u Privrednoj komori Beograda. Na sednici je bilo reči o identifikaciji problema City logistike  u Beogradu i razmatranju i usvajanju Akcionog plana Grupacije. Na sastanku su učestvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Sekretarijata za saobraćaj, Urbanističkog Zavoda Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Privredne komore Srbije, Saobraćajnog Instituta CIP, Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Delhaize, DM Drogerie, Sarantis Group, Cargo Partner, Farmalogist i ostali.


Komentari
(0)

19. maj 2016.

NA NOVOSADSKOM SAJMU URUČENE NAGRADE "DOBAR DIZAJN"

Radi podsticanja razvoja i primene dizajna u privredi, Privredna Komora Vojvodine i Novosadski Sajam AD dodeljuju nagradu „Dobar dizajn”, kao znak priznanja za najuspešnija ostvarenja u oblasti industrijskog dizajna proizvoda. Priznanja se dodeljuju, kako učesniku ocenjivanja dobrog dizajna koji je prijavio proizvod, tako i pojedincu - autoru dizajna nagradenog proizvoda. Na ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu nagrade "Dobar dizajn"  dobila su dva izlagača koja su nastupala sa Privrednom komorom Beograda.
"Destilerija Zarić" je osvojila VELIKU NAGRADU ZA DOBAR DIZAJN, koja se dodeljuje za izuzetan industrijski dizajn, a "Pivara Kum" NAGRADU ZA DOBAR DIZAJN, koja se dodeljuje za odličan industrijski dizajn.


Komentari
(0)

18. maj 2016.

SITI  LOGISTIKA POSTAJE SVE VAŽNIJE PITANJE ZA GRAD BEOGRAD

Identifikacija problema Siti logistike postaje sve važniji problem za rešavanje u glavnom  gradu, rečeno je danas u Privrednoj komori  Beograda.
Na sednici Grupacije za logistiku , koju su zajednički organizovali Udruženje saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti  i Centar za edukaciju Privredne komore Beograda, ocenjeno je da je potrebno učiniti više napora na planiranju, poboljšanju položaja i razvoju siti logistike u  tako velikom gradu kao što je Beograd.
Predsednik Odbora Udruženja saobraćaja, telekomunikacija i informatičke delatnosti, Branislav  Baćović rekao je da se Privredna komora  Beograda redovno bavi projektima efikasnog, urednog i jeftinog snabdevanja građana Beograda. Najčešće se to sada radilo tako što je Sekretarijat za saobraćaj Grada postavljao oznake da je u nekoj ulici zabranjen saobraćaj, da je dozvoljeno snabdevanje do 6 sati ujutru i posle 22 uveče, a da se nije razmišljalo o određenim specifičnostima tog procesa, koje ima snabdevanje velikog grada.


Komentari
(0)

17. maj 2016.

U SRBIJI U PRVA ČETIRI MESECA 2016. OSNOVANO 10.142 PREDUZETNIČKE FIRME

U prva četiri meseca ove godine u Srbiji je osnovano je 10.142 preduzetničkih firmi, što je za 104 više nego u istom periodu prošle godine, rečeno je agenciji Beta u Agenciji za privredne registre (APR). Prema podacima APR-a, od početka godine do aprila obrisano je 7.370 preduzetnika, što je za 2.859 manje nego u istom periodu prošle godine, kad je iz Registra privrednih subjekata obrisano 10.229 preduzetničkih radnji.


Komentari
(0)

17. maj 2016.

STARTOVALI PROGRAMI PODRŠKE MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U GODINI PREDUZETNIŠTVA

Vlada Republike Srbije  pokrenula je inicijativu i donela odluku da 2016. proglasi Godinom preduzetništva, a potom je pristupila sistemskom objedinjavanju svih programa podrške malim  i srednjim preduzećima sa nacionalnog nivoa, izjavila je danas u Privrednoj komori Beograda Marija Stošković iz sektora za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Ministarstvu privrede.
Na prezentaciji  ovih programa koju je organizaovao Centar za razvoj preduzetništva Privredne komore Beograda, ona je podsetila da  je Vlada opredelila 16 milijardi dinara za programe podrške malim i srednjim preduzećima, od čega 4,4 milijarde dinara bespovratno.
Postoji  četiri programa Ministratsva privrede od kojih se  jedan odnosi na nefinansijsku podršku, konsalting i mentoring  i tri programa koja su vid finansijske podrške malim i srednjim preduzećima:  za nabavku opreme, za početnike u biznisu i za razvoj poslovanja, kazala je Stošković.


Komentari
(0)

14-20. maj 2016.

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA I GRAD BEOGRAD NA POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADU

Privredna komora Beograda ove godine nastupa na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu  sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za privredu. Na zajedničkom štandu, koji se nalazi u Hali „Master”, tokom 83. Novosadskog sajma predstavljaju se poljoprivredni proizvođači, proizvođači hrane i pića. Nastup upotpunjuju svakodnevne prezentacije, promocije i degustacije proizvoda – domaće rakije, vina, zanatskog piva, voćnih sokova, meda, organske hrane, kvalitetnih mesnih prerađevina. Proizvođači koji izlažu sa Gradom i Komorom su prepoznali značaj ovog najvećeg poljoprivrednog sajma u zemlji, na kome učestvuje preko 1.500 izlagača iz 60 zemalja sveta. Komora Beograda i Grad su učešćem na sajmu pružili mogućnost, pre svih, malim proizvođačima da prikažu kvalitet svojih proizvoda i potencijale, a sve u cilju unapređenja i podsticanja domaće proizvodnje i podizanja njene konkurentnosti.


Komentari
(0)

13. maj 2016.

"INFORMACIJE SA TRŽIŠTA RADA – OSNOV ZA UVOĐENJE I REGULISANJE NOVIH MODELA OBRAZOVANJA" U OKVIRU PROJEKTA PT&SCHE (“INTRODUCTION OF PART-TIME AND SHORT CYCLE STUDIES IN SERBIA”)

U okviru realizacije projekta “Introduction of part-time and short cycle studies in Serbia” (PT&SCHE), finansiran iz programa Erazmus +, u Privrednoj komori Beograda, 13. maja 2016. godine održan je drugi okrugli sto, kojem su prisustvovali predstavnici privrede, startup zajednice, partneri projekta profesionalnoih udruženja i preduzetnici. Okrugli sto imao je za cilj da se predstave rezultati istraživanja, sprovedenog tokom prethodne faze, da se u interakciji svih prisutnih iznesu predlozi, sugestije, iskustava učesnika. Rezultati istraživanja zajedno sa svim preporukama i iskazanim potrebama učesnika,  sagledanih tokom okruglih stolova, biće  kao radni zaključci upućeni resornom ministarstvu i dalje upotrebljavani u svrhu postizanja cilja projekta, analize uslova i okvira za uvođenje dva nova modaliteta studiranja „short cycle“ i „part-time“ studiranje.


Komentari
(0)

12. maj 2016.

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA: "PRIVATNA BEZBEDNOST - PRAVNA I SOCIJALNA DIMENZIJA" 

Privredna komora Beograda je, u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera korporativne bezbednosti i Inovacionim centrom Fakulteta bezbednosti u Beogradu, organizovala skup na kome je izvršena prezentacije naučne monografija na temu: ’’Privatna bezbednost-pravna i socijalna dimenzija“.
Prezentaciju stručne literature izvršio je njen autor dr Dejan Labović, predstavnik Ministarstva odbrane Republike Srbije.
Dvodecenijska pravna neuređenost oblasti privatne bezbednosti, shvaćene kao privrednog sektora, čija je delatnost pružanje usluga fizičke i tehničke zaštite lica, imovine i poslovanja u najširem smislu, uključujući obavezno obezbeđenje objekata od interesa za odbranu zemlje, obezbeđenje transporta i prenosa novca i ostalih vrednosnih pošiljaka i održavanja reda na javnim skupovima, izazvala je brojne probleme i pokrenula negativne trendove, produkujući implikacije po sistem nacionalne bezbednosti u celini.


Komentari
(0)

12. maj 2016.

ŠEST HOTELA DOBILO PRIZNANJA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA  ZA DRUŠTVENO ODGOVORNOST

Prva priznanja Privredne komore Beograda za društveno odgovorno ponašanje hotela u Beogradu dobili su: "Courtyard Belgrade City Centar", "Crown Plaza Belgrade", "Hyatt Regency Belgrade", "Square Nine Hotel Belgrade", "Radisson Blue Old Mill" i "In Hotel Beograd".
Priznanja, koja će postati tradicionalna, danas su u Privrednoj komori Beograda svečano uručena predstavnicima ovih šest hotela.
Savetnica u Udruženja trgovine, turizma i usluga Privredne komore Beograda, Sanja Jakovljević, kazala je da je ovo Udruženje, 14. aprila, organizovalo veliku regionalnu konferenciju pod nazivom "Unapređenje turističke ponude Beograda", na kojoj je ocenjeno da bi trebalo unaprediti i društveno odgovorno poslovanje  ovog sektora. "Današnji tematski skup je zapravo nastavak ove konferencije i mogućnost da  šest hotela predstavi svoju dobru praksu, koja može da posluži kao primer ostalima, za šta su i zaslužili  priznanja za društveno odgovorno poslovanje u 2015", kazala je ona.


Komentari
(0)

10. maj 2016.

"EFEKTI PRIMENE ZAKONA O PREKRSAJIMA I POSLEDNjE IZMENE IZ 2016. GODINE"

Privredna komora Beograda i USAID Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast započeli su  realizaciju serije jednodnevnih radionica na temu "Efekti primene Zakona o prekršajima i poslednje izmene iz 2016. godine", koje će se realizovati u maju i junu 2016. godine.
Predavači na prvoj radionici bile su sudije Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, predsednik Suda i Ana Đurović.
Na radionici su obrađene sledeće teme:


Komentari
(0)

10. maj 2016.

NOVINE U ZAKONU O INSPEKCIJSKOM NADZORU: KONTROLA I ZA NEREGISTROVANE  SUBJEKTE

Novi Zakon o inspekcijskom nadzoru proširio je nivo nadležnosti  i ovlašćenja inspekcije rada i na neregistrovane subjekte, rečeno je danas u Privrednoj komori Beograda, na prezentaciji koju su organizovali Udruženje trgovine, turizma i usluga i Centar za edukaciju i upravljanje projektima Privredne komore Beograda, u saradnji sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja.
Ovaj Zakon je u punoj primeni od 30. aprila ove godine, a do tada su svi inspekcijski organi  bili u obavezi da donesu  podzakonska akta i da se usklade sa Zakonom, kao i da donesu kontrolne liste, rekao je sekretar Udruženja trgovine, turizma i usluga Privredne komore Beograda, Aleksandar Milošević.
On je podsetio da je Zakon o inspekcijskom nadzoru usvojen  u Skupštini Srbije u maju prošle godine sa odloženom primenom, a da ga je Privredna komora Beograda odmah  po usvajanju predstavila članovima.


Komentari
(0)

9. maj 2016.

VELIKO INTERESOVANJE  BEOGRADSKIH  POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA  ZA ORGANSKU PROIZVODNJU

U Privrednoj komori Beograda danas je započela četvorodnevna  teorijska i praktična obuka poljoprivrednih proizvođača organske proizvodnje, koju zajednički organizuju Privredna komora Beograda  i Grad Beograd.
Veliko interesovanje za ovu obuku potvrđuje da smo na pravom putu da pomognemo svima, koji žele da započnu ovaj  vid proizvodnje, sve  traženiji na tržištima u svetu ili da prošire već postojeću  poljoprivrednu proizvodnju , izjavio je sekretar Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Privredne komore Beogrda,  Miodrag Veseli.
Ovo je drugi put da Privredna komora Beograda, zajedno sa Gradom, organizuje obuku iz biljne organske proizvodnje i ona je namenjena pre svega onima koji nameravaju da  formiraju organske  zasade na  teritoriji Grada Beograda, rekao je Veseli. On je naglasio da  na teritoriji Grada preovlađuju sitni poljoprivredni posedi i da upravo njima ovakva organska proizvodnja može da donese veću dobit od drugih vidova proizvodnje. Za obuku se prijavilo preko 50 zainteresovanih beogradskih poljoprivrednika, što je skoro dvostruko više od broja učesnika koji smo očekivali, naveo je Veseli.


Komentari
(0)

7. maj 2016. 

OBUKA ZA SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐU

Usled sve većih promena u segmentu knjigovodstvenih i poreskih propisa, Privredna komora Beograda je, u cilju osposobljavanja potencijalnih resursa, u saradnji sa SAOP d.o.o, u periodu od 5. marta do 7. maja 2016. godine, organizivala još jednu, u nizu obuka za samostalnog knjigovođu, uz sticanje praktičnih znanja i rad na računaru i programu za knjigovodstvo.
Predavanja su bila orijentisana na praktičnom radu u knjigovodstvu. Uz praćenje  realne dokumentacije i uz praktičan rad koji se obavljao na savremenom internet knjigovodstvenom alatu, SAOP miniMAX.


Komentari
(0)

5. maj 2016.

PRIVREDNICI PARISKOG OKUGA VALDUAZ U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA

Privredna delegacija pariskog okruga Valduaz (Val d Oise) sa 12 privrednika i predstavnika udruženja privrednika (CEEVO i MEVO) posetila je Privrednu komoru Beograda i Skupštinu grada. Poseta je imala za cilj osnaživanje ekonomske i saradnje u domenu obrazovanja i kulture Francuske i Srbije. Delegacija je boravak u Srbiji započela posetom Novom Sadu, zatim poslovnim susretima u Privrednoj komori Beograda, gde ih je dočekalo 15 kompanija, posebno za distributere, uvozno – izvoznu saradnju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (vina, mleka, mesa), industriju kozmetičkih proizvoda i parfema (proizvodnja drvene ili kartonske ambalaže), projektovanje iz oblasti zaštite životne sredine,  transport i logistiku, investcije u startup –e i sektor malog i srednjeg biznisa. 


Komentari
(0)

4. maj 2016.

OCENA KVALITETA TURISTIČKE PONUDE GRADA BEOGRADA

Pozivamo Vas da uzmete učešće u projektu "Ocena kvaliteta turističke ponude Grada Beograda", koji Univerzitet Singidunum organizuje zajedno sa svojim partnerima: Sekretarijatom za privredu Skupštine Grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda, Privrednom komorom Beograda i poslovnim udruženjima ’’XORES’’ i ’’JUTA’’.

Ocena kvaliteta sprovodiće se na osnovu unapred usvojenih pravilnika od strane svih partnera na projektu koje možete pogledati na sajtu: http://fthm.singidunum.ac.rs/news/oceni-kvaliteta-turisticke-ponude-grada-beograda-2016.


Komentari
(0)

28. april 2016.

PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA URUČENO NACIONALNO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U OBLASTI BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

Privredna komora Beograda dobitnik je Pohvalnice "28. april" za doprinos u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za 2015. godinu.
Ovo Nacionalno priznanje, koje se svake godine dodeljuje na Dan bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji, na svečanosti u Ateljeu 212, uručeno je predsedniku Privredne komore Beograda, Milivoju Miletiću.
U obrazloženju priznanja Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ukazano je na  doprinos Privredne komore Beograda donošenju zakona i propisa u ovoj važnoj oblasti, njihovoj implementaciji i kontroli sprovođenja kako u interesu radnika tako i poslodavaca i države.
"Još od usvajanja prvog Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu, Privredna komora Beograda bila je prva institucija koja je javno promovisala taj Zakon i njegov značaj. Mi smo održali preko pedeset prezentacija tog Zakona, sa preko pet hiljada ušesnika, jer smo prepoznali značaj pravnog regulisanja zdravlja i bezbednosti na radu na ukupno zdravlje zaposlenih. Posebno smo ukazivali na značaj prevencije u procesu rada i aktivnosti koje utiču na bezbednije poslovno okruženje", izjavio je predsednik Privredne komore Beograda posle dobijanja nagrade.


Komentari
(0)