ŠALTER ZA PREDUZETNIKE ŠTEDI VREME OBRENOVAČKIM PREDUZETNICIMA I PRIVREDNICIMAU okviru projekta podrške malom i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Skupština grada, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave u prostorijama opštine Obrenovac otvoren je Šalter za preduzetnike.
Otvaranju Šaltera prisustvovali su Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni preduzetnici i privrednici.  

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, govorio je o projektima koji će se realizovati naredne godine u Obrenovcu, a čija je vrednost milijardu evra. "U realizaciji ovih projekata moraju imati veliko učešće i Privredna komora Srbije i Gradska opština Obrenovac, u koordinaciji sa privrednicima i preduzetnicima sa naše teritorije", rekao je Čučković. 

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS je istakla da je od izuzetnog značaja da saradnja lokalnih samouprava i Privredne komoe Srbije uvek bude na visokom nivou i da rezultati te saradnje moraju biti u interesu privrednika i preduzetnika.
"Privrednici u Obrenovcu, ali i oni koji to planiraju da postanu, sada mogu da se obrate za pomoć i informacije na Šalteru za preduzetnike u svojoj opštini. Pitanja, na koja nije moguće odgovoriti odmah, na Šalteru, Komora će obraditi i dostaviti privredniku u roku od dva dana", rekla je Simanić i pozvala prisutne privrednike da koriste kapacitete privrednih komora i brojne elektronske usluge koje komore nude svojim članovima, da uzmu učešće na B2B susretima, sajmovima, da koriste bazu ponude i potražnje.

Šalter za preduzetnike uštedeće vreme vlasnicima firmi iz gradske opštine Obrenovac, rekao je Predrag Jovanović, član opštinskog veća zadužen za privredu. "Mi jesmo gradska opština, ali smo od centra grada udaljeni 30 kilometara, pa su privrednici prinuđeni da i za neke manje važne poslove prelaze taj put i tako izgube dosta dragocenog vremena. Vreme je novac, a Šalter za preduzetnike će umnogome uštedeti vreme i na taj način olakšati poslovanje preduzetnicima i privrednicima u Obrenovcu", istakao je Jovanović.

Centar za razvoj preduzetništva

Zajednica opštih udruženja preduzetnika

Info