5. QUALITY AUSTRIA FORUM

U Privrednoj komori Beograda, 02. oktobra 2014. godine, realizovan je 5. QUALITY AUSTRIA FORUM. Tema ovogodišnjeg Foruma je bila: „MENADŽMENT RIZIKOM VS. SPOZNAJA KATASTROFE – MEČ U 10 RUNDI”  
Petu godinu za redom  QA Center i Privredna komora Beograda nastoje da učesnicima Foruma pruže informacije o novim trendovima u oblasti kvaliteta i standardizacije. Forumu je prisustvovalo preko sto učesnika, članova Privredne komore Beograda kao i predstavnika partnerskih organizacija.  Predavači QA i QAC su nastojali da prenesu učesnicima zaključke iz svog bogatog iskustva u saradnji sa kompanijama koje imaju implementirane standarde. Obrađene su teme „Tajna pametnog poslovanja“ - Axel Dick, Izvršni potpredsednik QA, „Menadžment rizikom i upravljanje kontinuitetom poslovanja“ - g. Eckehard Bauer, Izvršni potpredsednik QA  i  „Obuke za bezbednost hrane – postupanje u vanrednim situacijama“ g. Vladimir Surčinski, Project Manager QAC. Posebno interesantni su bili rezultati istraživanja koje je prezentovala gđa Jelena Cice - izvršni direktor QA Center.
U toku predavanja, učesnici su imali priliku da se nadmeću u interaktivnom kvizu i pokažu svoje znanje o izmenama u trenutmo najviše primenjivanom standardu od strane oraganizacija, ISO 9001, koji je trenutno u reviziji i čije se novo izdanje očekuje u  2015. godini.
O iskustvu u radu u svojim kompanijama i prednostima implementacije standarda govorili su g. Dejan Danilović-Menadžer kvaliteta (Cooper Standard), g. Goran Mišić-Tehnolog i vođa tima za SMK (Tropic, BiH), g. Relja Kosanović, Koordinator za održivi razvoj (Delhaize Serbia) i gđa. Katarina Jelisavčić - Izvršni direktor (PKB Korporacija).

Edukacija


Obuka za službenika
za javne nabavke