Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

VREDNOST JAVNIH NABAVKI "DIREKCIJE ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE I IZGRADNJU BEOGRADA" U 2017. GODINI
8,3 MILIJARDE DINARA

Privredna društva i preduzetnici danas su, u Privrednoj komori Beograda, imali priliku da se upoznaju sa javnim nabavkama koje će JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" raspisati tokom godine. Ukupna neto procenjena vrednost javnih nabavki "Direkcije" u ovoj godini je 8,3 milijarde dinara. Za nabavku usluga planirano je 851 milion dinara, dok je za izvođenje radova procenjena vrednost javnih nabavki 7,4 milijarde dinara.
Pored brojnih privrednika, učešće u prezentaciji uzeli su Milivoje Miletić, v.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda, Goran Vesić, gradski menadžer, Branislav Popović, direktor JP "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" sa stručnim timom.
 
Milivoje Miletić, v. d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda rekao je da Komora ima izuzetno dobru saradnju sa Gradom Beogradom.
"Zajednička inicijativa i realizacija predstavljanja javnih nabavki gradskih javnih preduzeća našim članovima, privrednim društvima i preduzetnicima, koji su i potencijalni izvođači raspisanih poslova, pokazuje da je saradnja sa Gradom odgovorna i intenzivna, a  ova aktivnost je već postala tradicionalna. Odziv privrednika je izuzetno veliki i nadam se da će imati uspeha u onim poslovima za koje budu konkurisali, a koristim priliku da ih pozovem na dalju saradnju i da se uključe u kreiranje važnih odluka za privredu i privređivanje u gradu i zemlji", rekao je Miletić.

Gradski menadžer, Goran Vesić je rekao da je planirano da u 2017. bude realizovano više od 100 projekata u glavnom gradu.
"Kako bi se domaći privrednici što bolje pripremili za konkurisanje, mi ih, na ovaj način, u Privrednoj komori Beograda, na vreme upoznajemo sa onim što ćemo raditi i nabavljati za velike infrastrukturne projekte u toku godine", rekao je gradski menadžer i istakao da je za nabavku usluga "Direkcije" planirano 851 milion dinara, a za izvođenje radova procenjena vrednost javnih nabavki je 7,4 milijarde.
"Prošle godine smo imali više od 3,4 milijarde dinara tendera u "Direkciji", a na kraju smo ugovorili oko 2,4 milijarde posla odnosno kroz tendere smo uštedeli skoro milijardu, toliko smo dobili niže cene, za nekih 300 otvorenih postupaka", rekao je Vesić.

Branislav Popović, direktor "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" je izrazio zadovoljstvo odzivom privrednika i zahvalio projektantima, izvođačima, Urbanističkom zavodu koji radi plansku dokumentaciju, kao i svim zaposlenima u sekretarijatima i javnim preduzećima koji prate aktivnosti "Direkcije".
"Direkcija ima privilegiju da bude neko ko sublimira i sprovodi sve ono što nama Grad da kao nalog i bez dobre saradnje sekretarijata, javnih preduzeća i gradske uprave, mi ne bi mogli da realizujemo sve ove projekte", rekao je Popović.