Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


URUČENA PRIZNANJA NAJEVROPLJANIN

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, dobitnik je nagrade „Najevropljanin“ za 2016/17 godinu u oblasti ekonomije. Foto/Tanjug

Priznanje „Najevropljanin“ osamnaesti put dodelila je Prva evropska kuća u Beogradu, svečanost je organizovana u Starom dvoru, a nagradu je u, ime Čadeža, primio Miroslav Miletić, savetnik predsednika PKS.

Nagrada je dodeljena za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, program i projekat, preduzetništvo i menadžment. Prestižno priznanje uručeno je uglednim i uticajnim pojedincima koji promovišu evropske vrednosti u Srbiji. Nagrađeni su i direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić za razvoj preduzetništva, Miloš Nenezić, direktor kruševačkog Trajala i predsednik Skupštine PKS za oblast menadžmenta, gradski urbanista Milutin Folić, za projekat iz oblasti metropolitenskog urbanizma, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma za razvoj lokalne samouprave.

Direktor farmaceutske kompanije ESENSA Nenad Ðorđević nagrađen je za projekat razvoja, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov za oblast evropskih integracija, generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kao strani državljanin u oblasti privrede.