Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


BEOGRAD SPREMAN ZA FORUM 16+1

 

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić održali su danas sastanak sa delegacijom grada Pekinga povodom predstojećeg Samita gradonačelnika država Istočne i Centralne Evrope i Kine – Foruma 16+1, koji će biti održan narednog meseca u Beogradu


Petronijević je kinesku delegaciju upoznao sa organizacionim i tehničkim detaljima vezanim za ovaj samit i naglasio da Grad Beograd ništa ne prepušta slučaju, kao i da postoji želja da predstojeći Forum 16+1 u Beogradu bude najbolje organizovan od svih dosadašnjih. 
– Prešli smo svaku tačku agende jer želimo da ovo bude do sada najbolji Forum 16+1. Suština je povezivanje privrednika, ali i radnika iz oblasti turizma poput turoperatera, čime bismo napravili novu promociju Beograda na kineskom tržištu. Naša prednost su direktna avionska linija do Pekinga i bezvizni režim sa Narodnom Republikom Kinom – rekao je Petronijević. 
On je dodao da su kineski turisti uvek dobrodošli u Beograd i istakao da srpska prestonica želi da poveća broj noćenja stranih turista. 
– Ovo je još jedan način da se naprave pozitivni pomaci u turizmu. Biće organizovani brojni sastanci privrednika i nadamo se što većem broju zaključenih poslova na Forumu 16+1 – dodao je Petronijević. 
Sastanku je prisustvovao direktor CEBEF-a Damir Handanović, predstavnici Sekretarijata za privredu i Privredne komore Beograda.  
Kinesku delegaciju predvodio je Rulei Dong, direktor Sektora za odnose sa Evropom, Afrikom i Azijom grada Pekinga, u kojoj su i Šun Gao, direktorka Odseka za međunarodnu saradnju i odnose Fakulteta za turizam na Univerzitetu u Pekingu, kao i Rui Guo iz Kineskog saveta za promociju i međunarodnu razmenu.