Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


RADOJIČIĆ: FORUM 16+1 PRILIKA ZA DALJU PROMOCIJU BEOGRADA

Povodom predstojećeg Samita gradonačelnika država Centralne i Istočne Evrope i Kine – Foruma 16+1, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da je to prilika za dalju promociju srpske prestonice.
On je za „Tanjug” precizirao da će samit biti održan od 15. do 17. oktobra i da će na njemu biti reči o razvoju turizma, ali i o održivom razvoju gradova.
– Imaćemo priliku da razgovaramo sa gradonačelnicima i ostalim predstavnicima gradova, da radimo na promociji Beograda, njegovog privrednog razvoja, ali i Beograda kao turističkog centra – naveo je Radojičić.
On je dodao da će samit biti prilika i da se razgovara o održivom razvoju. 
– U ovo vreme ubrzanog razvoja glavnih gradova treba voditi računa o tome kakve ćemo gradove ostaviti budućim generacijama što se tiče ekologije i svih drugih aspekata razvoja gradova – ukazao je gradonačelnik. 
Forum 16+1 je inicijativa Vlade Kine, a za cilj ima podsticanje saradnje između Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Inicijativa je pokrenuta 2012. godine sa ciljem da se razvija ekonomska, politička i kulturna saradnja razmenom informacija na samitima, konferencijama, poslovnim forumima i drugim događajima posvećenim pitanjima kao što su turizam, obrazovanje, poljoprivreda, energetski poslovi i razvoj infrastrukture.