RASPISAN KONKURS ZA STARTAP PREDUZEĆA - INOVATIVNIM I IKT FIRMAMA KREDIT SA KAMATOM OD 1%

Ministarstvo trgovine, turizima i telekomunikacija upućuje javni poziv zainteresovanim privrednim subjektima u oblasti informaciono komunikacione tehnologije (IKT) za podnošenje zahteva za dodelu kreditnih sredstava, startap i inovativnih kredita, opredeljenih iz budžeta Republike Srbije za 2015. godinu.
Cilj dodele kredita je razvoj informacionog društva, podrška industriji IKT, razvoj startap kompanija u oblasti IKT, kao i podrška invativnim projektima u oblasti IKT.
Startap i inovativne kredite mogu da koriste privredni subjekti, odnosno pravna lica i preduzetnici koji su registrovani u Agenciji za privredne registre u prethodne dve godine počev od momenta objavljivanja Konkursa. Pravo na kredit ima i podnosilac zahteva registrovan pre navedenog perioda u slučaju kada podnosi zahtev za dodelu kredita koji se odnosi na realizaciju inovativnog projekta.
Podnosilac zahteva bi trebalo da bude registrovan za obavljanje delatnosti u oblasti IKT, i to za: izdavanje ostalih softvera, računarsko programiranje, izdavanje računarskih igara, konsultantske delatnosti u okviru informacionih tehnologija, upravljanje računarskom opremom, ostale usluge informacione tehnologije, obradu podataka, hosting, veb portale.
Startap i inovativni krediti odobravaju se za Projekat razvoja novog ili postojećeg proizvoda ili usluge iz oblasti IKT i mogu se koristiti za: kupovinu opreme, kupovinu nematerijalne imovine, kupovina trajnih obrtnih sredstava, plaćanje usluge izrade i realizacije inovativnog projekta.
Visina odobrenih kreditnih sredstava za start-ap i inovativne kredite iznosi:od 300.000,00 do 1.500.000,00 dinara - za preduzetnike; od 500.000,00 do 3.000.000,00 dinara - za pravna lica.
Kamatna stopa za kreditna sredstva je 1% na godišnjem nivou, a u grejs periodu kamata se obračunava i pripisuje glavnom dugu.
Rok za podnošenje zahteva za odobravanje kredita je 30.10.2015. godine.
Kompletan sadržaj Konkursa pročitajte OVDE.

Udruženje saobraćaja i telekomunikacija i informatičke delatnosti

Info

R E P I D I S