Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

NEDELJNI PREGLED DOGAÐAJA


VESTI Arhiva  


8. avgust 2018.

VESIĆ: URAĐENA SAOBRAĆAJNICA KOJA POVEZUJE SURČIN I AERODROM „NIKOLA TESLA”


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta koji povezuje Surčin sa Aerodromom „Nikola Tesla” i tom prilikom poručio da ovaj projekat pokazuje da je razvoj prigradskih opština jednako prioritetan koliko i razvoj centra grada.

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, kao i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović. 

Vesić je istakao da je urađena saobraćajnica koja povezuje Surčin i deo aerodroma kod JAT tehnike, dužine 4,3 kilometra. 

Komentari
(0)

4. avgust 2018.

OCENITE PROHODNOST BEOGRADA


Privredna komora Srbije u okviru projekta "Ka energetski odgovornim mestima: Uspostavljanje zona za pešačenje u gradovima dunavskog regiona – CityWalk", zajedno sa još osam zemalja, sprovodi anketu o prohodnosti glavnog grada za pešake.

Anketa, koja sadrži pitanja: „Da li pešačite?“, „ Da li mislite da su uslovi za pešačenje u Beogradu povoljni?“, „ Ili mislite da se mogu poboljšati?“, anonimna je, a njeni rezultati biće relevantni za tim koji donosi odluke.   

Na osnovu odgovora, nivo prohodnosti Beograda biće ocenjen u okviru međunarodnog rangiranja, kao deo aktivnosti u projektu „Ka energetski odgovornim mestima: Uspostavljanje  zona za pešačenje u gradovima dunavskog regiona – CityWalk“. Cilj projekta jeste povećanje bezbednosti transportne mreže u urbanim sredinama i kvaliteta života u urbanim područjima, kao i poboljšanje integrisane upotrebe održivih vidova transporta u urbanim sredinama, ali i smanjenje emisije CO2 uzrokovane saobraćajem.

Ispunjavanje ankete traje  manje od 3 minuta. Preuzmite je OVDE.


Komentari
(0)

3. avgust 2018.

KOMPANIJE IZ SRBIJE POVUKLE 40 MILIONA EVRA IZ PROGRAMA HORIZONT 2020


Iz budžeta EU programa Horizont 2020, koji je namenjen istraživanju i inovacijama, 47 malih i srednjih preduzeća iz Srbije povuklo je skoro 40 miliona evra. Program traje do 2020. godine, a ukupan budžet je oko 80 milijardi evra.
Srbija je od početka, od 2014. godine, učesnica HORIZONT 2020 sa mogućnošću da domaća mala i srednja preduzeća podstakne, da pod jednakim uslovima kao i privrednici iz zemalja Evropske unije, konkurišu za sredstva iz programa.
Apliciranje se odvija na dva načina Konzorcijumski projekti i Instrument za MSP. Prvi podrazumeva pravljenje međunarodnih konzorcijuma, a budžeti za ovaj način konkurisanja su višemilionski.

Komentari
(0)

27. jul 2018.

PRVI SASTANAK KLASTERA MEKSIKA I SRBIJE U BEOGRADU, OTVORIO PERSPEKTIVE TRANSNACIONALNOG POVEZIVANJALATINSKE AMERIKE & BALKANA / MEKSIKA & SRBIJE SA FOKUSOM NA JUŽNU SRBIJU

U Privrednoj komori Srbije održan srpsko - meksički sastanak povezivanja klastera na kome je Nišavski upravni okrug prezentovao potencijale sedam lokalnih samouprava. Meksiko je 13. najveći izvoznik u svetu, treći trgovinski partner Sjedinjenih Američkih Država.
Njegova ekselencija ambasador Meksika u Srbiji, Marko Antonio Garsija Blanko istakao je spremnost ambasade na povezivanje svih zainteresovanih potencijalnih investitora za ulaganje u Nišavski upravni okrug.  Kuća klastera Niš sa Klaster članicama pokazala je potencijale i ostvarene rezultate.
Auto industrija i turizam su dve oblasti u kojima je moguća saradnja Meksika i Nišavskog upravnog okruga.


Komentari
(0)

24. jul 2018.

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI NEDOSTAJUĆEG DELA OBILAZNICE OKO BEOGRADA

Na obilaznici oko Beograda danas (24.07.2018) su kineski i azerbejdžanski izvođači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, započeli radove na izgradnji nedostajuće leve trake auto-puta od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica i obe trake do Bubanj Potoka. Reč je o deonici ukupne dužine 19,5km, koja obuhvata sektore obilaznice 4, 5 i 6.
Glavni izvođač radova je kineska kompanija Power Construction Corporation of China Ltd, a podizvođač azerbejdžanska kompanija Azvirt (ogranak Beograd).
Sa prilaznim saobraćajnicama dužina deonice, koju su dobili kineski i azerbejdžanski izvođači, iznosi ukupno 20,4km, a vrednost radova je 207 miliona evra. Radovi se finansiraju 85 odsto iz zajam Eksim banke Kine i 15 odsto iz budžeta Srbije.
Ugovoreni rok za završetak radova je 20. jul 2021. godine ili 36 meseci, pod uslovom da kredit bude efektivan do kraja 2018. godine.


Komentari
(0)