Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  

25. maj 2017.

FORUMOM PRIVREDNIKA POČELI DANI BEOGRADA U MOSKVI

Manifestacija "Dani Beograda u Moskvi" počela je danas okupljanjem privrednika dve zemlje u glavnom gradu Rusije, uz poruku da je ekonomska saradnja između dva grada na visokom nivou i poziv ruskim privrednicima da ulažu u Beograd i Srbiju.
Šef departmana za spoljne, ekonomske i međunarodne odnose u Vladi Moskve, Sergej Čerjomin poručio je da odnosi dva grada ostaju dalje strateški važni za Moskvu.
"Danas se Beograd veoma aktivno razvija i cilj nam je da razgovaramo o realizaciji budućih projekata, uz korišćenje moskovskih iskustava”, rekao je Čerjomin.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozdravio je domaćine na ruskom jeziku i istakao da dva naroda i zemlje zaslužuju da se odnosi unapređuju, te da su Dani Beograda prava prililka da se saradnja dalje razvija.
Mali je podvukao da je Srbija u prethodne tri godine napravila orgoman preokret u privredi i ekonomiji, ali i u celoj zemlji, te da je zajhvaljujući Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću zemlja koja je bila na ivici bankrota danas broj jedan za investitore u ovom delu Evrope.
Navodeći da je Srbija članica CEFTA-e, da ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom, uz posebne sporazume sa UAE i Kinom, kao i Preferencijalni status trgovine sa zemljama EU, Mali je naznačio da to za ruske privrednike koji ulažu u našu zemlju, znači tržište od više od milijardu ljudi.
Beorgad je danas, dodao je Mali, grad sa rekordno smanjenom nezaposlenošću, a cilj nadležnih je da predstave projekte koje realizuje, kao i one koje namerava da sprovede - nove mostove, tunele, ali i metro.
“Želja nam je da to radimo sa prijateljima iz Moskve i nadam se da ćete naći interes da investirate u Beograd”, rekao je Mali.
On je dodao da Beograd jedini u regionu ima direktnu avioliniju za Njujork, a imaće i za Kinu, što pokazuje da smo važan "hub" u ovom delu Evrope.
V.d. direktora PKS - Privredne komore Beograda Milivoje Miletić kazao je da poslovna zajednica podržava sve što je država do sada uradila za poboljšanje saradnje i dodao da postoji ogroman prostor za napredak.

On je ukazao i da je obim saradnje značajno povećan, naročito kada je u piranju srpski izvoz.


Izvor: Tanjug

Komentari
(0)

22. maj 2017.

INFORMACIJA U VEZI SA OBUKOM ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE ZGRADA

Privredna komora Srbije, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada („Sl. glasnik RS“ br.104/2016),  počela je realizaciju  obuka za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada. Obuka traje sedam dana, odnosno 50 školskih časova (6 dana po 7 časova i 1 dan sa 8 časova).

Pozivamo sva fizička i pravna lica, zainteresovana za obuku za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada, da kontaktiraju Regionalnu privrednu komoru (ime komore, kontakt telefon, mejl adresa ...) i prijave se za učešće u obuci. U skladu sa izraženim interesovanjem, obuke će biti organizovane u junu i julu o.g.


Komentari
(0)

22. maj 2017.

SEČENJEM SLAVSKOG KOLAČA PKS-PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA OBELEŽILA JE SVOJU SLAVU, SVETI NIKOLA LETNJI

U prisustvu brojnih privrednika i gostiju, sečenjem slavskog kolača, PKS-Privredna komora Beograda obeležila je svoju slavu, Sveti Nikola letnji.
Domaćin slave bio je ugledni privrednik Miroljub Aleksić, koji je izrazio uverenje da će Privredna komora Beograda, koja od ove godine posluje u okviru Privredne komore Srbije, još intenzivnije i kvalitetnije pružati usluge privrednicima i da će nastaviti da bude njihov pouzdan partner.
Miliovje Miletić, v.d. direktora PKS-Privredne komore Beograda je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na putu stvaranja modernije, efikasnije, racionalnije poslovne zajednice, Komore, koja će još snažnije zastupati interese privrede i biti servis u procesu njihovog poslovanja.
Jedan od gostiju bio je i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je podsetio na dugogodišnju uspešnu saradnju glavnog grada i Privredne komore Beograda i rekao da će u budućnosti nastaviti da realizuju zajedničke projekte. "Od vas očekujem punu inicijativu, puno predloga, a vi imate uvek otvorena vrata kod nas koji vodimo grad Beograd, jer vodimo ga zajedno, u interesu svih Beograđana", poručio je privrednicima i zaposlenima u Komori, zamenik gradonačelnika.


Komentari
(0)

19. maj 2017.

DESETI ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U BEOGRADSKOJ OPŠTINI GROCKA

U Gradskoj opštini Grocka danas je otvoren Šalter za preduzetništvo u okviru projekta podrške malom  i srednjem privatnom biznisu, koji zajedno realizuju Grad, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i lokalne samouprave.
O
tvaranju Šaltera prisustvovali su Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Dušan Đurašković, pomoćnik gradskog sekretara u Sektoru za razvoj privrede, Dejan Zrilić, koordinator za preduzetništvo PKS-Privredne komore Beograda i brojni privrednici. 
Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS istakla je značaj dobre saradnje lokalnih samouprava i Privredne komore Srbije, koja je rezultirala otvaranjem još jednog, desetog po redu, šaltera za preduzetnike, na kome će privrednici i oni koji to planiraju da postanu, moći da se obrate za pomoć i informaciju.
„Šalteri su namenjeni svima koji su usmereni na privatan biznis, bez obzira da li su već uveliko u poslu, na samom početku ili tek planiraju da ga započnu. Pitanja, na koja nije moguće odgovoriti odmah na Šalteru, Komora će obraditi i proslediti privredniku u roku od 48 sati“, rekla je Simanić i pozvala prisutne privrednike da koriste kapacitete privrednih komora i brojne elektronske usluge koje komore nude svojim članovima.
Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka je rekao da je Šalter za preduzetnike značajna ekspozitura za poljoprivrednike i privrednike sa opštine Grocka, koji će na ovaj način biti blagovremeno informisani o svim programima i subvencijama koje nudi država, ali i o drugim temama značajnim za poslovanje.
„Mi sada možemo na vreme i kvalitetnije da se pripremimo za konkurisanje na neke od brojnih pogodnosti koje nude i Vlada i Grad, a da pritom budemo manje zabrinuti da li smo u procesu aplikacje sve odradili i pripremili kako treba“, istakao je predsednik Simonović.


Komentari
(0)

18. maj 2017.

ODRŽAN INTERAKTIVNI SEMINAR O DOSTAVLJANJU IZVEŠTAJA NBS

U Privrednoj Komori Beograda održan je inetaktivni seminar na temu: Dostavljanje izveštaja Narodnoj banci Srbije. Seminar je održala gospođa Biljana Trifunović.
Neke od najaktuelnijih tema koje su bile obrađene i koje su posebno zanimale učesnike bilo je prvo razjasniti šta su direktna ulaganja i koji su po tom osnovu obavezujući izveštaji koji se dostavljaju NBS. Uvoz – izvoz robe i usluga, kao i dati i primljeni avansi stariji od godinu dana obavezuju privrednike da registruju kreditni posao kod NBS, kao i mnoge druge teme koje su uspešno obrađene.
Predavač, dipl. ekonomista Biljan Trifunović, vlasnik i direktor „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“ d.o.o, Beograd,  aktivno primenjuje spoljnotrgovinske i devizne propise u realizaciji  ovih poslova za veliki broj domaćih i stranih kompanija.


Komentari
(0)

9. maj 2017.

OTVORENA KANCELARIJA PKS U PEKINGU, SUTRA I U ŠANGAJU

Privredna komora Srbija otvorila je danas kancelariju u Pekingu, a sutra će početi da radi i kancelarija u Šangaju. Otvaranjem ovih kancelarija, uz podršku kineskih partnera koji su obezbedili prostor i kompletnu infrastrukturu, privrednicima obezbeđujemo snažniju podršku za izlazak na veliko tržište Kine, što će doprineti i jačanju privredne saradnje dve zemlje, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
Ekonomska saradnja Srbije i Kine, kako je istakao Čadež, sve je uspešnija, ali postoje velike mogućnosti za značajniji razvoj privrednih veza, posebno privlačenjem kineskih investicija i modernih tehnologija i većim izvozom domaćih proizvoda na kinesko tržište.
Predsednik PKS je ukazao na značaj zajedničkog nastupa srpskih i kineskih kompanija na srpskom i kineskom, ali i na trećim tržištima.
Otvaranju kancelarije u Pekingu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Srbije, veliki broj istaknutih kineskih privrednika, koji već posluju u Srbiji ili su zainteresovani za ulazak na srpsko tržište i pronalaženje partnera među našim kompanijama.
Marko Čadež, predsednik PKS, tokom boravka u Pekingu razgovarao je sa predstavnicima renomiranih kineskih kompanija TBEA, Kerui, Gezhouba, Huawei, China Power, CNTC, Liten i drugih.
Privrednicima je na raspolaganju Karlo Kolac predstavnik PKS u Kini,  a mogu ga kontaktirati na e-mail: kancelarija.kina@pks.rs.


Komentari
(0)