Kancelarija za brze odgovore u saradnji sa Biznis info centrom

Aktuelno
Finansijske organizacije
Aktuelno
Poljoprivreda i prehrambena ind.
Aktuelno, Aktivnosti
Građevinarstvo
Aktuelno
Industrija
Aktuelno, Aktivnosti
Informatička delatnost
Aktuelno, Aktivnosti
Ugostiteljstvo i turizam
Aktuelno, Aktivnosti
Trgovina
Aktivnosti
Kreativna industrija
Aktuelnosti, Aktivnosti
Zadružni savez Beograda
Aktuelno, Aktivnosti
Ekon. odnosi s inostranstvom
Aktuelno, Aktivnosti
Ekologija
Aktuelno
Razvoj MSPD
Aktuelno, Aktivnosti
Edukacija
Aktuelno, Aktivnosti
Privredno-pravni sistem
Aktivnosti
Ek. politika, poreski sistem i poslovno izveštavanje
Aktuelno
Unapređenje kvaliteta i korporativna bezbednost
Aktuelno, Aktivnosti
Zajednica opštih udruženja preduzetnika
Aktuelno, Aktivnosti
 

VESTI Arhiva  


28. mart 2017.

OTVOREN ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U GRADSKOJ OPŠTINI BARAJEVO 

Danas je u Gradskoj opštini Barajevo otvoren Šalter za preduzetnike i potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji opštine Barajevo sa Privrednom komorom Srbije-Privrednom komorom Beograda.  Sporazum su potpisali v.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beorada, Milivoje Miletić i predsednik opštine Barajevo, Slobodan Adamović.
Potpisivanju Sporazuma i otvaranju Šaltera prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, v.d podsekretara Sekretarijata za privredu, Maja Bajagić i sekretar Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije, Branislava Simanić.  
V.d. direktora Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić rekao je da Komora, zajedno sa Gradom Beogradom, sve svoje kapacitete koristi ka unapređenju razvoja preduzetništva i pomaganju onima koji se nalaze na početku svog biznisa.
"Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda ima cilj da podrži razvoj kapaciteta domaćih privrednih društava za prihvatanje novih znanja i tehnologija i doprinese kreiranju boljeg poslovnog ambijenta", rekao je v.d. direktor Komore grada, Milivoje Miletić. On je istakao da Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda  preduzetnicima pruža usluge iz svih sektora, kako bi bili konkurentni na tržištu. ”Sve naše usluge su u funkciji razvoja preduzetništva. To se najbolje ostvaruje  direktnim kontaktom sa privrednicima, a formula saradnje lokalne samouprave, Grada i  poslovne zajednice, u cilju podrške preduzetnicima, pokazala se veoma uspešnom”, ocenio je Miletić. 


Komentari
(0)

28. mart 2017.

MODELI SARADNJE NAUKE I PRIVREDE

U PKS-PK Beograda održan je okrugli sto "Modeli pospešivanja saradnje nauke i privrede" kome su prisustvovali predstavnici akademske zajednice (fakulteta, instituta), privrede i državnih organa. Okrugli sto je imao za cilj sagledavanje postojećih prepreka za prenos naučnih rezultata u privredu, kao i sagledavanje mera za uvećanje uticaja nauke na društvo u celini.
Na skupu su predstavljene podsticajne mere Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i programi podrške inovativnim kompanijama Razvojne agencije Srbije. Učesnici su upoznati sa mogućnosti koje pružaju Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, Naučno tehnološki park Beograda i Inovacioni centar Mašinskog fakulteta. Kao primer dobre prakse prezentovano je iskustvo osnivača startap kompanije Honorarci, koji je svoju ideju, koristeći usluge NTP Beograda uspeo da komercijalizuje na tržištu.


Komentari
(0)

27. mart 2017.

PREDSTAVlLJEN PLAN JAVNIH NABAVKI JKP "BEOGRADSKI VODOVOD I KANALIZACIJA"

U Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda održana je prezentacija plana javnih nabavki JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u 2017. godini.
Prezentacijom je, zainteresovanim privrednim subjektima, omogućeno da se, na osnovu plana i programa javnih nabavki, blagovremeno i adekvatno pripreme za učešće na tenderima koji slede, kako bi se sistem javnih nabavki učinio što efikasnijim, pristupačnijim i transparentnijim.
Izvršna direktorka pravnih poslova i poslova nabavki JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", Svetlana Mijajlović rekla je da je za ovu godinu predviđen iznos od 10,5 milijardi dinara u svrhu javnih nabavki.


Komentari
(0)

24. mart 2017.

TEKNIA KG - PRVI DOBAVLJAČ EBERŠPEHERA IZ SRBIJE

Kragujevačka kompanija „Teknia KG” postala je deo dobavljačkog lanca nemačkog „Eberšpehera”, a u procesu ulaska u panel dobavljača „Eberšpehera” su još dve srpske firme. To je rezultat Dana dobavljača i B2B susreta koje je organizovala Privredna komora Srbije kako bi povezala domaću privredu sa velikim međunarodnim sistemima.

Kompanija  „Teknia" Kragujevac, potpisivanjem šestogodišnjeg ugovora sa „Eberšpeherom” za isporuku držača za auspuhe, postala je deo lanca dobavljača tog međunarodnog lidera, sa 150 – godišnjom tradicijom u proizvodnji izduvnih sistema za automobilsku industriju, grejača i rashladnih uređaja za teretna vozila i autobuse. Vrednost posla na godišnjem nivou procenjuje se na oko 1,3 miliona evra. U toku su i pregovori „Eberšpehera” sa FPM Agromehanikom i „Gomma line” iz Kragujevca.


Komentari
(0)

22. mart 2017.

URUČENE NAGRADE "KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ"

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević", koje se dodeljuje najistaknutijim kompanijama, malim i srednjim privrednim društvima, brendovima, organizacijama i ustanovama, stvaraocima i pojedincima za izuzetne rezultate u poslovanju, stvaralaštvu i društvenoj odgovornosti, za područje Beograda, uručeno je u Rektoratu Beogradskog univerziteta.
Na svečanosti uručenja nagrada, koje se dodeljuju u saradnji sa Privrednom komorom Srbije-Privrednom komorom Beograda, direktor Komore, Milivoje Miletić je rekao da je jedan od ključnih načina za postizanje veće konkuretnosti naše privrede,  veća primena nauke, znanja, inovacija i savremenih tehnologija u našoj privredi.
"Jačanje veza između akademske i poslovne zajednice, jačanje mehanizama za primenu znanja i tehnologija u procesu privređivanja je izuzetno značajno za rast konkuretnosti naše privrede. Nauka i istraživanje moraju biti više u funkciji privrednog i tehnološkog razvoja", rekao je Miletić.
Direktor Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić uručio je nagrade lideru održivog razvoja i konkurentnosti, koju je poneo Energoprojekt ENTEL, za stručnost i profesionalizam na finansijskom tržištu, privrednom društvu Silver Bell Group doo,Beograd, za poslovnost i tržišnu pozicioniranost, "Malex City Copy Service“  d.o.o. i za najdinamičniji razvoj, privrednom društvu  „Alpha Imaging“ doo.          
"Naša poslovna zajednica ima dugu tradiciju prepoznavanja i nagrađivanja najboljih. Komora će nastaviti da promoviše kompetentnost, usavršavanje i poslovnu izvrsnost, a moje je veliko zadovoljstvo što sam i ove godine ovde, u zgradi Rektorata, da najboljima uručim nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" i poželim im još više uspeha u budućem poslovanju", rekao je Milivoje Miletić pri uručenju nagrada.


Komentari
(0)

20. mart 2017.

SINOFARM I GIENT POTPISALE UGOVOR O OSNIVANJU ZAJEDNIČKE FIRME "SINO MEDICAL WASTE"

Kompanija Sinofarm d.o.o. i kineska kompanija Gient potpisale su danas, u Privrednoj komori Beograda, Ugovor o saradnji i osnivanju zajedničkog (joint venture) privrednog društva, koje će se baviti sakupljanjem i tretmanom medicinskog, farmaceutskog i patogenog otpada koji se proizvodi u Srbiji i regionu i izgradnji postrojenja.
Ugovor su potpisali Wang Junhua, generalni direktor Medwaste Engineering i  Nikola Sinobad, vlasnik i direktor Sinofarm d.o.o.
"U aprilu krećemo u izgradnju fabrike, odnosno postrojenja, do avgusta će biti gotova konstrukcija, a do septembra će stići i postrojenje za tretman otpada. Do kraja novembra bi trebalo da dobijemo dozvolu za rad. Ideja projekta je da, u nekoj daljoj fazi, tretiramo celokupni medicinski otpad koji se proizvede u Srbiji, a to je minimum oko 10 000 tona godišnje", rekao je  Nikola Sinobad, vlasnik i direktor kompanije Sinofarm doo. On je dodao da je osamnaest meseci pregovora danas ozvaničeno Ugovorom, koji odmah počinje realizaciju, zahvaljujući i efikasnosti opštine Stara Pazova, koja je izdala potrebne infrastrukturne dozvole.
Gospodin Wang Junhua, generalni direktor Medwaste Engineering, izrazio je zadovoljstvo što će ovo biti prva kompanija koja će u Srbiji uložiti u ovu vrstu posla i time znatno poboljšati situaciju u ekologiji.   
"Komora jeste pravo mesto za potpisivanje poslovnih ugovora i ona je spremna da pomogne i pruži podršku i tokom realizacije ovog važnog projekta, koji će dobrim delom doprineti rešavanju velikog problema za našu zemlju", rekao je koordinator industrije Privredne komore Beograda, Velimir Radojević.  “Usklađivanje sa direktivama EU treba da košta oko 16 milijardi evra, a taj novac jedino možemo da obezbedimo tako što ćemo privući strane investicije”, naglasio je Radojević. On je dodao da je danas potpisani ugovor pozitivan primer saradnje, koja obezbeđuje nove tehnologije i otvaranje novih radniha mesta. “Ovo će biti dobar primer i za druge kineske kompanije koje žele da dođu u Srbiju”, istakao je Radojević. 


Komentari
(0)

17. mart 2017.

POSETA GRADSKOJ OPŠTINI I PREDUZETNICIMA BARAJEVA

Predstavnici Privredne komore Srbije-Privredne komore grada Beograda  obišli su, 16. i 17. marta 2017. godine, u okviru priprema za otvaranje šaltera za preduzetnike, nekoliko privrednika sa područja opštine Barajevo i u razgovoru sa njima upoznala se sa problemima sa kojim se oni suočavaju u poslovanju, kako bi im se na najefikasniji način pomoglo u rešavanju tih problema i istovremeno podstakao dalji razvoj privatnog preduzetništva na području Gradske opštine Barajevo.
Predstavnici Komore, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo, Slobodanom Adamovićem, obišli su  Robnu kuću „Stanojčić“, tapetarski pogon „Marko& co“,Vinariju „Trišić“ i kompaniju ’’Minel Dinamo’’.


Komentari
(0)

14. mart 2017.

KOMEMORACIJA DUGOGODIŠNJEM PREDSEDNIKU PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA MR BRANISLAVU VUJINOVIĆU

U Privrednoj komori Beograda održan je komemorativni skup posvećen dugogodišnjem predsedniku Komore, mr Branislavu Vujinoviću.
Komemorativnom skupu obratio se v.d. direktor Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić, a nakon odavanja pošte minutom ćutanja, o životu, školovanju, razvoju karijere, brojnim odgovornim funkcijama, ali i o nagradama za dela koja je Branislav Vujinović činio, govorio je Zoran Milošević, donedavni predsednik Skupštine Privredne komore Beograda.
"Imao je energiju, koju je i posle odlaska u penziju "trošio" radeći i doprinoseći u privredi i drugim društvenim aktivnostima. Do poslednjih dana života obavljao je funkciju generalnog sekretara Saveza inženjera i tehničara Srbije i njegov temparament mu nije dozvoljavao da zastane", rekao je Vujinovićev dugogodišnji saradnik i prijatelj Zoran Milošević.
Komemoraciji su, pored porodice i prijatelja, prisustvovali privrednici, kolege, zaposleni u Komori.
Mr Branislav Vujinović je bio predsednik Privredne komore Beograda od 1991. do 2000. godine.


Komentari
(0)

14.mart 2017.

SEDNICA SEKCIJE ZANATSKIH I MALIH PIVARA

Na konstitutivnoj sednici Grupacije proizvođača piva Privredne komore Srbije, održane 3.marta 2017. godine, doneta je Odluka o formiranju Sekcije zanatskih i malih pivara u Privrednoj komori Srbije-PK Beograda. U cilju pripreme plana aktivnosti Grupacije za 2017.godinu, u utorak 14.marta 2017.godine, održana je sednica Sekcije sa temom predloga aktivnosti i inicijativa za tekuću godinu. Predloženo je da se pokrenu inicijative za smanjenje akcize za zanatske i male pivare, izmena i dopuna Zakona o pivu kroz izradu podzakonskih akata koja će bliže definisati rad craft pivara, regulisanje inspekcijske kontrole uvezenog materijala neophodnog za proizvodnju piva, kao i ažuriranje registra proizvođača piva u okviru Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.


Komentari
(0)

10. mart 2017.

TRAŽE SE IZVOĐAČI OBUKA U PROJEKTU PREKVALIFIKACIJA U IT SEKTORU

Ministarstvo državne uprave pozvalo je sve zainteresovane za izvođenje obuka u okviru projekta za prekvalifikacije u IT sektoru da se prijave na javni poziv koji organizuje i sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP).
Na konkurs se mogu prijaviti sve nevladine organizacije, instituti, klasteri, obrazovne institucije i preduzeća.
Prijave se mogu poslati najkasnije do 21. marta, a detalji konkursa dostupni su na sajtu UNDP-a u Srbiji.
Poziv na engleskom jeziku 


Komentari
(0)

6. mart 2017.

PREPORUKE VLADAMA ZA OTKLANJANJE BARIJERA U REGIONU

Predsednik PKS Marko Čadež najavio je da će privredne komore okupljenje u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana (KIF) narednih meseci evidentirati barijere u međusobnoj trgovini u regionu i vladama i nadležnim institucijama uputiti preporuke za njihovo otklanjanje.
Kako je naveo, cilj preporuka je i poboljšanje uslova za poslovanje i investiranje. Istovremeno, članice KIF-a uradiće studiju o komparativnim prednostima regiona za ulaganja i bolje korišćenje izvoznog potencijala, najavio je Čadež. Oba dokumenta sa preporukama, kako je na predlog Privredne komore Srbije dogovoreno na prošlonedeljnoj sednici Upravnog odbora KIF-a u Zagrebu, biće predstavljenja na poslovnom forumu u okviru četvrtog Samita Zapadnog Balkana koji se, u okviru Berlinskog procesa, ovog jula, održava u Trstu.
U okviru priprema za ovogodišnji Samit, Komorskom investicionom forumu, koji čine komore zapadnobalkanske šestorke, Slovenije i Hrvatske, predstoji niz zajedničkih regionalnih i biletaralnih događaja i aktivnosti: od panela koji se održava sledeće nedelje, u okviru Kopaonik biznis foruma, na temu reforme investicione politike regiona do majske Investicione konferencije Jugoistočne Evrope.


Komentari
(0)

2. mart 2017.

KINESKA INVESTICIONA GRUPA, JSGX, ZAINTERESOVANA DA INVESTIRA U PROJEKTE IZ ENERGETIKE I TURIZMA

Projekti iz sektora energetike i turizma najprivlačniji za investiranje Jiangsu Guoxin Investment Group iz kineske provincije Jiangsu. Predstavnici kineske investicione grupe JSGX, koja je 100% u vlasništvu države, razgovarali su danas sa v.d. direktorom Privredne komore Beograda, Milivojem Miletićem, u cilju upoznavanja sa potencijalima srpske i beogradske privrede i mogućnostima za investiranje u Srbiji.
"Privredna komora Beograda posluje u okviru sistema Privredne komore Srbije, a glavni zadatak je da zastupamo interese beogradske privrede, koju čini 115 000 privrednih društava i preduzetnika. Mi imamo komunikaciju sa brojnim privrednicima, asocijacijama i institucijama iz Narodne Republike Kine, informišemo ih o našem privrednom ambijentu, povezujemo sa potencijalnim poslovnim partnerima i činimo sve da pomognemo u procesu poslovanja naših kompanija", rekao je v.d. direktor Privredne komore Beograda.


Komentari
(0)